Jethro Rostedtin ja Iivo Niskasen hevonen Turun tähti – valmis kuittaamaan viime kesän karmean epäonnensa

Julkaistu:

toto65
Cameron Evon turvalle ei hypitty julkkisravurin kotiradalla.
Keskiviikon Toto65-ravit ajettiin poikkeuksellisesti Vermon sijasta Turun Metsämäessä. Lämminveristen kovimmassa lähdössä ei jarruteltu, minkä ansiosta jyvät erottuivat akanoistaan. Jossitteluille ei jäänyt sijaa.

Lähdön tähti oli kotiradan julkkishevonen Cameron Evo, jonka omistajiin kuuluvat muun muassa Jethro Rostedt ja Iivo Niskanen.

Olli Koivusen ajokki joutui urakoimaan hurjasti jo kovassa alkuvauhdissa parijonon ulkopuolella ennen kuin pääsi keulassa viilettäneen William Pinen tuntumaan toiselle radalle.

Karikoista huolimatta Cameron Evo siirtyi kärkeen jo maalisuoralle tultaessa ja jatkoi hallittuun voittoon hyvällä tuloksella 11,8a.

President Lindy kiri kaukaa takaa pirteästi kakkoseksi ohi Top Of The Worldin ja William Pinen.

Olli Koivunen oli hyvin mielissään isänsä Harri Koivusen valmentaman Cameron Evon iskukyvystä. Ori oli kilpaillut viimeksi lokakuussa.

– Alku meni vaikeaksi, mutta hevonen oli jäätävä. Se tuli hyvin loppuun asti, ja sille jäi vähän varaa parempaankin. Cameron Evolla tähdätään kesällä Suur-Hollola -ajoon, Koivunen kertoi kommentaattorille.

Koivusilla ja omistajilla jäi paljon hampaankoloon viime vuoden Suur-Hollolassa, sillä Cameron Evo menetti silloin jättikisassa mahdollisesti jopa voittonsa maalisuoran laukassaan.

Majestic Manin kirissä ruutia

Vauhtiin päästyään Koivunen narutteli voiton heti perään myös kakkossarjassa Jonna Irrin valmentamalla Majestic Manilla. Talvella Ranskassa kilpailleen ruunan kiriruuti oli selvästi kuivinta loppusuoralla.

Lähdön seuratuin hevonen oli Captain Morgan, joka debytoi Suomessa Amerikan kilpavuosiensa jälkeen.

Johtopaikalla juossut pelisuosikki ei kyennyt vastaamaan Majestic Manin loppuriuhtaisuun, mutta piti muut loitolla ratkaisumetreillä ja sai tyydyttävän arvosanan.

Varsalupaus loisti

Yksi illan ehdottomista valopilkuista oli myös superlupaava An-Dorra. Hurjia juoksuja jo 2-vuotiaana tehnyt tamma avasi kautensa 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä tutuissa merkeissä.

Jukka Torvinen ajoi ulkoradalta startanneen An-Dorran varovaisen kiihdytyksen jälkeen voimalla kärkipaikalle ensimmäisellä takasuoralla, minkä jälkeen juoksu oli valjakon täydellistä hallintaa.

Reino Palomäen omistama ja valmentama lahjakkuus tuli maaliin sen näköisenä kuin olisi ollut Turussa vain kevyellä iltalenkillä. An-Dorran perässä juossut Callela Edith seurasi lupaavasti selväksi kakkoseksi, vaikka kilpailu oli sille vasta uran kolmas.

Oriiden ja ruunien alkuerän paras oli Antti Teivaisen Core Catcher.

Ruuna oli hiukan laiskalla tuulella ja näytti jäävän viimeisessä kurvissa jo alakynteen johtopaikalla. Se syttyi kuitenkin kamppailemaan maalisuoralla ja piti pintansa ennen selvästi kovinta kyytiä kirinyttä Yolo Savoyta.

Ypäjä Louvre palasi pontevasti

Viimeksi lokakuussa kilpaillut Ypäjä Louvre oli menopäällä pitkän paussin jälkeen.

Vaikka Aripekka Pakkasen valmentama ori avasi piikkipaikalla alle 1.10-vauhtia ensimmäisen puolikkaan, se hyvästeli vastustajansa jo loppukaarteessa. One Direction spurttasi pirteästi lähimmäksi ylivoimavoittajaa, kun pääsi myöhään pussista.

Ohjastaja Antti Teivainen ihasteli Ypäjä Louvren juoksua syystäkin ja kertoi, että sille jäi voimia varastoon vaikka millä mitalla.

Suomenhevoslähdössä riitti jännitystä viimeisille metreille asti. Loppusuoralla hevosia lähestyi maalipaalua melkein koko radan leveydeltä yhdessä rintamassa.

Voittoon kurotti viimeisellä sijalla tarkkaillut Häyrilän Hero, joka ehti kuin ehtikin ohi vetotöistä vastanneen Villikudin. Yllätysvoittajaa ajoi valmentaja Arto Hammar.

Jossiteltavaa jäi Suloviimalle, joka menetti todennäköisesti voittonsa maalisuoran alussa, kun se laukkasi hyvävoimaisena keulavaljakon ulkopuolelta.

Oikea Toto65-rivi, Turku 27.5.

Toto65-1: 2 Ypäjä Louvre

Toto65-2: 8 An-Dorra

Toto65-3: 1 Core Catcher

Toto65-4: 3 Häyrilän Hero

Toto65-5: 5 Cameron Evo

Toto65-6: 9 Majestic Man

Kuusi oikein -voitto-osuus 658,09 euroa. Viisi oikein 16,85 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt