Breeder's Crown -voittaja hakee uutta nostetta uralleen – viime sesonki meni penkin alle: "Käyttäytymisessä oli suuria vaikeuksia"

Julkaistu:

TOTO65
Selmer I.H.:lla on sisällään kova kapasiteetti. Siitä nähtiin vain välähdyksiä kaudella 2019.
Selmer I.H.:n uran toistaiseksi suurin voitto oli nelivuotiaiden Breeder's Crownin 75 000 euron arvoinen ykköstila. Lisäksi hevonen sijoittui kolmevuotiaana saman kilpailun kolmanneksi. Yhteensä Selmer I.H. on tienannut uransa aikana 214 418 euroa.

Vuosi 2019 eli Ingemar Hultqvistin valmentaman luokkamenijän viisivuotiskausi meni penkin alle eikä tuottanut kuin reilut 20 000 euroa. Hevonen voitti kymmenestä startistaan kolme.

Selmer I.H.:n suurin miinuspuoli viime kaudella oli kirjaimien määrä sekä se, miten hevonen käyttäytyi starteissa. Siihen lähdettiin hakemaan muutosta marraskuussa alkaneen tauon aikana.

Paussi on mennyt Hultqvistilla työskentelevän Samu Sundqvistin mukaan vaihtelevasti.

- Tauon aikana on ollut sekä plussia että miinuksia. Viime kausi oli huono – siitä ei ole kahta sanaa. Selmer I.H.:ta on treenattu ja sen kanssa on koitettu uusia juttuja harjoituksissa, että tämä kausi olisi lähempänä sitä mihin hevonen pystyy, Sundqvist toivoi.

Ruuna olisi palannut tauolta mahdollisesti aikaisemmin, jos kelit olisivat olleet suotuisammat.

- Kevät oli hankala ratojen suhteen ja paussia tuli lisää. Edelleen Selmer I.H.:ta on koitettu ajaa, mutta onhan se tosi vaikea veikattava vaikka omaa pitäisi aina pyrkiä kehumaan.

Startit antavat vastauksia

Selmer I.H. Treenaa Sundqvistin mukaan tällä hetkellä hyvin. Mitään linjanvetoja ei pysty treenien perusteella tekemään kilpailusuorituksen suhteen, koska viime kaudellakaan ei treeneissä ollut moittimista.

- Radalla ajettiin joku aika sitten pari kertaa. Hevonen on tuntunut hyvältä ja pirteältä, mutta pakkohan sen kanssa on ajaa muutama lähtö ennen kuin saadaan mustaa valkoiselle. Viime kaudellakin hevonen treenasi hyvin, mutta starttikäyttäytymisessä oli suuria vaikeuksia. Siihen toivotaan muutosta tällä kaudella.

Torniossa Selmer I.H. starttaa takarivistä matkaan 2100 metrin matkalle ja rattailla nähdään hovikuski Mika Forssin sijaan Sundqvist. Ruuna on luotettu kakkossuosikiksi Petri Salmelan valmentaman Brooklyn Hillin jälkeen.

- En ole mihinkään muuhun tyytyväinen kuin hyvään suoritukseen. En aliarvioi vastustajia, mutta jos Selmer I.H. Suorittaa tasollaan, täytyy sen olla tässä lähdössä korkealla. Kengät otetaan pois ja ajetaan tavallisilla kärryillä. Todennäköisesti Selmer I.H. menee avovehkeistä.

Tallikaverikin tikissä

Selmer I.H.:n vierestä starttaa tämän tallikaveri Magnifik Brodde, joka on ehtinyt yhdeksään ikävuoteen ja kuuluu veteraanikastiin.

- Viime kauteen pitää Magnifik Brodden kohdalla olla tyytyväinen. Ajohommat jätettiin keväällä, kun olosuhteet menivät huonoksi. Treeneissä Magnifik Brodde on ollut hyvä ja pirteä, kun hevonen on treenannut yhdessä Selmer I.H.:n kanssa. Vanha ja rutinoitunut suorittaja on tehnyt tauoltakin hyviä juoksuja. Mielelläni olisin ajanut eturivistä nopealla avaajalla, mutta kaiken ollessa kunnossa hevonen tulee takaakin. Kengät otetaan tähän starttiin pois ja ajetaan tavallisilla kärryillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt