Cokstile yksi suosikeista Kymi GP:ssä – ”Matka on sille optimaalinen”

Julkaistu:

KYMI GP
Christoffer Eriksson lähtee Kymi Grand Prixiin luottavaisena matkaan Cokstilen kanssa.
Norjalainen Cokstile on yksi kovista lauantain Kymi GP:ssä. Nelivuotiaana kotimaansa Derbyn nimiinsä vienyt ori ei ole tällä kaudella vielä kaksarisijoilta erehtynyt, sillä neljä starttia ovat tuottaneet kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa. Tiliä on kertynyt reilun 186 000 euron verran.

Toukokuun lopussa Cokstile osallistui Elitloppetiin Solvallan raviradalla, missä hevonen teki upean juoksun karsintalähdössä. Voitto tuli kuolemanpaikalta.

Finaalissa matkavauhti ei suosinut parijonossa matkannutta italialaisen Rocco Spagnulon valmennettavaa, jota hieman häirittiinkin.

– Hevonen teki Solvallassa karsinnassa erittäin hyvän juoksun kuolemanpaikalta. Itse finaalissa tempo oli maltillinen ja Cokstile joutui tekemään 800 metrin kirin kolmannella radalla. Esitys oli oikein hyvä, kun ottaa huomioon että hevosta häirittiin. Vain meidän selässä matkannut Propulsion tuli lopussa ohi, ohjastaja Christoffer Eriksson kertasi Elitloppet-viikonlopun tapahtumia.

Eriksson pitää Cokstilen ohjastuntumasta ja siitä, miten hevonen käyttäytyy starteissa.

Eikä voitontahtokaan ole hassumpi, kun 48 starttia on tuottanut 20 voittoa.

– Vaikka Solvallassa juoksu oli hankala, hevonen tuli kovana kilpailijana hyvin perille. Cokstile on hyvä ajaa, se tekee asiat oikein ja osaa rauhoittua kuskin haluamaan tempoon.

Eriksson ei ole Cokstilellä Elitloppetin jälkeen ajanut, mutta tiesi hevosen olevan hyvällä mallilla.

Treenauksesta on vastannut Spagnulo, jonka valmentamia hevosia Eriksson ei ole Cokstilen lisäksi ohjastanut.

Lauantaina Kouvolassa Eriksson ja Cokstile starttaavat matkaan radalta yhdeksän. Se ei ruotsalaista miellytä, mutta juostava matka nostaa suupielet hymyyn.

– Kouvolassa on hitaat lähtijät edessä, ja niiden takaa voimme jäädä kauaskin. Toivottavasti lähtöön tulee tempoa, mikä sopisi vahvalle Cokstilelle. Kuolemanpaikkakaan ei ole oriille ongelma ja 2100 metriä on sille optimaalinen matka.

Kouvolan lähtöön ei muutoksia tehdä. 100 000 euron ykköspalkinto olisi mukava lisä sen 678 545 euron voittosummaan.

– Cokstile jatkaa kengittä ja jenkkikärryt on perässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt