Konkarireissaaja osallistumassa Elitkampen-testiin – ravikuningas aloittaa Killerin Kimarasta

Julkaistu:

ravit
Elitkampenin menestyshevonen Polara aukaisee paikkojaan ensi viikolla Vermossa.
Tässä vaiheessa ainoaksi varmaksi Elitloppet-ravien suomenhevoseksi voi nimetä oikeastaan vain Vixuksen.

Ori on ollut koko alkuvuoden valmentajansa Katja Melkon Ruotsin tallissa eikä lupaavasti kautensa muutamia viikkoja sitten avanneen hevosen tarvitse matkustella rajojen yli.

IS Ravit selvitti Antti Ojanperän tallin lisäksi muutamin muiden potentiaalisten suomalaisten Elitkampen-hevosten suunnitelmat. Ravurit ovat joutuneet olemaan koronakriisin takia koko kevään pakollisella starttitauolla, mutta pääsevät takaisin tositoimiin ensi viikolla.

”Ei vaadi hirveästi ajoa”

Eniten kiinnostusta Ruotsin kilpareissua kohtaan haastateltavista väläytti kokeneen ulkomaanmatkaajan Polaran taustajoukko.

Kolmena viime vuotena Elitkampeniin osallistuneen ruunan valmentaja Antti Tupamäki oli jo tuudittautunut siihen, että sarja katkeaa tänä keväänä.

Kun hän kuuli ravien toukokuisesta ”varaslähdöstä” ja Vermon Elitkampen-testistä, hän ei ole asiasta enää yhtä varma. Tupamäen mukaan on mahdollista, että vuoden 2017 voittaja matkaisikin lempikilpailuunsa Tukholmaan.

– Täytyy pohtia sitä nyt uudelleen. En tosin tiedä, riittävätkö Polaran viime näytöt edes Elitkampen-paikkaan. Ruunalla on ajettu vain hissukseen, mutta tietenkin Vermon lähtö aukaisisi vielä hevosen paikkoja. Ei se kyllä yleensä vaadi tauon jälkeenkään hirveästi kovaa ajoa, Tupamäki sanoo.


Vermon ensi viikon testilähtöön Tupamäki aikoo näillä näkymin tulla.

– Ilmoitan Polaran luultavasti Vermoon ja harkitsen sen jälkeen vielä uudelleen Elitkampenia. Meillä on hyviä kokemuksia Ruotsin reissuista, ja ruuna on ollut aina parhaimmillaan tähän vuodenaikaan. Matkaa ei voi nytkään poissulkea, jos siitä ei seuraa mitään koronakarenssia.

Into päällä

Tupamäki kertoo, että on hän oli jo muutenkin varautunut kilpailemaan ensi viikolla Vermossa. Myös suomenhevostammoille on silloin oma kisansa, Marttilan Tammasarja, johon Tupamäen tallista osallistuu Hetviina.

– Ehdin ajaa Hetviiinalla jo kerran kovempaa. Se ravasi hyvin, mutta saa sitten nähdä, jaksaako se vielä kantaa itsensä myös startissa.

– Miehillä on nyt ainakin intoa ja kova usko pärjäämiseen, kun ravit taas alkavat, mutta voihan sitä äkkiä käydä radalla toisinkin päin, Tupamäki sanoo hymyssä suin.

Koskelan Akseli tuskin

Talven huippukisoja hallinneen Koskelan Akselin treenari Jukka-Pekka Kauhanen tuskin pyrkii Tukholman huippulähtöön.

– Vielä talvella Elitkampen oli jonkinlaisena haaveenamme edellyttäen, että Koskelan Akselilla olisi päästy jatkamaan kilpailemista ja sen kunto olisi pysynyt samana, mutta koronatauko tuli väliin, Kauhanen sanoo.


– Vaikkei ruuna tarvitse kuin yhden kilpailun alleen paussilta, todennäköisin vaihtoehto on jäädä Suomeen kuun lopussa. Tänä vuonna olisi ollut muuten otollista lähteä Solvallaan, koska siellä ei ole yleisöä. Koskelan Akseli on jännä persoona, joka ei tykkää melusta.

Välähdys pysyy kotona

Ruotsalaismediat ehtivät jo toissa viikolla otsikoida, että Välähdys osallistuu Elitkampeniin.
Oriin valmentaja Ville Korjus kommentoi kuitenkin nopeasti uutisen jälkeen IS Raveille, ettei se pitänyt paikkaansa.Korjus pysyy yhä kannassaan.

– Välähdys ei lähde Ruotsiin. Voi olla, että ensi viikon Vermonkin lähtö tuli vähän liian äkkiä vastaan, kun sain siitä vasta nyt tiedon, mutta katsotaan vielä. Hevoselle kuuluu joka tapauksessa hyvää, ja alkukesällä on mukava päästä taas kilpailemaan, Välähdyksen kärryiltä puhelimeen vastannut Korjus tuumailee.

Ravikunkku panostaa tammoihin

Viime kesän ravikuninkaan Tähen Toivomuksen omistaja Pauli Raivio on kertonut, että myös hän jättää Ruotsin kilpailumatkan välistä. Se sotkisi hänen mukaansa muun muassa oriin kevään jalostustyötä.

– Aika kovaa, mutta mielenkiintoista touhua on tämä siitospuolikin. Tänä aamunakin herättiin hyppyhommiin jo neljältä. Tähen Toivomuksella on ollut keväällä jo kahdeksan ja Ellin Sisulla neljä tamma, Raivio paljastaa.

Uusi tieto ravitoiminnan alkamisesta jo ensi viikolla ei muuttanut Raivion ajatuksia.

– Emme ole menossa Ruotsiin. Vermon lähtökin tulee nyt liian aikaisin meille.

– Tarkoitus on jatkaa tauon jälkeen Killerin Kimarassa kesäkuun alkupuolella, ja heti sen perään ovatkin jo Suur-Hollola -ajon karsinnat, Raivio suunnittelee kilpailukalenteriaan.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt