Polara taisteli periksiantamattomasti tiensä ykköseksi – tuloksena uusi rataennätys

Julkaistu:

TOTO75
Kajaanissa tarvittiin maalikameran apua, että Polaran ja Vaelluksen välille löydettiin ero.
Polara tunnetaan kilpailijana, joka antaa kaikkensa ja vielä vähän päälle. Lauantaina Kajaanissa hevonen joutui jälleen kerran tekemään haalarityöt, mutta vaativasta juoksunkulusta huolimatta ruuna nappasi ykkösrahat mukaansa.

Polara matkasi tutun kilpakumppani-ruuna Josveisin ulkopuolella, missä täryjyrä piti huolen reippaasta temposta. Kierros mentiin 22-kyydillä ja kolmas puolikaskin 23-vauhdilla.

– Polara tuntui hyvältä ja halusi mennä itse kovaa. Annoin sen mennä, ettei lähdössä kävellä missään kohdassa, ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki kertoi.

Polara hoiteli mahdollisesti lämpimän kelin takia vaisusti esiintyneen Josveisin jo loppukaarteessa. Tupamäen itsensä ja Janne Tiaisen omistama ruuna sai maalisuoralla haastajaksi Vaelluksen, joka ei ollutkaan helposti syrjään siirrettävissä. Homma meni millimetripeliksi.

Tupamäki luuli hävinneensä lähdön sillä hän käänsi Polaran lähdön jälkimainingeissa tallialueelle. Voittokuulutuksen jälkeen kaksikko suuntasi uudelleen radalle voittajaseremonioihin.

– Pelkäsinkin Vaellusta, kun se tuli puserossa ja pääsi siitä kääntämään. Henkalla (Henri Bollström) oli kärryt edellä, mutta kai tämä kontrasi juuri ennen maalia.

Polaran voittotulos oli kesäisen hieno 22,3a/2100m, joka on Kajaanin raviradan uusi rataennätys. Entinen oli Välähdyksen 22,7 vuodelta 2017 – myöskin täydeltä 2100 metrin matkalta.

– Kyllä tällekin ruunalle joku ennätys kuuluu, Tupamäki totesi ykskantaan 7000 euron arvoisen ykköstilan myötä voittosummansa 472 131 euroon nostaneesta suojatista.

T.Rex valloitti Kajaanin

Forssasta 550 kilometrin päähän Kajaaniin kisamatkalle lähtenyt T.Rex hoiteli tehtävänsä Toto75-pankkina vuorenvarmasti. ”Peto” sai sopivan juoksun parijonossa ja eteni päätöspuolikkaalla ykköseksi. Takana seurannut President Lindy haastoi hyvin, muttei päässyt ohi.

T.Rexin voittotulos 12,3a/1640m jäi vain kolme kymmennystä rataennätyksestä.

MAS Champ voitti kakkosdivisioonakarsinnan selkäjuoksulla parijonosta. Ruuna sai hyvää vetoapua ja jäi loppukurvissa sopivasti ilman vetuapua, kun Orlando Knick menetti edessä rytmiään ja ajautui ulos.

MAS Champin ei tarvinnut ohittaa tätä neljännen kautta vaan pääsi hyökkäämään suoraan keulassa juosseen Ronzon Facen kimppuun. Tämä saattoi reippaassa lopetuksessa olla ratkaisevaa jopa voiton suhteen, kun voittomarginaali oli vajaan mitan verran.

– Minulla oli luottavainen fiilis MAS Champin suhteen. Se on vielä rutinoimaton ja loppukurvissa hevonen mietti muutaman askeleen ajan, että mitäs nyt tapahtuu, ohjastaja Santtu Raitala kertasi lähdön tapahtumia.

Ruopas voitti lähtönsä varmoin ottein johtopaikalta ja toi ensimmäisen Tupamäen ravipäivän kahdesta voitosta. Vaelluksen kanssa niukan tappion kokenut Henri Bollström puolestaan sai balsamia haavoihin heti seuraavassa lähdössä Myrskyrin väljän voiton myötä.

– Olin ensimmäisen tuhannen jälkeen luottavainen, ja tänään Myrskyri voitti lähtönsä tosi helposti, Bollström näki.

Kitzune G.G. vei tammalähdön vakuuttavasti johtavan rinnalta. Outfield Olga puolestaan kiri yllätysykköseksi keulahevosen selästä. Molempia ohjasti Ville Pohjola.

Oikea Toto75-rivi Kajaani 13.6.

Toto75-1: 3 Ruopas

Toto75-2: 10 MAS Champ

Toto75-3: 12 Kitzune G.G.

Toto75-4: 5 Polara

Toto75-5: 2 Myrskyri

Toto75-6: 6 T.Rex

Toto75-7: 1 Outfield Olga

Seitsemän oikein -tuloksille 160,97 euroa.

Kuusi- ja viisi oikein -tuloksille ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt