Ohituskaista auttoi Lexus Dreamin makoisaan revanssiin Killerin Eliitissä

Julkaistu:

Toto75
Lexus Dream voitti Eliitin ja Caijus Kimaran Jyväskylässä lauantaina.
Lexus Dream on Killerin Eliitin voittaja vuosimallia 2020. 20 000 euron arvoinen voitto tuli jännittävän kirikamppailun jälkeen. Ruuna tavoitti karkuun kirissä yrittäneen Le Gros Billin viime metreillä.

Markku Niemisen valmentama Lexus Dream on starttiraketti, mutta keulapaikalle ei ollut mitään asiaa kuutoskaistalta, kun Big Man Ev oli nopein sisäradalta ja myös Next Direction avasi välistä kovaa.

Ensimmäisessä kaarteessa ohjastaja Ari Moilasella oli taktisen mietinnän paikka. Moilanen teki ratkaisunsa ja pudotti suuryllättäjä Big Man Evin selkään sisäradalle etusuoran auetessa.

Millään muulla radalla tällaista ratkaisua ei olisi voinut tehdä, mutta Jyväskylän Killerillä saattoi, koska loppusuoralla odottaa Suomen ainoa ohituskaista.

– Lähdettiin se mitä päästiin alussa, mutta kaksi tosi nopeaa hevosta oli sisäpuolella. Päästiin sitten johtavan taakse. ”Open stretch” mahdollisti sen, että saattoi ajaa sisältä, Moilanen vahvisti.

Rohkea taktiikka oli kostautua kun Big Man Ev laukkasi edestä loppukaarteessa. Väylä kuitenkin aukesi kuin aukesikin maalisuoran alussa. Lexus Dream pinkoi lopun kovaa ohituskaistaa pitkin ja ehti tuikata ykköseksi.

Vahvasti 2. ulkoa kirineen ja pitkään voittajalta näyttäneen Le Gros Billin tavoitti kalkkiviivoilla myös nousukuntoinen Hot Shot Luca.

– Torvisen Jukan hevonen oli jo kaukana maalisuoran alussa, mutta päästiin jahtaamaan ja askel askeleelta lähestyttiin sitä. Hienosti ruuna puristi ohi. Lexus Dream parantaa koko ajan ja on tosi mielenkiintoista lähteä Suur-Hollolaan sen kanssa, Moilanen sanoi.

Voittajan kilometriaika oli 12,5a/1640 metriä.

[video]
[/video]

Eliitin voitto oli maukas revanssi Lexus Dreamin taustavoimille. Toni Lasilan ja Toni Rytkölän omistama hevonen oli ensimmäisenä maalissa myös vuosi sitten, mutta menetti voittonsa nollatoleranssirikkomuksen vuoksi. Sen virtsanäytteestä löytyi viime vuoden voittojuoksun jälkeen pieni jäämä seritsiiniä, jota hevonen oli saanut eläinlääkärin määräämästä allergialääkkeestä.

Caijus on kehittynyt edelleen

Avoimen sarjan suomenhevosten entinen klassikkokisa Killerin Kimara ei ollut tänäkään vuonna suurkilpailu. 7000 euron ykkösrahat seitsemän hevosen koitoksessa vei Caijus.

Viime vuoden kuninkuuskisan kolmonen johti kisaa alusta loppuun ja torjui lopussa Josveisin kirihaasteen. Antti Teivainen ohjasti tuttuun tapaan Mika Mäkelän valmennettavaa.

– En ollut päättänyt etukäteen, että keulasta ajetaan. Hevonen oli tänään latautunut ja sai helposti keulat, joten taktiikka ratkesi siinä. Caijus on tosi nopea ja oli oikein hyvä, Teivainen kiitteli.

Caijus on vasta 8-vuotias, eli nuorimmasta päästä avoimen sarjan suomenhevosia. Teivaisen mukaan ori on kehittynyt ja voimistunut viime kaudesta.

Vixeli voitto alla Suur-Hollolaan

Tapio Perttusen ikäluokkatähti Vixeli oli ravien seuratuimpia hevosia. Kylmäveristen Suur-Hollola-ajoon tähtäävä 6-vuotias ori oli valmis voittamaan suoraan pitkältä tauolta ja debyytissään aikuisten joukossa.

Perttunen reissutti suojattinsa alkumatkan aikana keulapaikalle, minkä jälkeen voitto ei ollut uhattuna.

– Hevonen oli tosi hyvä. Huomasin sen jo alleajossa, kun ajettiin pätkä kovaa toisen hevosen kanssa. Sen vuoksi päätin ajaa startissa aktiivisesti eteenpäin, hevosen omistajanelikkoonkin kuuluva ohjastaja-valmentaja kommentoi.

Perttunen sanoi myös, että Vixeli on vielä tasavauhtinen valtakunnan parhaimmistoon verrattuna. Vauhtia tulee lisää iän ja rutiinin karttuessa.

T75-rivi käynnistyi lämminveristen tammalähdöillä. Niissä Santtu Raitala ohjasti voitot keulapaikalta ensin Olli Henttosen valmentamalla Roselandilla ja sitten Eija Sorviston tallin Smiley Matchilla. Molemmat olivat pelaajien luottohevosia.

Lake’s Action oli rivin ainoa iso yllättäjä. Ville Hakalan valmentama ruuna pysyi vaihteeksi rauhallisena ja keskittyi olennaiseen, mikä tarkoitti koko matkan johtoa. Ruunaa ohjasti Juha Länsimäki.

T75-voittaja keulajuoksun jälkeen leivottiin myös Maatian Tähdestä.

– Viimeksi hevonen oli vielä vähän tukkoinen. Startti vei hevosta eteenpäin. Maatian Tähdessä on hyvä luokka ja uskon että se nousee korkealle, ohjastaja-valmentaja Kimmo Taipale kertoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 5 Roseland

T75-2: 12 Smiley Match

T75-3: 8 Vixeli

T75-4: 2 Caijus

T75-5: 3 Lake's Action

T75-6: 1 Maatian Tähti

T75-7: 6 Lexus Dream

Seitsemän oikein tuloksille: 1644,32 euroa

Kuusi oikein: 17,79 e

Viisi oikein: 2,02 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt