Suomalaisravureille pannukakku – molemmat ulos Elitloppetin finaalista

Julkaistu:

Elitloppet-ravit
Jännityksellä odotettu Elitloppet kääntyi sunnuntaina rajuksi pettymykseksi suomalaisille. Loppukilpailuun selvisivät karsintavoittajina Cokstile ja Earl Simon.
Ensimmäinen suomalaisravurin Elitloppet-voitto jäi yhä kaukaiseksi haaveeksi. Niin Elian Web kuin Chief Orlandokin hiipuivat karsintalähdöissään kauas finaalipaikoista.

Jorma Kontion ajama Elian Web jaksoi johtaa kovatempoista karsintaeräänsä maalisuoran alkuun asti, mutta sen jälkeen ruunan voimat ehtyivät.

Selvään voittoon Solvallan kaviouralla runnoi koko matkan Elian Webiä hiostanut Cokstile, jonka kintereissä ei tuntunut minkäänlaista väsymystä. Sen aika 09,4a karsintalähtöjen nopein.

Italialaisomistuksessa olevaa voittajaa ohjasti ruotsalainen Christoffer Eriksson. Norjassa syntyneen oriin valmentaja on Rocco Spagnulo.


Toiseksi spurttasi tarkan peesijuoksun saanut Racing Mange, ja loppukilpailupaikat ansaitsivat myös teräsvaari Propulsion ja Attraversiamo.

Yhdeksänvuotiaan Propulsionin taistelu oli oma lukunsa, sillä viimeksi tammikuussa kilpaillut ori joutui tarpomaan koko matkan kolmannella radalla parijonon ulkopuolella.

Elian Web sijoittui kuudenneksi ajalla 10,4a.

Ranskalainen kiri puri

Ensimmäisessä karsintaerässä raskas juoksu kärkihevosen ulkopuolella koitui toisen suomalaisedustajan Chief Orlandon kohtaloksi. Pia Huusarin valmennettava jaksoi kamppailla maalisuoran alkuun, mutta sen jälkeen muut menivät siltä menojaan.

Selvästi kiriherkin oli Ranskasta saapunut Earl Simon, jolle Franck Ouvrie tarjosi huippureissun Chief Orlandon imussa.

Voittajan valmentaja on Pohjamaalla syntynyt Jarmo Niskanen. Hän luonut valmentajauransa Ruotsissa ja nykyisessä kotimaassaan Ranskassa, missä on vaikuttanut jo pitkään.


Earl Simonin voittotulos oli 09,5a, eli kymmenyksen hitaampi kuin Cokstilen.

Missle Hill kesti keulasta toiseksi, ja finaaliin selvisivät myös Sorbet ja Milliondollarrhyme. Vivid Wise As ja Disco Volante laukkasivat itsensä ulos heti startissa.

– Saimme vaikeasta lähtöpaikasta huolimatta tosi hyvän juoksun. Earl Simon voitti helposti ja sille jäi voimia varastoon loppukilpailua varten. On hyvä asia, että pääsemme nyt voiton jälkeen valitsemaan finaaliin hyvän lähtöpaikan, Ouvrie iloitsi karsintalähdön jälkeen.

Kuudenneksi jääneen Chief Orlandon aika oli 10,3a.

Loppukilpailun ratajärjestys

1. Racing Mange/Joakim Lövgren

2. Earl Simon/Franck Ouvrie

3. Cokstile/Christoffer Eriksson

4. Missle Hill/Johan Untersteiner

5. Sorbet/Per Linderoth

6. Propulsion/Örjan Kihlström

7. Milliondollarrhyme/Fredrik B Larsson

8. Attraversiamo/Erik Adielsson

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt