Loistavat lähtöpaikat siivittävät suomenhevosia Elitloppet-raveissa

Julkaistu:

Elitloppet-ravit
Vixus ja Polara kirmaavat 500 000 kruunun taistoon huippuasemista viikonloppuna Tukholmassa.
Jos kävi suomalaishevosilla hyvä arpaonni Elitloppetin karsinnoissa, samaa voi sanoa kylmäveristen Elitkampenista.

Jorma Kontion ohjastama Vixus starttaa mainiolta kakkosradalta ja Iikka Nurmosen luotsaama Polara sen ulkopuolelta numerolla kolme.

Mika Forssin ajama Josveis sai 500 000 kruunun eli 47 500 euron jahtiin kuutosradan lähtöpaikan. Elitkampen on Solvallan sunnuntairavien ensimmäinen lähtö.

Polaralla ja Josveisilla on Ruotsissa uudet kuskit koronasta johtuvien karanteeniohjeiden takia, mutta Kontio on jo ehtinyt aikaisemmin ottaa tuntumaa Katja Melkon tallin Vixukseen.

Koska Josveisin valmentaja Antti Ojanperä sekä vakio-ohjastaja Santtu Raitala ja Polaran valmentaja Antti Tupamäki haluavat jatkaa kilpailemista heti kesäkuun alussa Suomessa, he eivät lähde Tukholmaan.

Suomen jokapäiväinen ravikilpailutoiminta pääsee 2,5 kuukauden koronatauon jälkeen täysillä käyntiin ensi maanantaina Kuopion Stakes -raveissa.

Lupaavat kenraaliharjoitukset

Ojanperällä ja Tupamäellä oli positiiviset odotukset Elitkampenista viime torstaina IS Ravien haastattelussa. Molempien suojatit esiintyivät edukseen edellisenä iltana Vermon Elitkampen-testissä.

– Josveis oli kyllä hyvä. Uskon, että Vermon juoksu vei hevosen virettä vielä aika paljon eteenpäin. Kakkossijojen jälkeen olisi kiva tietysti voittaa, ja ainakin siitä saa haaveilla etukäteen, Ojanperä sanoi Vermon kisan jälkeen.


Josveis sijoittui viime kevään Elitkampenissa toiseksi ja sen tallikaveri Jokivarren Kunkku teki saman tempun kolme vuotta aikaisemmin.

Myös Tupamäki yllättyi Vermossa hevosensa pirteästä juoksusta. Polara on Elitkampenin kestomenestyjä, joka on saavuttanut aikaisemmin sijat yksi, kaksi ja viisi. 

– Ruuna oli yllättävän hyvä siihen nähden, että sillä oli ajettu vain aika hiljaa treenissä. Koska se sai kunnon startin alleen, se voisi olla aika huipputikissä Elitkampenissa, Tupamäki oletti.

Willow Pride ykkösenä

Koronan takia Elitloppet-raveihin ei nähdä Suomesta rajan yli samanlaista ryntäystä kuin normaalisti.

Solvallassa kilpailevat suomalaisravurit ovat pääasiassa sellaisia hevosia, jotka ovat vaikuttaneet Ruotsissa koko kevään tai pidempäänkin.

Tällaisia ovat muun muassa Suomen Elitloppet-edustajat Elian Web ja Chief Orlando sekä Elitkampenissa kilpaileva Vixus.
Polaran ja Josveisin tavoin yksittäiselle kilpareissulle Elitloppet-raveihin säntää ainoastaan Markku Niemisen tallin Willow Pride.

Hienosti tämän kauden avannut hevonen osallistuu lauantaina ravattavaan huipputammojen Stoeliteniin, jossa se pääsee matkaan ykkösradalta, kuten Elian Web Elitloppet-karsinassa.

Lähdön ykköspalkinto on 250 000 kruunua.

Elitkampen, 1640 metriä

1. Pydin/Ove A. Lindqvist
2. Vixus/Jorma Kontio
3. Polara/Iikka Nurmonen
4. Odd Herakles/Tom Erik Solberg
5. Tangen Haap/Björn Karlsson
6. Josveis/Mika Forss
7. Roli Eld/Adrian Solberg Akselsen
8. Lome Brage/Erlend Rennesvik
9. Åsrud Vilja/Örjan Kihlström
10. Månprinsen A.M./Gunnar Melander

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt