Arvostetun klubin uusin jäsen Tuomas Korvenoja, 66, ei haikaile eläkepäivistä – ”Jatketaan niin kauan kuin moottori hyrrää”

Julkaistu:

ravit
Lukemattomia menestyshetkiä kokeneella konkarivalmentajalla on vielä kosolti voitonnälkää ja yksi suuri haave.
Pitkän linjan raviammattilainen Tuomas Korvenoja liittyi tänään ohjastajien arvostettuun tuhannen voiton kerhoon. Hän on kypäräpäiden klubin jäsen numero 56.

Merkkipaalu ylittyi 66-vuotiaalta valmentajalta tallinsa 3-vuotiaisiin lahjakkuuksiin lukeutuvan James Gontzalesin kärryillä Rättvikin raveissa Ruotsissa.

Vuonna 1978 ensimmäisen voittonsa ajanut Korvenoja on todellinen maailmankansalainen, joka on menestynyt kotimaansa lisäksi monissa merkittävissä ravimaissa kuten Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Italiassa.

Koska Sipoon päätallinsa ohella tukikohtia pitkään Ranskassa ja Ruotsissa pitänyt espoolainen on kilpaillut vuosikaudet ulkomaita myöten, on mahdollista, että hänellä on enemmän kuin 1000 voittoa.

Suomen Hippoksen tilastoinnin mukaan Korvenojan pyöreä tasalukema on nyt kuitenkin virallinen.

– En osaa yhtään sanoa, onko voittomääräni jopa suurempi. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä, onko voittoja 1000 tai 1020. Iso tasaluku on nyt ainakin saavutettu, ja ollaan siitä iloisia, Korvenoja sanoo.

– Tuhat voittoa on jonkinlainen merkkipaalu raviohjastajana. Tuntuu mukavalta, kun olen pystynyt voittamaan niin monta lähtöä, mutta se ei aiheuta kokonaisuutta ajatellen sen suurempia juhlia.


Tallin menestys tärkein

Korvenoja ei ole samanlainen ammattiohjastaja kuten esimerkiksi Pohjoismaiden voitokkaimmat lainakuskit Jorma Kontio ja Antti Teivainen. Hänen päätavoitteensa on aina ollut menestyä mahdollisimman hyvin omilla valmennettavillaan.

Ja niitä onkin riittänyt. Korvenojan tallin hevoset ovat niittäneet mainetta etenkin nuorten ravureiden lähdöissä ympäri Eurooppaa, mutta hän on menestynyt myös aikuisten hevosten huippulähdöissä.

Korvenoja on voittanut Kriteriumin kuudesti, Derbyn kolmesti, Orsi Mangellin kahdesti Italiassa ja UET GP:n kerran Saksassa.

Näistä neljästä superkilpailusta jokaisen hän onnistui valloittamaan ilmiömäisellä Brad de Veluwella, joka voitti myös 4-vuotiaiden Sprintterimestaruuden Halmstadissa ME-ajalla 09,7a. Ori tienasi kaviourilta yli 1,1 miljoonaa euroa.


Lisäksi Korvenojan hevoset ovat kahmineet lukemattoman määrän muita ikäluokkalähtöjen voittoja niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa.

Hippoksen tietojen mukaan Korvenojan voittosumma ohjastajana on liki 8,5 miljoonaa euroa ja valmentajana 6,9 miljoonaa euroa.

Mitkä ovat urasi tärkeimmät hevoset?

– Minulla on ollut niin paljon hyviä, että on vähän vaikea nimetä kolmea hevosta. Ride The Night oli siinä mielessä merkittävä, että se oli ensimmäinen valmennettavani, jolla pääsin voittamaan isoja kisoja ulkomailla.

– Brad de Veluwe oli oma lukunsa upeine voittoineen. Jonesy oli taas siitä hyvin tärkeä minulle, että se oli oma kasvattini ja myös omistuksessani. Nämä nimet tulevat äkkiseltään mieleen, jos kolme hevosta pitää sanoa, Korvenoja vastaa.

Entä mikä on merkittävin voittosi?

– Ensimmäinen voittoni Lahden vanhalla montulla vuonna 1978. Hevonen oli valmentamani Weekend Spin. Nuorena aina haaveiltiin voitosta, mutta kun se tuli, ei se sen kummemmalta sitten tuntunutkaan. Montulla oli kuitenkin eka kerta, ja siitä tämä tuhatlukukin lähti käyntiin.


Elitloppet unelmana

Fyysisesti hyväkuntoinen Korvenoja uskoo jatkavansa ravivalmentajana vielä monta vuotta.

– Jatketaan eteenpäin niin pitkään kuin moottori hyrrää. Tavoitteitakin on aina hyvä olla, ja minulle yksi sellainen on Elitloppetin voittaminen, uunituore tuhannen voiton klubilainen tunnustaa.

– Meillä on aika kivoja Suomessa ja Ruotsissa syntyneitä nuoria hevosia, joiden kanssa voi tähdätä suuriin ikäluokkalähtöihin. On kuitenkin vielä ennenaikaista sanoa, voiko niistä jostain kehittyä Elitloppet-hevosta, mutta yritetään.

Korvenoja oli lähimpänä suurta unelmaansa vuoden 2013 Elitloppetissa, jossa hän sijoittui Brad de Veluwen kanssa neljänneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt