Varaslähdön Suomeen ottava Next Direction tähtää Kymi GP:hen – ”Suur-Hollola jää väliin”

Next Direction viime kilpailu oli omistajalle floppi eikä se jää enää Ruotsiin odottelemaan Elitloppet-kutsua.

Suomen mestaruuden viime vuonna Vermossa voittanut Next Direction tähtää Kymi GP:hen.

17.5.2020 15:19

Suomeen ennakoitua aikaisemmin Ruotsin turneelta palaavan Next Directionin alkukesän kilpailuohjelma on hahmottunut.

Ruuna osallistuu kesäkuun 27. päivänä ravattavaan Kymi GP:hen, muttei viikkoa myöhemmin juostavaan Suur-Hollola -ajoon.

Samalla kaavalla Suomen mestari kilpaili viime kesänäkin.

– Jos saamme kutsun Kymi GP:hen, Next Direction kilpailee siinä. Suur-Hollola jää siinä tapauksessa väliin, koska kolme lähtöä kahdeksaan päivään olisi liian vaativa urakka, omistaja Timo Hulkkonen perustelee.

Olisi hyvin epätodennäköistä, ettei viime vuoden kakkonen ja hallitseva Suomen mestari mahtuisi uudelleen Kouvolan suurkisaan. Kansainvälisestä Kymi GP:stä on tulossa tänä kesänä tavallista suomalaispainotteisempi koronaepidemian takia.

Kotitalliin lauantaina

Next Direction lähti viime kuussa Iikka Nurmosen hevosten mukana kilpailemaan Ruotsiin. Sen päätavoitteena oli pääsy Elitloppetiin, jossa se sijoittui viime keväänä kuudenneksi.

Aluksi näytti lupaavalta, kun ruuna voitti näytöstyyliin Paralympiatravetin viimeisen karsintalähdön Uumajassa. Finaalissa se sijoittui mukiinmenevällä esityksellä neljänneksi.

Kaksi ensimmäistä juoksua eivät kuitenkaan riittäneet vakuuttamaan Elitloppetin järjestäjiä, ja Nurmosen ajokki yritti vielä viime keskiviikkona hakea superkisaan paikkaa Solvallan karsintalähdöstä.

Sitä ei kuitenkaan herunut nelossijalla.

Koska Next Direction ei ollut Solvallassa parhaimmillaan, omistaja hylkäsi haaveet Elitloppetista ja tilasi hevoselleen suunniteltua aikaisemman paluukyydin Suomeen.

– Viime juoksu oli hevoselta floppi. Se oli alusta alkaen selvästi normaalia flegmaattisempi ja ravasi hieman vinossa, Hulkkonen sanoo.

Terveyshuoltoa saanut Next Direction palaa Leppävirran kotitalliinsa.

Next Directionin paikkoja hoidettiin heti startin jälkeen Ruotsissa. Se matkustaa ensi viikonloppuna kotitalliinsa Leppävirralle.

– Vaikka ruuna olisi ehtinyt saada kutsun Elitloppetiin ennen viime keskiviikon starttia, se ei nykytilanteessa osallistuisi siihen. Ykkösasiamme on mennä hevosen ehdoilla, omistaja vakuuttaa.

– Next Directionilta ei ole mikään paikka rikki, vaan se on saanut normaalia hoitoa. Kesän kilpailut eivät ole siltä tämän jutun takia vaarassa, ja niitähän riittää.

Poti koti-ikävää

Hulkkonen epäilee, että myös uudet kuviot vaikuttivat Next Directionin laskeneeseen trendiin Ruotsin kilpailuissa.

– Sille tuli nopeasti pitkiä kuljetuksia ja kovia startteja. Ehkä se alkoi potea jonkinlaista krapulaa ja koti-ikävää, koska oli uudessa ympäristössä vieraan hoitajan kanssa, Hulkkonen epäilee.

Samassa kuljetuksessa Next Directionin kanssa Savoon palaa myös Mika Forssin käsissä huippujuoksuja tehnyt Surprise Rose.

Kuusivuotias tamma siirtyy siitokseen, vaikka on elämänsä vedossa. Se ehtii kilpailla ennen paluutaan vielä keskiviikkona Solvallassa.

– Surprise Rose astutetaan alkuperäisen suunnitelmani mukaisesti jo tänä kesänä. Tykkään laittaa tammoja nuorina siitokseen. Rose siemennetään Readly Expressillä, Hulkkonen paljastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?