Ruotsalaisia kurittanut Morris palaa matalalla profiililla kotimaan koitoksiin

Julkaistu:

TOTO65
Kolme peräkkäistä Ruotsin voittoa plakkarissaan Suomessa jatkava Morris on valmentajansa mukaan vain haastaja keskiviikkona.
Vermon keskiviikon Toto65-kierroksella ravattava 4-vuotislähtö on rajattu urallaan 20000 euroa ansainneille, mutta kisassa saattaa hyvinkin olla mukana syksyn ikäluokan päätapahtuman Suuren Suomalaisen Derbyn finalisteja useampikin.

Yksi sinne ainakin kovasti halajava on Kari Savolaisen silmäterä Morris.

Puolet starteistaan voittanut ori tavoitteli ikäluokkamenestystä jo 3-vuotiaana, mutta jatkuvat kurkunpääntulehdukset veivät toiveet suurten rahojen jahdista.

– Hevonen näytti aika nopeasti, että se on ikäluokkahevonen, mutta sairastelu vei saumat tavoitella isoa rahaa. Jäimme lopulta odottelemaan Kymenlaakso-ajoa, jossa se voittikin karsinnan, mutta laukkasi finaalissa. Ei se elämä lopu vielä tähän 4-vuotiskauteenkaan, mutta kivahan se olisi koittaa pärjätä niissä klassisissa lähdöissä, Savolainen toivoo.

4-vuotiskausi alkoi kovin odotuksin Suomessa, mutta hevonen pilasi kausiavauksensa paineissaan laukkoihin ja tarvitsi vielä seuraavassa starttia kroppaansa. Koronatauon ajaksi Savolainen lähetti tähtensä Juha Utalan matkassa Ruotsiin, kun Suomessa kilpailutoiminta oli seis ja hevonen kaipasi kilpailuja kehittyäkseen.

Se olikin täydellisesti onnistunut ratkaisu, mikäli tuijottaa pelkkiä tuloksia.

– Kolme starttia, kolme voittoa, hyvinhän se meni. Tai yksi oli tasapäävoitto, mutta voitto sekin. Siihen turneeseen pitää olla oikein tyytyväinen ja startit tekivät sinällään hevoselle hyvää.

Kova matkustaminen on kuitenkin näkynyt Morriksen urheilijavartalossa. Se vaati toimenpiteitä, eikä valmentaja usko ravurinsa olevan keskiviikon koitoksessa ihan terävimmillään.

– Matkustaminen otti hevosen kropan päälle jonkin verran. Se oli kuihtunut ja laihtunut selvästi kotimatkalla ja sama suuntaus jatkui vielä muutaman päivän kotonakin. Nesteytimme hevosen pariin kertaan ja se sai olla sitten jonkin aikaa varsin kevyellä treenillä, sekä lihotuskuurilla. Se on ihan hyvällä mallilla, muttei varmaankaan keskiviikon startissa ihan terävimmillään.

Savolainen pitää myös keskiviikon lähtörataa ongelmallisena. Morris on ollut kaksi kertaa urallaan auton takana eturivissä, eikä ole osoittanut erityistä lähtönopeutta.

– Hevosella ei ole auton takaa vielä koskaan satsattu starttiin ja se lähtisi varmasti nähtyä kovempaa, mutta ykkönen on kyllä sellainen paikka, ettei tuolla siitä kestä vielä tässä vaiheessa uraa panostaa starttiin.

– Päätähtäin on kuitenkin syksyssä ja jos se nyt vaikka jää keskiviikkona Vermossa pussiin, niin se ei ole mikään katastrofi, Savolainen huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt