Racing Mange nappasi Elitloppet-lipun Gävlessä – Propulsion myös mukaan

Julkaistu:

Ruotsi
Viimeiset paikat ja karsintojen lähtöradat selviävät sunnuntaina.
Gävlen kultadivisioonafinaalissa taisteltiin lauantaina edellisvuosien tapaan suorasta Elitloppet-paikasta, ja lähtö oli tälläkin kertaa vauhdikas.

Avoimella tasolla debytoinut Conrads Rödluva oli onnistua puolustamaan johtopaikan sisältä, mutta kolmatta pitkin avauskurviin ladannut Racing Mange painui lopulta kärkeen.

08-avauksen jälkeen kierros jäi taakse 10,5-lukemissa ja vauhdin kiihtyessä sama kaksikko väänsi voitosta myös lopussa toisesta ulkoa kolmatta rataa edenneellä Billie de Montfortilla lisättynä.

Joakim Lövgrenin Racing Mange piti pintansa niukasti maaliin saakka ennen sen takaa loppukaarteessa ulos noussutta Conrads Rödluvaa. Billie de Montfortin oli tyytyminen tuttuun kolmossijaan myös kolmannessa startissaan Ruotsissa tänä keväänä.

Viime kesän Kymi GP-voittaja Racing Mange nappasi Elitloppet-paikan ajalla 09,7/1609 metriä.

– Racing Mange on kivenkova hevonen. Lyhyt väli Elitloppetiin ei ole optimaalisin, mieluummin olisi saanut olla kolme viikkoa välissä. Hevonen kuitenkin käytti tämän mahdollisuutensa ja se tuntuu tosi hyvältä, Lövgren iloitsi.

Gävlen ravien jälkeen Elitloppetiin vahvistettiin mukaan kolmantenatoista hevosena Propulsion. Viidentenä vuonna peräkkäin kisassa mukana oleva ori on ollut kaksi kertaa toinen ja kahdesti neljäs. Se ei ole startannut kertaakaan sitten talven Prix d’Ameriquen.

Loput ensi viikon sunnuntaille mukaan pääsevät ratkeavat huomenna sunnuntaina, kuten myös karsintalähtöjen lähtöradat. Suomalaisista kutsun ovat saaneet Elian Web ja Chief Orlando.

Suomalaisvoittoja Gävlen 75-kierroksella ei saatu. Klass I:ssä Mika Forssin In Royalty Boko sai sisältä myöhään kiritilaa ja nousi viime metreillä kolmanneksi. Timo Nurmoksen Viking Brodde oli kuolemanpaikalta suoraan tauoltakin lähellä voittoa hopeadivisioonassa, mutta suuryllättäjä Heading Reference tuikkasi maalilinjalla edelle.  

Elitloppetiin vahvistetut:

Attraversiamo

Chief Orlando

Cokstile

Earl Simon

Elian Web

Looking Superb

Makethemark

Missle Hill

Propulsion

Racing Mange

Sorbet

Tae Kwon Deo

Vivid Wise As


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt