Nousukas on valmis Suur-Hollolaan – ”Toivotaan, että finaalissa nähdään”

Julkaistu:

Toto65
Le Gros Bill täysin suvereeni Isokengässä.
Vermon illan päälähtö oli lämminveristen Isokenkä. Antti Teivainen otti muilta luulot pois heti alussa täräyttämällä kutosradalta keulaan vahvaa nousua ykkössarjoihin tekevällä Le Gros Billillä.

Ensimmäistä kertaa ilman kenkiä kilpaillut ruuna sai vetää avauskierroksen verrattaen maltilla ja 10,5-vauhtisessa lopetuksessa se karkasi näyttävällä tyylillä oikein helppoon voittoon. Lähdön suosikki Com Milton seurasi johtavan takaa toiseksi.

–  Hevonen oli vähän liiankin pyrkiväinen ja puski siipeen kiinni. Ajattelin, ettei ruveta turhaan pidättelemään hevosta, kun oli niin paljon menohaluja. Se oli todella hyväntuntuinen koko matkan ja vain pyöritteli korviaan. Ei tarvinnut avata korvia tai vetää silmälappuja, ja se oli vielä hyvin tuoreen oloinen maalissa, Teivainen sanoi

Seuraava tähtäin Le Gros Billillä on puolentoista viikon päästä ajettava Suur-Hollola.

–  Tämä on jatkuvasti parantanut starttien myötä ja toivotaan, että finaalissa nähdään, Teivainen jatkoi.

Le Gros Billin valmentaja on Ari Viander ja sen omistaa Team Luck'ap Iiitistä. Voitto palkittiin 4000 eurolla.

Teivaisen illan toisen voiton toi rivin pankki Deangelo, joka hallitsi vaivatta keulajuoksun jälkeen. Myös se tähtää Suur-Hollolaan.

–  Ei tarvinnut tänään juuri muita katsella. Kunto on kohdallaan ja hyvältä lähtöpaikalta tämä voi olla ihan loppukilpailuhevosia, Teivainen kehui.

Riku Lehtonen Salamakypärien paras

Salamakypärät-lähdössä parikymppisen kurikkalaisen Riku Lehtosen ajama Gillian Comery oli kohteensa eniten pelatuin ja Harri Koivusen valmennettava hoitikin tehtävänsä tyylikkäästi. Tamma piti sisäradalta keulat, sai vetää haluamaansa tahtia ja irtosi 11-lopetuksessa selvään voittoon.

–  Kyllähän se vähän kutittelee, mutta eihän siinä auta, Lehtonen kommentoi miltä tuntuu lähteä ajamaan Vermoon suosikiksi pelattua hevosta.

–  Yllättävän helposti se pystyi pitämään keulat ja tamma kyllä voitti helposti, Lehtonen sanoi.

Keulasta suvereeniin tyyliin hallitsi myös 4-vuotislähdön nimiinsä vienyt Always Ready. Tuomas Korvenojan treenattavan olemus on sellainen, että orissa voi olla ainesta aivan kovimpiinkin ikäluokkalähtöihin.

– Annoin vain hevosen tehdä vapaasti töitä ja voimia jäi vaikka kuinka paljon. Mahdottomuus sanoa pystyykö se haastamaan (Mascate Matchia), mutta tämä kehittyy jatkuvasti, Always Readya ajanut Kari Rosimo totesi.

Rivin suurin yllätys nähtiin neljännen kohteen Teräsmiesliigassa, jossa vain neljä prosenttia pelattu Tzubodai kiri kolmannesta sisältä ohi keulassa juosseen suosikki Que Talin.

–  Hevosessa oli painetta liikaakin tänään ja painoi ohjille, mutta silti löytyi tuollainen pätkä. Viimeksi se jäi voimissaan pussiin ja oli ihan hyvät odotukset jo ennakkoon, ruunaa ajanut Tommi Kylliäinen sanoi.

Kohteiden ainoassa kylmäverilähdössä parhaaksi osoittautui Tuviker, joka runnoi ykköseksi vahvan juoksun jälkeen 40 metrin takamatkasta huolimatta. Rodun ykkössarja ajettiin jo ennen T65-kohteita, siinä voiton vei kaukaa Kajaanista saapunut tupsujalka Faste Viking.

Oikea Toto65-rivi Vermo 24.6.

Toto65-1: 6 Le Gros Bill

Toto65-2: 1 Gillian Comery

Toto65-3: 2 Always Ready

Toto65-4: 5 Tzubodai

Toto65-5: 13 Tuviker

Toto65-6: 1 Deangelo

Kuusi oikein -tuloksille: 141,75 euroa

Viisi oikein: 2,88 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt