HIFK:n lempilasta ei pysäytä mikään – voittokulku jatkui leikitellen Kouvolassa

Julkaistu:

toto75
Nuoret lämminveritammat ihastuttivat Mascate Matchin johdolla Kouvolassa päälähdön Kymi GP:n varjossa.
Tämän hetken lupaavinta suomalaishevosta Mascate Matchia ei vielä nähty Kouvolan kansainvälisten ravien pääkisassa Kymi GP:ssä, mutta tätä rataa 4-vuotias tamma voi olla jo vuoden päästä siinä suuri suomalaistoivo.

Pekka Korven suojatti oli kuitenkin tänäkin kesänä mukana Kouvolan huippuraveissa.

Mascate Match tyytyi juoksemaan omiensa joukossa ikätovereitaan vastaan eikä luonnollisesti antanut tälläkään kertaa haastajilleen mitään mahdollisuuksia.

Uran 19. voitto tuli Korven ajokille piikkipaikalta leikittelevään tyyliin. Startteja HIFK:n ja Vermon raviliigahevosella on takana neljä enemmän.

Mascate Matcin voittoaika 2100 metrin ryhmäajossa oli 13,4. Sen takana seuraavina sisärataa pitkin ravanneet Timo Korvenheimon valmentamat tallikaverukset Racing Boy ja Battle Jack veivät muut totosijat.

– Mascate Match menee näissä lähdöissä tosi helpon tuntuisesti. Ensimmäiset 150 metriä lähdettiin auton takaa lujaa, mutta sen jälkeen juoksu oli tammalle kuin hölkkää. Katsotaan sitten enemmän, kun myöhemmin pitää painella oikein isoa kovaa, Korpi aprikoi.

Vaikka kaiken kokenut Korpi on usein maltillinen lausunnoissaan, hänkään ei voi kuin viljellä ylisanoja poikkeuksellisesta lahjakkuudestaan.

– Tamma on hirmu rento ja rauhallinen hevonen, joka ei ikinä stressaannu mistään. Sillä on tosi hyvät lahjat.

– Koska meno on Mascate Matchille tosi helppoa, se kai vain säästelee itseään. Tänäänkin se tuntui menevän 1.10-lopetuksessa vain pintakaasulla, valmentaja kuvaili.

Mascate Matchin kauden päätähtäin on luonnollisesti syyskuun alussa juostava legendaarinen 4-vuotiskilpailu Derby.

– Tammaa on pidetty nyt aika helpolla ja se yritetään saada oikein hyväksi syksyyn. Seuraavaksi se juoksee ensi viikonloppuna Suur-Hollola -raveissa ja sen jälkeen luultavasti St. Michel -raveissa.

In Royalty Boko ei kainostellut

Mascate Matchia vuotta vanhempi In Royalty Boko piti kokeneempia menijöitä lähes pilkkanaan tammojen suurkilpailussa Jouni Kaikko Memorialissa.

Santtu Raitalan ajokki otti suosikki Willow Pidesta ja kumppaneista luulot pois jo kiihdytyksessä, jossa se latasi heittämällä piikkipaikalle.

Yllättävän heikosti avannut Willow Pride yritti vielä matkalla laittaa kampoihin keulavaljakon kupeelta, mutta oli aseeton ja putosi loppusuoralla kolmanneksi. Club Nord Elit spurttasi terävästi lähimmäksi ylivoimavoittajaa.

– Tamma tuntui harjoituslähdössä tosi hyvältä. Jos olisimme pakittaneet alussa seiskapaikalta, lähtö olisi hävitty siinä, Raitala perusteli ennakkoluulotonta taktiikkaansa.

Ohjastaja on selvästi ihastunut Marjo Kivimaan valmennettavaan, jolle voikin povata hyvin ruusuista tulevaisuutta.

– In Royalty Boko lähti menemään älyttömän hienoon tyyliin, kun vedin siltä laput loppusuoran alussa. Jos siinä kohdassa olisi ollut nopeusrajoitus, tamma olisi hiljalleen ruvennut rikkomaan sitä, Raitala sanoi.

Peanuts parasta antamatta

Viisivuotislähtö oli huipputamma Peanutsin näytös. Jukka Torvinen ajoi ulkoradalta startanneen hevosen kärkeen jo puolen kierroksen jälkeen, eikä sen jälkeen nähty minkäänlaista taistoa.

Peanuts kaasutti loppusuoralla kevyesti omille teilleen. Kärkihevosen kupeella taivaltanut Religious sinnitteli rehdisti kakkossijalle.


– Peanutsille jäi tosi paljon varaa parempaan ja sen korvatkin olivat kiinni maalissa. Tästä juoksusta jäi tosi hyvä fiilis. Tamma paransi tosi paljon kauden ensimmäisestä startistaan, kun sen varusteitakin vähän muutettiin, Torvinen sanoi Anne Kankaan valmennettavasta. 

Keväällä suomalaisomistukseen ja Markku Niemisen valmennukseen Ranskasta siirtynyt Don Williams jatkoi tappiotonta menoaan uudessa kotimaassaan. Ori on voittanut Tukholman kakkossijansa jälkeen neljä kertaa putkeen kesäkuussa.

Ari Moilanen ajoi ylväsryhtisen Don Williamsin takamatkalta johtoon jo kaksi kierrosta ennen maalia. Koska väkivahvalla hevoselta löytyy myös nopeutta, se pinkoi 09,5-vauhtisessa lopetuksessa kevyesti muilta karkuun maalisuoralla. Vetotyöt voittajalle luovuttanut Look Complete seurasi selväksi kakkoseksi.

Moilanen kommentoi, että Niemisen valmennettava olisi voinut edustaa Suomea hyvin Kymi GP:ssäkin.

– Se menee täyden matkan 11-12 -vauhtia, eivätkä muut sen kovempaa painele. Don Williams on kyllä oikein kelpo ranskalainen. Jotenkin uskon, että siltä on lupa odottaa vielä enemmänkin. Kenkien riisumisesta tulee sille varmasti vielä lisää, Moilanen otaksui.

Ruotsalainen tähtikuski Björn Goop näytti, että hän taitaa myös suomenhevoset. Pitkään näytti siltä, ettei Goopin ajama Enon Vilppi pysty uhkaamaan keulassa porhaltanutta Heporixia, mutta voitontahtoinen valjakko runttasi ratkaisumetreillä väkisin ohi kärkihevosesta. Yli kilometrin kirin ulkoradoilla sisukkaasti raataneen Enon Vilpin treenari on Jari Autio.

Oikea Toto75-rivi, Kouvola 27.6.

Toto75-1: 6 Mascate Match

Toto75-2: 1 Enon Vilppi

Toto75-3: 12 Don Williams

Toto75-4: 7 In Royalty Boko

Toto75-5: 8 Peanuts

Toto75-6: 3 Vitruvio

Toto75-7: 11 Mark More

Seitsemän oikein -voitto-osuus 33,05 euroa.

Juttua korjattu klo 14.52: Mascate Matchin voittama lähtö ei ollut tammoille rajattu kilpailu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt