Josveis saa Elitkampen-kutsun – myös Polara haluaa reissuun

Julkaistu:

ravit
Vermon testijuoksussa keskiviikkona vakuuttaneet Josveis ja Polara mielivät Elitloppet-raveihin.
Lupaavissa merkeissä keskiviikkona Vermossa pakolliselta koronatauolta palannut Josveis on lähdössä 1,5 viikon päästä ravattavaan Elitloppet-ravien kylmäverikoitokseen Elitkampeniin.

Suomenhevosista Tukholman huippukisaan on jo virallisesti kutsuttu Ruotsissa vaikuttava Katja Melkon tallin Vixus.

Välähdys oli myös saanut aikaisemmin kutsun Solvallan raviradalta, mutta oriin taustavoimat vastasivat siihen kieltävästi.

Solvallan kilpailujohtaja Anders Malmrot aikoo kutsua Josveisin Elitkampeniiin vielä torstain aikana.

– Jos kutsu tulee, ja Josveisilla on kaikki hyvin ensi viikolla, se lähtee Ruotsiin. Ruunan kanssa matkustaa vain hoitaja. Minä ja kuski (Santtu Raitala) emme ole lähdössä mukaan karanteenijuttujen takia. En vielä tiedä, kuka Josveisia ohjastaa Elitkampenissa, Ojanperä sanoo.


Ojanperä ehti jo kertaalleen hylätä Elitkampen-reissun. Hän alkoi kuitenkin tulla taas toisiin aatoksiin sen jälkeen, kun yllätystieto Suomen toukokuisista kilpailuista kerrottiin toissa perjantaina.
Koska poikkeusoloihin valmistelevia raveja alettiin järjestää tällä viikolla, Josveis ehti saada kunnon startin alleen. Sen ei tarvitse sännätä kovaan taistoon suoraan pystymetsästä.

– Halusin ennen päätöstäni varmistaa, että Josveis olisi tarpeeksi hyvässä vireessä, jotta sen kanssa kannattaa lähteä reissuun. Ennustaminen on aina vaikeaa etukäteen, ja lopulta vasta startissa näkee totuuden. Ruuna oli eilisessä juoksussa hyvä.
Ojanperän valmennettavista Josveis ja Jokivarren Kunkku ovat sijoittuneet Elitkampenissa toiseksi, joten voitonnälkää miehellä ainakin riittää.

– Josveis oli vuosi sitten aika hyvä. Harmi kun silloin tuli vain vesikeli. Ilman sadetta ruuna olisi mennyt alle 1.20-tuloksen, treenari vakuuttaa.

– Uskon, että Vermon juoksu vei hevosen virettä vielä aika paljon eteenpäin. Jospa aikatavoite tänä keväänä alittuisi. Kakkossijojen jälkeen olisi kiva tietysti voittaa, ja ainakin siitä saa haaveilla etukäteen, Ojanperä huomauttaa hymyssä suin.

Polaran kuski vaihtuisi

Suomen, Norjan ja Ruotsin kylmäveristen väliseen Elitkampeniin valitaan jokaisesta maasta kaksi osallistujaa.

Lähdön muut paikat täytetään normaalisti mukaan ilmoitettujen hevosten starttipisteiden perusteella.

Voittaja kuittaa ensi viikon sunnuntaina muhkean puolen miljoonan kruunun eli 47 500 euron pääpalkinnon.


Ojanperän suojatin ohella Ruotsiin mielii Polara. Ahkera ulkomaiden reissaaja oli myös todella hyvä Vermon lähdössä, jossa kiritti Josveisia tiukasti maaliin asti.

– Aion ilmoittaa Polaran perjantaina Elitkampeniin, mutten ole varma, riittävätkö sen pisteet siihen pääsyyn. Kaikki osallistujat ovat selvillä vasta sunnuntaina, valmentaja Antti Tupamäki sanoo.

Vaikka kilpailun kolmen vuoden takainen voittaja ja toissa vuoden kakkonen mahtuisi mukaan, valmentaja jää jännittämään ruunansa juoksua kotiinsa. Koska raviammattilaisen pitää sukkuloida kesäkuussa eri kilparadoilla, karanteenissa nököttämiseen hänellä ei ole varaa.

– Polaraa ajaisi Elitkampenissa Iikka Nurmonen. Sitä en sen sijaan vielä tiedä, kuka hevosen mukana lähtisi hoitajana.

Polaran pirteä esitys yllätti Tupamäen keskiviikkona.

– Ruuna oli yllättävän hyvä siihen nähden, että sillä oli ajettu vain aika hiljaa treenissä. Koska se sai kunnon startin alleen, se voisi olla aika huipputikissä Elitkampenissa, valmentaja olettaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt