Suomen mestari nousemassa alkukesän allikosta – omistajan mielessä St. Michel

Julkaistu:

ravit
Jalkahuoltoa saanut Next Direction tähtää lähikuukausien suurkilpailuihin.
Viime vuoden Suomen mestarin Next Directionin kausi lähti lupaavasti käyntiin keväällä Ruotsissa, kunnes tummia pilviä alkoi kohota nopeasti sen jälkeen huippuruunan ylle.

Alkukesä meni Ruotsissa tiukoille joutuneen Next Directionilta täysin harakoille. Elitloppet ja Kymi GP:n olivat ruunan taustavoimien isot tavoitteet, mutta sitä ei nähty kummassakaan superkisassa.
Next Direction ehti saada kutsun viime lauantaina ravattuun Kymi GP:hen, mutta jätti sen väliin alle odotusten sujuneen Killerin Eliitin takia. Hevonen taipui kolme viikkoa sitten Jyväskylässä neljänneksi.

– Next Direction oli Killerillä vino eikä pystynyt parhaimpaansa. Koska se ei ollut 100-prosenttisessa iskussa, Kymi GP:hen ei ollut järkevä lähteä. Sen vasenta etujalkaa piti hoitaa, ja siitä seurasi lääkevaroajatkin, omistaja Timo Hulkkonen kertoo.

Hulkkosen suojatti ei osallistu myöskään Suur-Hollola -ajoon, jonka välierät ja loppukilpailu ravataan ensi viikonloppuna Lahdessa.

– En halua ruunan vielä juoksevan kahtena päivänä peräkkäin. Katsotaan Suur-Hollolaa ensi vuonna uudelleen.

Lähtöjä riittää

Omistaja kertoo, ettei Next Direction ole kärsinyt jänne- tai muista vakavista jalkavammoista.

– Hevonen on nyt terve, ja tulemme sitä vaivanneen jutun kanssa toimeen. Ruuna on treenissä, emmekä ole suinkaan heittäneet kirvestä kaivoon vielä tämän kauden osalta. Lähtöjä kyllä lähikuukausina riittää.


Seuraavaa kansainvälinen suurkilpailu Suomen ravikalenterissa on kolmen viikon päästä juostava St. Michel.

Onko Mikkelistä oltu teihin yhteydessä?

– Sitä on odoteltu, Hulkkonen vastaa naurahtaen.

Muita isojen palkintojen suurkilpailuja ovat Tampereen Suurmestaruus sekä Vermossa syys- ja lokakuussa ravattavat Finlandia-ajo ja Suomen mestaruus.

Tallikaveri Suur-Hollolassa

Vaikka Next Direction ei osallistu Suur-Hollola -ajoon, omistajalla riittää Lahden kilpailussa jännitettävää.

Hänen toinen tähtihevosensa Big Headache palasi loppuviikolla pitkältä Ranskan turneelta kotimaahansa tavoittelemaan 120 000 euron jättipottia.

– En ole sattuneesta syystä kamalasti jutellut Big Headachesta viime kuukausina valmentajan kanssa, mutta viestien perusteella se on kunnossa ja sille kuuluu muutenkin hyvää, Hulkkonen sanoo.


Yli 300 000 euron ansiot kerännyt ruuna on ollut Normandiassa eri jaksoja vuodesta 2016 lähtien. Sen valmentaja on ollut Philippe Daugeard, jonka tallista Suur-Hollola -ajoon osallistuu myös Whole Lotta Love.
Whole Lotta Love sijoittui lauantaina Kymi GP:ssä seitsemänneksi.

Koska 10-vuotiaan Big Headachen kilpailuoikeus päättyy patonkimaassa vuodenvaihteessa, se ei enää palaa sinne.

– Jos ruuna pysyy terveenä, sen on tarkoitus kilpailla vielä pari kautta Suomessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt