Taas paukahti jättiyllätyksiä Suomen raveissa – kuninkuuskisakandidaatit paperia veteraanin edessä

Julkaistu:

Toto65
Kujanpään Jyräys karkasi Sheikiltä ja kumppaneilta.
Yllätyksellisyys on leimannut ravipelikohteita koronatilanteen aiheuttaman kilpailutauon jälkeen. Keskiviikko oli jo kolmas päivä peräjälkeen, kun kotimaisessa profiilipelissä ei löytynyt lainkaan täysosumia.

Forssan Pilvenmäellä ratkennut Toto65-rivi käynnistyi jättipaukulla. Kujanpään Jyräys koulutti kuninkuusraveihin tähtääviä Sheikkiä ja A.T. Veetiä. Sheikin matkantekoa tosin hidasti kiihdytysvaiheen laukka.

Kujanpään Jyräys johti kilpaa lähdöstä maaliin. Lähes 54-kertoimista shokkiyllättäjää ohjasti Ville Tonttila. T65:ssä valjakon pelikannatus oli vaivaiset 0,40 prosenttia.

12-vuotiasta Kujanpään Jyräystä ei haitannut, vaikka ensimmäinen kilometri oli vauhdikkaampi kuin toinen.

– Hevonen on treenannut kevään hyvin. Lenkkejä on pidennetty, joten ilmeisesti hevonen jaksaa nyt taas mennä hyvin, ailahtelevaisena tunnetun suojattinsa voitosta vedonlyöjien tavoin yllättynyt valmentaja Heikki Pyykkö kommentoi.

Illan kovimmassa lämminveristen lähdössä Don Williamsin voimat puhuivat 2640 metrin matkalla. Ranskassa syntynyt ori oli aivan omaa luokkaansa, vaikka joutui juoksemaan johtavan rinnalla.

Kilpailu oli Don Williamsin ensimmäinen Suomessa, mutta pelaajat osasivat luottaa uljaasti askeltavaan kilpuriin, kun alla oli väkevä kiri Solvallasta kolmen viikon takaa. Jos ihmeitä ei tapahdu, huomenna Seinäjoelta tulee toinen voitto putkeen.

Valmentaja Markku Nieminen hankki 7-vuotiaan hevosen Pariisissa järjestetystä huutokaupasta viime talvena. Kauppahinta oli 46 000 euroa.

– Terveen ja pirteän oloinen hevonen, jolta voi odottaa paljon jatkossa, hoitaja Johanna Kyläkoski sanoi.

Syneri kesti keulasta

Ari Kotikulman Syneri nousee kohinalla sarjoissa. 8-vuotias ruuna eteni keulaan kirikierroksen käynnistyessä ja piti paikkansa, vaikka Heporix tykitti railakkaasti tuntumaan.

– Hevonen jäi vähän venttailemaan kavereita lopussa kun kupeella ei ollut ketään, ohjastaja-valmentaja arvioi.

Aripekka Pakkasen talli nappasi raveista kaksi voittoa kolmella hevosella. Treasure Of Pirate voitti kolmella kilometrillä ajetun T65-lähdön ja sen pikkuveli Arcie’s Arsenal oli paras 3-vuotiaiden koitoksessa. Molemmat taittoivat matkaa kärkipaikalla.

Keulasta voitti myös Diesel Degato. Joni-Petteri Irrin valmennettavaa ohjasti Olli Koivunen, joka sai säädellä matkavauhdin lähes hölkäksi.

Koivunen ajoi Irrien talliin toisenkin T65-voiton. 5-vuotias ruuna Marcos Gallon yllätti kärkihevosen takaa ja oli Kujanpään Jyräyksen ohella toinen suuri syyllinen siihen, että ravirivistä muodostui jättivaikea.

Keskiviikkopelin kohteet ravataan vielä kahdella seuraavalla kierroksella toisaalla kuin Vermossa.

Oikea T65-rivi

T65-1: 5 Kujanpään Jyräys

T65-2: 6 Treasure Of Pirate

T65-3: 11 Syneri

T65-4: 2 Diesel Degato

T65-5: 7 Marcos Gallon

T65-6: 10 Don Williams

Viisi oikein tuloksille: 1747,80 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt