Konkariruunat iskivät tiukasti yhteen – Josveisin vire edellyttäisi Elitkampeniin

Julkaistu:

toto65
Josveis vei Vermossa suomenhevoshuippujen tiukan taiston, ja Antti Teivaisen voitonnälkä oli ehtymätön kuskipuolella.
Vermon etukäteen kovasti kehuttu uusittu kavioura sai keskiviikkoiltana vauhdikkaan kasteen.

Jo ennen ensimmäistä lähtöä huippukuski Olli Koivunen julisti yhden lämmittelykierroksen perusteella, että Vermossa on remontin jäljiltä Euroopan ylivoimaisesti paras ravirata.

Vermon kavioura ehdittiin uusia koronaepidemiasta johtuneen kahden kuukauden ravitauon aikana.
Illan mielenkiintoisin kamppailu käytiin kovien suomenhevosoriitten ja -ruunien lähdössä. Ruunat olivat niskan päällä ja veivät kaksoisvoiton.

Rinnakkain kärjessä juosseet Josveis ja Polara purivat kuolainta loppuun asti, jolloin viimeisen puolikkaan vauhti äityi pikamatkalla 19,5:een. Santtu Raitalan ajaman Josveisin yliote piti perille.

Viime kesän kuninkuuskilvan kakkonen Välkyn Tuisku oli todella pitkän tauon jälkeen kärkikaksikon kannoilla myös lupaavasti kolmas.

Josveisin valmentaja Antti Ojanperä pähkäili viime viikolla IS Ravien haastattelussa Elitloppet-ravien kylmäverilähtöön Elitkampeniin osallistumista.
Vermon testijuoksu osoitti, että 11-vuotias Josveis ja vuotta nuorempi Polara olisivat ainakin kuntonsa puolesta valmiita osallistumaan Tukholman suurkisaan. Niiden ajat olivat 21,9a ja 22,0a.

Hetviina letkeänä

Kovien suomenhevostammojen lähdössä nähtiin lämminverimäinen kiri. Sen tarjosi Polaran toiseksi ohjastaneen Antti Tupamäen tallin Hetviina, jonka pullat ovat alkukauden juoksujen jälkeen enemmän kuin hyvin uunissa kesän kovimpia kisoja varten.

Aiempaa letkeämmin tällä hetkellä ravaava Hetviina latasi kärkiparin Virin Camilla-Naputus takaa 20,0-vauhtisen 600 metrin kirin, jolla erkani omille teilleen.

Hetviinan aika 2100 metrin ryhmäajossa oli 24,9. Keulassa juosseen Virin Camillan peesissä nappireissun saanut Sokru kiri kakkoseksi ohi vetojuhdan.

Kovalla voittoprosentilla kilpaileva Perfect Rainmaker oli yhtä ylivoimainen kuin Hetviina.

Raju matkavauhti satoi keskijoukossa tarkkailleen näyttävän ruunaan laariin ja se spurttasi maalisuoralla Antti Teivaisen ajamana aivan omia kyytejään.

Tapio Mäki-Tulokkaan suojatin tulos oli 13,4/2120a, jolla se lohkaisi vanhasta ennätyksestään lähes kaksi sekuntia. Se on voittanut 17 kilpailustaan peräti 13.

Tanskalainen Donato Hyrdehöj oli Suomen debyytissään mukavasti kakkonen.

Teivaiselle kypärätemppu

Ja ylivoimavoitot sen kuin jatkuivat Toto65-kohteissa.

Effronte Photo sai vetää lämminveristen keskipitkällä matkalla täysin mielensä mukaan. Kun Jukka Torvisen ajokki innostui peräti 09,5-vauhtiseen loppukiriin, vastustajat putosivat kauas. El Dirtyman ja Anything For You kirivät muille totosijoille.

Pekka Ruuthin valmentama Effronte Photo voitti viime vuonna vain kerran, mutta keskiviikon kaltaisilla esityksillä ykkössijoja kertyy tällä kaudella takuulla enemmän.

Perfect Rainmakerin taustavoimat juhlivat myös pikamatkalla.

Teivainen riisti Mäki-Tulokkaan tallin Leemark’s Ghostilla rajussa kiihdytyksessä väkisin piikkipaikan suosikki Promptukselta ja sai sen jälkeen rauhoittaa tempoa niin paljon, ettei kunnon taistoa voitosta päässyt syntymään.

Promptuksella olisi kyllä ollut pateja haastamiseen, mutta se ei päässyt missään vaiheessa vapaalle kirikaistalle voittajan perästä.

Teivaisen voitonnälkä ei ehtynyt kahteen ykkössijaan. Hän kruunasi menestysiltansa kypärätemppuun ja ajoi kolmannen Toto65-voittonsa lämminveristen kovimmassa sarjassa.

Teivaisen ajokkina oli alkuvuonna upeasti menestynyt Kimmo Aholan tallin Thai Profit, jonka kova kunto piti koronapaussin aikanakin. Tuulennopean ruunan voittoresepti oli tuttu: keulassa alusta loppuun.

Excalibur It sinnitteli Thai Profitin kupeelta väkevästi kakkossijalle ennen voittajan taakse pussiin jäänyttä Knows Bestia.

Massi huipensi illan

Toto65-kohteiden jälkeen oli vielä jätetty herkkupalaksi 4-vuotiaiden lämminveristen lähtö, jonka tähtenä tuikki huippulupaus Mascate Match eli Massi.

HIFK:n ja Vermon raviliigahevonen hioi kuntoaan kahden viikon päästä ajettavaan Kuopio Stakesiin ja tekikin sen näyttävästi. Pekka Korven suojatti lipui johtaneen Sahara Peyoten rinnalta eleettömästi selvään voittoon huimassa 08,0-vauhtisessa loppukirissä.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 20.5.

Toto65-1: 5 Hetviina

Toto65-2: 2 Perfect Rainmaker

Toto65-3: 1 Effronte Photo

Toto65-4: 4 Leemark’s Ghost

Toto65-5: 1 Josveis

Toto65-6: 4 Thai Profit

Kuusi oikein -voitto-osuus 75 euroa ja viisi oikein 2,90 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt