Ohjastajan nerokas taktiikka toi ylivoimaisen voiton – Kujanpään Jyräyksellä yksinäistä Lahden maalisuoralla

Julkaistu:

TOTO75
Ville Tonttilalla oli lauantaina reaktiot kohdallaan Kujanpään Jyräyksen rattailla.
Heikki Pyykön valmentaman Kujanpään Jyräyksen ja sitä ohjastaneen Ville Tonttilan voitto oli pelaajille pieni yllätys, mutta tapa millä ykkössija tuli vasta erikoinen olikin.

Tonttila suuntasi takarivin uloimmalta paikalta määrätietoisesti eteenpäin ja kävi avauspuolikkaalla pokkaamassa piikkipaikan nimiinsä.

- Tiesin, että se on mahdollista. Heikki (Pyykkö) soitti eilen, että kaikki on hevosella hyvin. Nyt vain kaikki peliin, Tonttila kertoi kaksikon ennakkojuonista.

- Kuulin, että Herra Heinämies laukkasi sisäpuolelta, mutta olin ajatellut joka tapauksessa ajaa eteenpäin. Hevonen ei ole näin hyvä ollutkaan aikaisemmin, kun se alkoi jo tuhat jäljellä painamaan ohjille, että eikö saa mennä kovempaa.

21-vauhtia avannut Kujanpään Jyräys lopetti viimeisen puolikkaan puoli sekuntia kovempaa ja kellotti kokonaisajaksi 23,1a/2140m.

Tonttila näkee, että Kujanpään Jyräys on niin hyvällä mallilla, että se ei tällä hetkellä ole kaukana maan parhaista suomenhevosista.

- Sillä on hyvät kyydit ja tällä kertaa ajettiin kokeilumielessä ensimmäistä kertaa ilman kenkiä. Se sopi tosi hyvin ja toi intoa lisää.

Pitkät matkat kaksikolle Saarela-Raitala

Jarmo Saarela tarjosi hyvän selkäjuoksun yllättäjä Anything For Youlle, joka ohitti maalisuoralla viimeisenä vetoapua tarjonneen suosikki Zultanion.

- Hevonen oli hyvä ja juoksukin meni hyvin. Hevonen oli letkeä jo lämmittelyssä ja jotenkin paremman tuntuinen kuin aikaisemmin, Saarela kiitteli.

Aika kolmen kilometrin matkalla oli 15,2. Lähtöä myöhemmin Santtu Raitala ja Raggari nostivat rivin arvoa entisestään, kun duo voitti lyhyellä kirillä johtavan takaa.

Alussa Raggari lähti aikaisempaa kovemmin ja pääsi suosikki Humisevan eteen sisäradalle. Valmentaja Antti Ojanperä oli tehnyt muutoksia, joista ei kertonut etukäteen ohjastaja Raitalalle.

- Valmentaja oli yllättänyt meidät ja keventänyt balanssia paljon edestä. Sitä kautta lähtönopeutta tuli roimasti lisää.

Vaikka Raitala pääsi alussa yllättämään suosikin, oli taktiikka selvä.

- Raggarin kausi on alkanut takkuillen eikä kukaan olisi ollut harmissaan vaikka hevonen olisi jäänyt johtavan taakse tänään kiinni. Hevonen kiri tosi halukkaasti (Tuvikerin) rinnalle ja tuntui, että olemme reilumminkin ohi. Viimeisellä 50 metrillä se kuitenkin rupesi kontraamaan meille, Raitala antoi tunnustusta sitkeälle vastustajalle.

Pihtiputaalaisohjastajan mielestä Raggari nähdään tulevaisuudessa mukana avoimissa lähdöissä.

- Tässä hevosessa on tosi kova luokka ja se tulee vielä paremmaksi kuin tänään oli. Raggarista tulee tosi hyvä hevonen ja ennustan sille tosi hyvää tulevaisuutta. Olemme koko tiimi Raggarin takana sitä mieltä että tästä tulee avoimen sarjan hevonen eikä meidän mieli ole vielä muuttunut siitä mihinkään.

Toto75-päätöksen vei nimiinsä Thai Profit. Lopun tapahtumat menivät ohjastaja Hannu Torvisen suunnitelmien mukaan, kun keulassa juossut Obrigado tuli ohitetuksi ja selässä kirinyt Joe di Maggio pysyi takana.

- Tiukka kamppailu lopussa, mutta hyvin tämä punnersi loppuun asti. Olen päässyt muutaman kerran ajamaan Thai Profitia ja se on tosi miellyttävä hevonen ajaa.

Valmentaja Kimmo Ahola pohti ennen lähtöä, että pitäisikö Thai Profitilla ajaa jossain vaiheessa ilman sekkiä. Varustekokeilu tuli vahingossa kokeiltua, kun sekki irtosi lähtöauton takana. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja 7000 euron ykköspalkinto tuli ajalla 13,8a/2140m.Suur-Hollolan välieristä lisää tässä uutisessa.

Oikea Toto75-rivi Lahti 4.7.

Toto75-1: 12 Kujanpään Jyräys

Toto75-2: 3 Elian Web

Toto75-3: 2 Hotshot Luca

Toto75-4: 7 Better Boss

Toto75-5: 12 Anything For You

Toto75-6: 6 Raggari

Toto75-7: 4 Thai Profit

Seitsemän oikein -tuloksille 6303,77 euroa

Kuusi oikein tuloksilla lunastaa 69,47 euroa ja viidellä oikein 7,31e.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt