Selene Lunen voittotahti vain kiihtyy – Vermosta kuudes peräkkäinen täysosuma

Julkaistu:

TOTO65
Täryjyrä Selene Lune repi muihin eroa vuoden voitokkaimpana.
Viime vuonna kymmenen voittoa ottanut Selene Lune lähestyy viime kauden lukemaansa, vaikka poikkeusvuonna pidettiin pakollista taukoa ja kilpailukausi on vasta puolessa välissä.

Supertamma otti Vermossa leikittelevän helposti kuudennen peräkkäisen voittonsa ja koko vuoden yhdeksännen täysosuman.

Suursuosikkina lähtöönsä startannut 8-vuotias joutui kiertämään ensimmäiset 600-700 metriä kolmannella, mutta pääsi sitten suosiolla johtoon ja kaikki oli sen jälkeen hyvin helppoa.

– Johtoon päästiin ilman, että tarvitsi vastustajille hirveästi murahdella. Hevonen tuntui omalta itseltään eli hyvältä ja hyvällä fiiliksellä sai kuski päästellä, tuttu vakio-ohjastaja Olli Koivunen kommentoi.

Selene Lune kiskoi talviolosuhteissa Jokimaalla uskomattomasti SE-tuloksen tammikuussa, eikä tahti ole hiipunut kesälläkään. Se pistää miettimään, että missä hevosen rajat tällä hetkellä oikein kulkevat. Koivunen onkin oikea mies vastaamaan siihen.

– Tämä on ollut meille uskomattoman hieno kilpahevonen. Se on menestynyt usean vuoden ajan, kestänyt ahkeraa kilpailemista ja tuntuu vain paranevan vanhemmiten. Vaikea sanoa mihin se oikein vielä pystyy, jos oikein pitäisi juosta. Toisaalta, ei tähän oikein osaa mitään lisääkään enää toivoa, kunhan pysyisi tällaisena, Koivunen kehui isänsä Harri Koivusen valmennettavaa.

Vermossa Apollo Holding Oy:n tamman 3500 euron ansaitsemiseen riitti tulos 13,2/2120 metriä, kun peräti 123 kertaa startanneen hevosen ennätys kirjoitetaan 12,0 mailin matkalta.

Tanpopo illan nopein

Pystyvä Tanpopo vaikuttaa löytäneen uusia vaihteita Matias Salon valmennuksessa. Ruuna hallitsi Toto65-avausta johtopaikalta todella ilmavasti. Tommi Kylliäinen sai nauttia kyydistä.

– Kaikki oli helppoa alussa, lopussa ja siinä välissä. Voimia jäi tosi paljon, Kylliäinen totesi.

6-vuotias ravasi 3000 euroa komealla voittoajalla 11,9/1620 metriä ollen samalla illan nopein.

Jackpot-kierroksella jaettiin lopulta ihan paperirahaa, vaikka illan suurista suosikeista onnistui Selene Lunen lisäksi myös Toto65-päätöstä alusta loppuun hallinnut Mark More.

Rivin yllättäjiin kuuluivat Arctic Pastor, Mary Hotshot ja Minskaus.

Arctic Pastor on Tanpopon tapaan piristynyt uusissa käsissä. Nina Pettersson-Perklenin nykyään valmentama ori otti puolitoista viikkoa sitten uransa ensimmäisen voittonsa 24. startissa ja heti perään Vermossa toisen.

– Hevonen tuntui saaneen Riihimäen voitosta kovasti itseluottamusta ja oli tänään lämmityksestä alkaen oikein menevä, hevosen molemmat voitot ohjastanut Arna Ruohomäki kommentoi.

Mary Hotshot debytoi Suomessa, mutta on jo keväästä saakka valmentautunut Pia Huusarin otteessa. Hevonen oli ohjastaja Ari Moilaselle täysin uusi tuttavuus. 4-vuotias järisytti pelikansaa työntymällä ohi yhdestä rivin pankeista, Imakeituptotheskysta.

– Valmentajalta tuli opastusta ennen starttia. Tamma oli matkalla vähän turhankin virtavana ja huolestutti, että kuinka se jaksaa normaalia pidemmän matkan, mutta sitkeästi hevonen punnersi ykköseksi.

Kaukaa Tervosta Vermoon saapunut Minskaus nosti osakkeitaan kuningatar-pörssissä vastailemalla Esa Holopaisen ohjastuksessa sitkeästi johtopaikalta maaliin saakka, vaikka avaus oli kova.

– Halusin koittaa nopealla hevosella välillä johtopaikalta. Se oli siinä vähän liian paineissaan, mutta vastasi sitten kuitenkin rehdisti maaliin saakka. Ehkä tämä tarvitsee vielä lisää rutiinia kovista tammalähdöistä, muttei kuningatarkilpailusta puhuminen väärin ole, Holopainen kehaisi Hannu Pitkäsen valmennettavaa.

Oikea Toto65-rivi, Vermo

Toto65-1: 2 Tanpopo

Toto65-2: 5 Selene Lune

Toto65-3: 12 Arctic Pastor

Toto65-4: 10 Mary Hotshot

Toto65-5: 3 Minskaus

Toto65-6: 1 Mark More

Kuusi oikein -voitto-osuus: 2389,92 euroa

Viisi oikein: 28,78 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt