Seinäjoen raviradan toiminnanjohtaja odottaa kuhinaa Kuninkuusravien torstaina alkavaan lipunmyyntiin – ”Hereillä kannattaa olla”

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Jyri Saranpää iloitsi Hippoksen uudesta päätöksestä sallia Kuninkuusravien lipunmyynti, vaikka se takaa järjestäjille hikiset kolme viikkoa ennen h-hetkeä.
Suomen Hippoksen valtuuskunta päätti perjantaina iltapäivällä, että Seinäjoen raviradalla järjestettäviin Kuninkuusraveihin voidaan sittenkin myydä rajattu määrä yleisölippuja.

Ravijuhlaan asetettu 1000 katsojan päivärajaus oli järjestävän tahon oma toive. Seinäjoen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Saranpää kommentoikin IS Raveille olevansa tyytyväinen vaiherikkaan tarinan uuteen juonenkäänteeseen.

– Hienoa, että asiaan saatiin vihdoin lopullinen ratkaisu. Aikataulu menee tietysti nyt tiukaksi, mutta kyllä tämä silti ehdottomasti iloinen uutinen meille oli. Tuon mittakaavan tapahtuman pystymme vielä järjestämään, mutta paljon on vielä töitä edessä.

Perjantain päätös oli sinetti koko kesän jatkuneeseen kuohuntaan vuoden 2020 Kuninkuusravien ympärillä. Kilpailut olivat aiemmin keväällä jo vähällä peruuntua kokonaan koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten takia.

Reilu kaksi viikkoa sitten Hippoksen valtuuskunta päätti seppeleiden jakamisesta tänäkin vuonna, mutta ilman yleisöä. Päätös herätti suurta kritiikkiä raviväen keskuudessa. Tavalliset ravitapahtumat ovat saaneet ottaa katsojia rajoitusten sallimisissa puitteissa jo kesäkuun alusta alkaen. Myös muita perinteisiä kesän suurkilpailuja on jo viety onnistuneesti läpi rajoitetun yleisömäärän voimin.

Hippoksen tiedotteen mukaan nopeasti edenneet koronarajoitusten valtakunnalliset purkutoimet saivat valtuuskunnan käsittelemään Kuninkuusravien yleisöasiaa vielä kerran uudelleen. Päätös lipunmyynnin sallimisesta oli lopulta yksimielinen.

Suomen Hippoksen vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää vahvisti IS Raveille, että aiempi toukokuun lopulla tehty ehdotus ilman yleisöä ajettavista Kuninkuusraveista oli puhtaasti koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan sanelema. Kokonaiskuvan parantuessa tilannetta voitiin tarkastella uudelleen yhdessä järjestävän tahon ja viranomaisten kanssa.

Pitkään jatkuneesta soutamisesta ja huopaamisesta huolimatta Seinäjoen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo ymmärtävänsä myös päättäjien näkökulman asiaan.

– Kulunut vuosihan on ollut täysin poikkeuksellinen, joten siinä mielessä päätöksentekoon liittyvät hankaluudet ovat ymmärrettäviä. Seinäjoen osalta olen iloinen, että meille suotiin tämän arvokkaan tapahtuman järjestäminen tänäkin vuonna, ja saamme kunnian isännöidä vielä pientä yleisöäkin.


Tiukka rutistus

Haastavaan aikatauluun toiminnanjohtaja suhtautuu tyynen realistisesti. Tapahtuman järjestäminen kolmen viikon aikataululla on raju urakka, mutta toiminnanjohtaja lupaa mitat täyttävät puitteet Seinäjoelle saapuvalle raviyleisölle.

– Haastetta ja puuhaa riittää erilaisten viranomaismääräysten täyttämisessä, mutta yritetään selviytyä parhaamme mukaan. Yleisöpalveluiden osalta joudumme vetämään hieman mutkia suoriksi normaaleihin Kuninkuusraveihin verrattuna, mutta uskon ravikansan sen kyllä ymmärtävän, Saranpää sanoo.

Seinäjoki järjestää Kuninkuusravit myös vuonna 2021. Rata pääsee nyt kokeilemaan muutamia käytännön asioita jo ensi vuotta silmällä pitäen, mutta tiukan aikataulun ja poikkeusrajoitusten takia kenraaliharjoituksesta saatavat hyödyt jäävät sittenkin melko maltillisiksi.

– Tuolta kantilta ajateltuna tärkeintä on, että saamme testattua tallialueen toimivuuden oikeassa mittakaavassa ensi vuotta ajatellen. Ehkä toisena kokeilumuotoisena asiana voisi mainita verkkokauppaamme myyntiin tulevan Kuninkuusravien virallisen käsiohjelman, jonka pystyy nyt ensimmäistä kertaa tilaamaan kotiovelle kannettuna. Mielenkiintoista nähdä millaista kysyntää se saa osakseen ravifanien keskuudessa.

Kuninkuusravihuuma kasvaa

Viime viikkoina raviradat ympäri Suomen ovat aktivoituneet puuhailemaan tilohinsa omia kuninkuusravikatsomoitaan.

Jyri Saranpää tervehtii ilolla etäkatsomoiden nousua. Hänen mukaansa ne eivät ole millään tavalla järjestäjätaholta pois, päinvastoin.

– Olen ehdottomasti ollut näiden etäkatsomoiden vahva puolestapuhuja. Hienoa, että radat palvelevat raviurheilun ystäviä tällaisina poikkeusaikoina, kun meidän omat puitteet ovat olosuhteiden pakosta niin rajalliset.

– Yritämme lipunmyynnissäkin ilmoittaa mahdollisimman tarkasti millaisiin palveluihin me paikan päällä pystymme ja asiakas voi siltä pohjalta päättää haluaako lähteä radalle vai suunnata esimerkiksi johonkin näistä etäkatsomoista. Pääasia on, että saamme mahdollisimman suuren joukon ihmisiä mukaan kuninkuusravihuumaan, tavalla tai toisella, Saranpää sanoo.

Seinäjoelle pyrkiville toiminnanjohtajalla on antaa vain yksi neuvo, kun liput tulevat torstaina 16. heinäkuuta puoliltapäivin myyntiin. Lippujen hintaa hän ei pystynyt vielä perjantai-iltana paljastamaan.

– Hereillä kannattaa torstaina olla, jos paikan päälle haluaa. Saa nähdä myymmekö tapahtuman loppuun ihan minkään Madonnan keikan aikataulussa, mutta kyllä ne taatusti nopeasti kauppansa tekevät, Saranpää naurahtaa.

Aiemmin vuoden 2020 Kuninkuusraveihin ostetut liput eivät käy tämän vuoden tapahtumaan, vaan ne voi halutessaan siirtää ensi vuoden kilpailuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt