Sisusarjojen ekspertti malttoi vihdoin ravata – ”Nyt jaksaa taas yrittää”

Julkaistu:

Toto65
Suloviima antoi voimiensa puhua.
Vermon T65-kohteiden suurin yllätys nähtiin kylmäveristen Sisusarjassa. Jatkuvasti laukkoihin pilannut Suloviima siirtyi kärkeen ensimmäisellä takasuoralla, ja kun stayer-matkan toisella kierrokselle vauhtimittari asettui 26-lukemiin, niin vastustajia alkoi tippua yksi toisensa jälkeen kyydistä.

Teemu Okkolinin valmennettava jaksoi pitää vauhtinsa maaliin asti ja vain kuusi prosenttia pelattu ruuna erkani selvään voittoon ennen perässään seurannutta Villikutia.

Suloviima oli pysynyt ravilla edellisestä 13 startistaan vain yhden kerran.

–  Ihan sama pitää tai päästää taikka työntää tai ihan mitä hyvänsä, ei siinä kuski pysty mitään tekemään, Okkolin kommentoi laukkoja.

–  Riihimäellä koitettiin ajaa ilman ilman kenkiä, eikä siitä kyllä tullut yhtään mitään. Nyt ruunalle laitettiin kengät jalkaan ja se oli huomattavasti paljon parempi. Onneksi tuli onnistuminen, niin nyt jaksaa taas yrittää. Tätä on treenattu koko pieni ikä, sillä on hyvä moottori ja se jaksaa mennä, Okkolin jatkoi

Viime syksynä Okkolinin treeniin siirtynyt voimanpesä on voittanut uudesta tallista kolme kertaa, kaikki ovat peräisin Vermon Sisusarjasta.

Edellisen kerran viime tammikuussa, joka oli ennen tätä päivää myös viimeisin startti, kun Heikki Kinnusen ja Hanna Kolehmaisen omistama Suloviima on ravannut koko matkan.

Illan toinen kylmäverilähtö, 5-vuotiaiden perinteinen Tawaststjernan Muistoajo, ajettiin jo ennen Toto65-kohteita.

Parvelan Retu otti pahan lähtölaukan, mutta superlahjakkuus kiri vielä helppoon voittoon. Suosikin tavoin alussa laukannut Säihkeen Sähinä oli toinen.

Vuoden tauolta Vermon seremoniarinkiin

Kolmessa ensimmäisessä T65-kohteessa nähtiin suvereeneja voittajia.

Lämminveristen ykkössarjassa Jugador karautti toisesta ulkoa omille teilleen. Kauden avausvoitto tuli uudella ennätystuloksella 11,6aly. Kierroksen eniten pelatuin hevonen Madrid juoksi matkalla Jugadorin takana ja kipusi lopussa toiseksi.

–  Lähtöpaikka parani oleellisesti (Exuberancen myöhäisen poisjäännin myötä), ja hevonen pruuvaili ja lämmitteli tosi hyvin, joten hyvillä mielin lähdettiin jo ennakkoon. Hevonen oli niin hyvän tuntuinen, etten osannut muuta matkalla pelätä kuin ettei tulisi laukkaa tai mitään muuta sellaista. Kaikki oli helppoa, Olli Koivunen totesi ajokistaan.

Seuraavassa lähdössä The Breeze sai hääriä keulassa mielensä mukaan ja vuoden tauolta palannut tamma irtosi jo loppukurviin mentäessä muista voittaen lopulta täysin ylivoimaisesti.

–  Päästiin sujuvasti kärkeen. Koko matkan koitin vaan, että menisi vähän maltillisemmin, mutta se oli vähän turhan innokas. Ei ollut lopussa minkäänlaista hätää, Hannu Torvinen sanoi.

The Breeze siirtyi Christa Packalenin talliin vuoden alkupuolella.

– Hevonen on treenannut tosi hyvin, mutta tamma on hyvin omanlainen persoonansa, eikä osannut sanoa miten se täällä (kisatilanteessa) suorittaa. Hyvinhän tuo suoritti. Tällä voi olla erilaisia päiviä ja tänään oli ainakin hyvä päivä, Packalen iloitsi.

Kolmannessa kohteessa hiljattain Ruotsista Suomeen muuttanut Bansky antoi tosissaan palaa keulapaikalta ja Jukka Torvisen ajokki karkasi horisonttiin vastustajiltaan. Kellot pysähtyivät komeaan aikaan 11,9aly, joka on huipputulos alle 15 000 euroa tienanneelle tammalle.

– Ajattelin, että annetaan mennä. Kesäkeli ja mailin matka, ja hevonen oli sen verran virtavana toisella puolikkaallakin, ettei senkään puolesta oteta vauhtia pois ja aleta odottelemaan ketään, Torvinen sanoi Mertsi Bollströmin valmennettavasta.

Nettilöytö vakuuttavana

Kaksi kuukautta sitten Antti ja Tapio Perttusen ruotsalaisesta nettihuutokaupasta ostama Frankenstein Am aloitti hienolla esityksellä uudessa kotimaassaan.

Tapio Perttunen yritti ajaa matkalla johtavan rinnalle, mutta sinne ruunalle ei ollutkaan asiaa. Perttunen luovi ajokkinsa toiseen ulos, josta se rynnisti vahvan kirin päätteeksi ykköseksi ennen keulassa juossutta hiihtotähtien omistamaa Bismarck Comerya.

–  Olin yllättynyt, ettei meitä päästettykään johtavan rinnalle. Harvoin 2600 metrin matkalla tuossa kohtaa sitä paikkaa puolustetaan. Päästiin onneksi siihen selkään. Luulin loppukurvissa, että ajetaan vain kakkosesta, mutta hienosti tämä tuli, Perttunen kommentoi juoksun vaiheita.

Solvallan isopalkintoisesta lähdöstä tiistailta karsittu Joseph Boko sai balsamia haavoille runnomalla tyylikkääseen voittoon johtavan rinnalta. Se oli myös rivin ainoa suosikkivoittaja.

–  Katsotaan nyt onko siinä ainesta Ruotsin ikäluokkalähtöihin, mutta johonkin yritetään ainakin, Markku Nieminen totesi valmentamastaan hevosesta.

Oikea Toto65-rivi Vermo 1.7.

Toto65-1: 3 Jugador

Toto65-2: 2 The Breeze

Toto65-3: 5 Bansky

Toto65-4: 7 Suloviima

Toto65-5: 10 Joseph Boko

Toto65-6: 4 Frankenstein Am

Kuusi oikein -tuloksille: 967,75 euroa

Viisi oikein: 34,26 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt