Madrid pyrkii rikkomaan kuparisen uuden tulemisen jälkeen – "Hissun kissun edetään"

Julkaistu:

TOTO65
Kovan kapasiteetin omaavan ruunan kanssa ei pidetä kiirettä starttaamisen suhteen.
Kovalla voittoprosentilla kisaava Madrid eteni käytännössä voitosta voittoon kausilla 2016-2017. Hevonen keräsi kasaan 14 voittoa, joista kenties ikimuistoisin oli Björn Goopin ajama Kymi GP-päivänä 2017.

2017 syksyllä koitti tauko, joka päättyi kunnolla vasta viime vuoden keväällä.

– Tauon taustalla oli hankosidevamma. Lisäksi hevonen ruunattiin vuonna 2018, Tapio Mäki-Tulokas kommentoi vuosi sitten.

Madrid on kahtena viime kautena kerännyt seitsemään totosijaa 11 startistaan. Tällä kaudella ruuna on startannut kahdesti ja keskiviikkoiltana se hakee ensimmäistä ykkössijaansa uuden tulemisen jälkeen. Edellinen on kaudelta 2017.

Valmentaja etenee suojattinsa kanssa maltillisesti, kun töitä on paljon takana vammojen kanssa.

– Ajetaan yksi startti kerrallaan ja katsotaan taas mikä on terveystilanne. Hissun kissun edetään hevosen kanssa.

Pussijuoksu alla kohti iltaa

Tuoreimmassa kisassa Teivossa kaksi viikkoa sitten Madridilla ajettiin tarkasti sisäradalla selässä. Lopussa ei tullut kiritilaa, mikä ei varmasti pelureita miellyttänyt, mutta toisaalta teki hyvää hevoselle pitemmän päälle. Sen ei tarvinnut antaa viimeistä pisaraansa voimavarastostaan.

– Teivossa Madrid tuli voimissaan maaliin sisäratataktiikalla. Tärkeintä on saada hevonen pysymään terveenä, mikä näkyy myös taktiikoissa. Kiltisti on pyrittävä ajamaan, että startteja tulisi jatkossa mahdollisimman monta lisää.

Mäki-Tulokkaan mukaan Madridin terveystilanne on tällä hetkellä “ihan OK”. Tilannetta seurataan viikon välein eikä hevosta pysty treenaamaan täysipainoisesti kisojen välillä.

Vermossa pelaajat ovat luottaneet Madridin selväksi lähdön suosikiksi. Keulaan ruunalla tuskin edelleenkään tähdätään.

– Taktiikka on Santun (Raitala) ratkaistavissa. Sisäpuolella on nopeita lähtijöitä, joten en tiedä, onko alkuun järkeä lähteä lataamaan. Pitkällä loppusuoralla ehtii kauempaakin. Toiveissa on ehjä juoksu, jollaisella Madridin pitäisi pystyä riittämään kärkimatsiin. Todennäköisesti ilman kaikkia kenkiä ajetaan, kunhan radasta ei tule kauhean liukas. Silloin ajamme kengät jalassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt