Katsojat tervetulleita raveihin jo maanantaina – Hippos käänsi kelkkansa kuninkuusraveista

Julkaistu:

ravit
Kuopio Stakesin järjestäjillä on jo selvät sävelet yleisön saamiseksi paikalle maanantaina.
Raviradat saivat mieluisia uutisia perjantaina.

Suomen Hippos tiedotti, että aluehallintoviraston yleisötilaisuuksiin liittyvän uuden linjauksen mukaan kilpailijoita tai toimitsijoita ei lasketa osallistujamäärään, mikäli he ovat erillään yleisöstä. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ohjeistus koskee myös raviurheilua.

Linjaus tarkoittaa ravikilpailujen osalta sitä, että sekä tallialueella että yleisöalueella voi olla maksimissaan 500 ihmistä kesäkuun 1. päivästä lukien.

Aiemman viranomaissuosituksen mukaan 500 hengen katto käsitti kaikki urheilutilaisuuksiin osallistuvat ihmiset.

Uuden linjauksen perusteella myös katsojat ovat tervetulleita ravikilpailuihin jo ensi viikolla.

Avin linjaus yllätti raviradat. Hevosurheilu kertoi perjantai-iltana, että Kuopion raviradalla alettiin heti tuumasta toimeen, jotta jo maanantain Kuopio Stakes -raveissa voisi olla myös yleisöä.

– Tieto tuli tosi nopealla aikataululla, mutta meillä on ihan huippuorganisaatio, joten aiomme ottaa sen 500 henkeä sisään. Myymme 350 ennakkolippua, koska yleisöalueella on myös toimihenkilöitä, kuvaajia ja muita, joten kokonaismäärää pitää arvioida. 150 sisäänpääsylipun ostanutta voi lunastaa itselleen ravintolakatsomolipun, Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen sanoi Hevosurheilulle.

Huttunen kertoi, että lipunmyynti Kuopion maanantain raveihin alkoi heti lauantaiaamuna raviradan verkkosivuilla.

– Stakesin osallistujahevosten omistajilla on etuoikeus, heille laitetaan 2 lippua per hevonen.

Omistajat katsomossa

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio painotti Hevosurheilun uutisessa, ettei tallialueella saa oleskella muita kuin hevosten kannalta pakollisia henkilöitä. Mikäli esimerkiksi hevosenomistaja ei itse valmenna hevostaan, hänen paikkansa on yleisöalueella.

Hippoksen tiedotteen perusteellea yleisömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset tapahtumanjärjestäjät, toimitsijat ja muut toimijat kuten myyntipisteiden henkilökunta, jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön.

Vastaavasti kaikki tallialueella olevat henkilöt lasketaan tallialueen henkilömäärään. Tallialueelle pääsevät kilpailuissa vain kilpailevien hevosten ohjastajat, valmentajat ja hoitajat, hevosauton kuljettajat, toimihenkilöt ja akkreditoituneet median edustajat.

Ehdottomana edellytyksenä on, että talliportti on suljettu, eikä minkäänlaista kulkua yleisöalueen ja tallialueen välillä raveissa sallita.

Yleisötilojen avaaminen enintään 500 hengelle mahdollistaa raviradoilla myös ravintolatoiminnan viranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti.


Hippos: kuninkuustittelit jakoon

Hippoksen toisen tällä viikolla julkaiseman tiedotteen perusteella yhdistyksen hallituksen kanta on muuttunut tämän kesän kuninkuusraveista.

Keskusjärjestö ilmoitti aiemmin, että Seinäjoella ei jaeta kuninkuus- ja kuningatartitteleitä vuonna 2020. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen sijaan suomenhevosille alettiin valmistella viikonlopulle 31.7.-2.8. kilpailuvaliokunnan johdolla omaa suurkilpailukokonaisuutta.

Hallituksen kelkka otti kuitenkin täyskäännöksen kentältä tulleen valtavan painostuksen puristuksessa.

Uusimman tiedotteen mukaan Hippoksen hallitus päätti tämän viikon kokouksessaan, että vuoden 2020 kuninkuus- ja kuningatartitteleistä kilpaillaankin Seinäjoella elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ilman yleisöä ja yleisön kera uudelleen seuraavana kesänä.

Puheenjohtaja Juha Rehula on kertonut, että lopullinen päätösvalta asiassa on Hippoksen valtuuskunnalla, joka kokoontuu juhannuksen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt