Yllätysuutinen ravien ystäville – kisat käyntiin jo toukokuussa

Julkaistu:

Korona
Hippos tiedotti perjantaina, että Suomessa ravataan taas 18. toukokuuta.
Suomen ravien kilpailutauko päättyy reilun viikon päästä maanantaina. Hippos tiedotti perjantaina, että ensimmäiset kisat koronavirustauon jälkeen ravataan 18. toukokuuta Joensuussa.

Toukokuussa juostaan erityisiä rajoitustoimenpiteitä noudattaen yhteensä kuudet ravit. Muut kilpailut käydään 19.5. Lahdessa, 20.5. Vermossa, 25.5. Jyväskylässä, 26.5. Seinäjoella ja 27.5. Turussa.

Ilmoitus oli yllätys, sillä valtioneuvoston viime maanantaisen linjauksen perusteella ravien odotettiin käynnistyvän vasta kesäkuussa.

Hippos tiedotti, että päätös on tehty maa- ja metsätalousministeriöltä saadun ohjeistuksen pohjalta. Edellä mainittuja ravikilpailutapahtumia kuvaillaan poikkeusoloihin valmisteleviksi.

– Näillä kilpailutapahtumilla halutaan varmistaa hevosten hyvinvointi sekä rajoitustoimien riittävyys kesäkuun alkua silmällä pitäen. Olemassa olevaan kilpailukalenteriin pohjautuvat ravipäivät on jaettu kahdelle viikolle, jotta välipäivien aikana on mahdollista tarkentaa ohjeistuksia ja rajoituksia, mikäli tarvetta ilmenee.

Toukokuussa ravattaviin kilpailuihin voi osallistua vain 10 hevosta per lähtö.

– Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja muut linjaukset. Poikkeusoloihin valmistelevissa kilpailuissa lähtöihin voi osallistua enintään 10 hevosta ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista sekä vaadituista turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni myös tallialueella, Hippoksen tiedotteessa sanotaan.

Päivittäinen ravikilpailutoiminta käynnistyy erityisjärjestelyin maanantaina 1. kesäkuuta alkaen. Tuolloin Kuopiossa ravit ajetaan 75-palkintotason mukaisina.

Kesäkuusta alkaen radat saavat lisätä lähtöjen määrää totutusta hevostarjonnan mukaan. Kilpailukalenteriin on myös luvassa lisäpäiviä.

Hippos tiedotti myös, että tänä vuonna ei jaeta jaeta kuninkuus- ja kuningatartitteleitä. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen sijaan suomenhevosille valmistellaan oma suurkilpailukokonaisuus 31.7.–2.8. viikonlopulle.

Suomen ravikilpailut ovat olleet tauolla koronavirustilanteen vuoksi 18. maaliskuuta lähtien. Ennen keskeytystä ajettiin viisi kilpailupäivää ilman yleisöä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt