Kohuohjastajan karanteeni loppuu ennen Kuopion huippuraveja

Tähtikuski Hannu Torvisen karanteeni ehtii päättyä ennen ensi maanantain Kuopio Stakesia.

Ruotsissa kevään kilpaillut Hannu Torvinen on ollut karanteenissa toissa viikonlopusta lähtien.

Yksi toissa viikon monista ravikohuista oli ammattiohjastaja Hannu Torvisen karanteeni.

Ravipiireissä ihmeteltiin sitä, kuinka koko kevään Ruotsissa kilpaillut Torvinen sai luvan ohjastaa ilman karanteenia viime viikon tiistaina Lahden raveissa.

Suomen Hippos linjasi koronakaranteenin määräyksiään siten, että ulkomailta toukokuussa tulevat suomalaiskuskit saavat harjoittaa ammattiaan kahden viikon karanteenin aikana yhdellä raviradalla, mutta eivät voi sukkuloida kilpailuissa eri paikkakunnilla.

Torvinen oli osallistunut kolme päivää ennen Lahden raveja Mantorpin kilpailuihin.

Hän oli aikeissa kilpailla Lahden jälkeisenä iltana myös Vermossa, mutta sen keskusjärjestön linjaus esti.

Kun tapaus Torvista puitiin julkisuudessa toissa viikolla, uutisista jäi käsitys, että ohjastajan karanteeni alkaisi Lahden raveista. Tällöin hän vapautuisi karanteenistaan vasta ensi viikon keskiviikkona.

Näin ei kuitenkaan ole. Hippoksesta tarkennettiin IS Raveille, että Torvisen karanteeni alkoi siitä päivästä, jolloin hän saapui Ruotsista Suomeen.

Torvinen palasi kotiinsa toissa sunnuntaina eli 15 päivää aikaisemmin kuin pitkään koronatauolla ollut Suomen kilpailutoiminta jatkuu jokapäiväisesti 1.6. lähtien.

Torvisella on siten vastoin monien aikaisempaa käsitystä oikeus kilpailla jo ensi maanantain huippuraveissa Kuopio Stakesissa.

Toukokuun kahden viimeisen viikon kilpailutarjontaan tuli Suomessa yllättäen kuudet poikkeusoloihin valmistelevat ravit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?