Lexus Dream suuntaamassa Tukholmaan – valmentajan mielessä muutakin kuin Elitloppet-näyttö

Julkaistu:

Ravikevät
Markku Niemisen tallin tähtihevosen pitkä kilpailutauko päättyy ensi viikolla.
Viime kauden ansioituneimpiin suomalaishevosiin kuulunut Lexus Dream palaa radoille ensi viikolla. Markku Nieminen on ilmoittamassa tallinsa ykköstykin avoimen sarjan hevosten kohtaamiseen, joka juostaan Solvallan radalla Tukholmassa 13. toukokuuta.

Kisa on otsikoitu nimellä Tie Elitloppetiin, joten siinä menestyminen olisi vahva näyttö toukokuun viimeisen sunnuntain superkilpaan.

– Keskiviikkoaamuun kello yhdeksään mennessä pitää ilmoittaa hevonen Solvallaan. Olen vitkutellut asian kanssa viime hetkille, koska ilmeisesti on vielä olemassa pienen pieni takaportti, että Suomessa voitaisiin kilpailla aikaisemmin kuin 1. kesäkuuta. Mutta koska se näyttää epätodennäköiseltä, näillä näkymin Lexus Dream aloittaa Solvallassa, Nieminen kertoo.

Toinen vaihtoehto olisi ollut Kuopion avoin T75-lähtö, joka on merkitty kilpailukalenteriin ensi viikon lauantaille. Tuolloin Suomessa ei kuitenkaan todennäköisesti vielä ravata.
Valmentajan ajatuksena on, että Lexus Dream antaisi näyttöjä muidenkin kutsukilpailujen kuin Elitloppetin järjestäjille ensi viikolla. Esimerkiksi Kouvolan Kymi GP kesäkuun lopulla kiinnostaa myös kovasti.

– Sitäkin ajatellen täytyy lähteä koittamaan. Toivottavasti päästään mukaan ja saadaan hyvä lähtöpaikka hevoselle. Jos tulee numero viitosesta ylöspäin, sitten homma vaikeutuu. Lähdöt ovat hurjan tasaisia, moni muukin lähtee kovaa ja juoksuasemat merkkaavat paljon.

Hevosta ohjastaa Solvallassa Hannu Torvinen, joka on jo Ruotsissa. Hän ajoi kaksi Lexus Dreamin viime kauden kilpailuista. Muilla kerroilla tuulennopeaa ruunaa kuskasi Ari Moilanen.

– ”Aku” palaa hevosen rattaille jatkossa, mutta en viitsi lähettää häntä tämän takia Ruotsiin, kun matkasta tulisi karanteenit päälle.

Muuttohuhuissa ei perää

Kuusivuotiaaksi varttuneen Lexus Dreamin kevätkuntoon Nieminen on tyytyväinen.

– Oma uskoni hevoseen on hyvä. Vaikka talven olosuhteet olivat välillä haastavat, päästiin kuitenkin ajamaan tarvittavat treenit. Vedot otettiin ohjelmaan pari kuukautta sitten. Jos koronaa ei olisi tullut, olisi tähdätty ensin huhtikuussa Seinäjoelle ja sen jälkeen Finlandia-ajoon.

Lexus Dream voitti viime vuonna neljä kotimaista suurkilpailua sekä muun muassa Sweden cupin karsinnan. Toni Lasilan ja Toni Rytkölän omistama ruuna päätti kautensa marraskuussa noin 140 000 euron vuosiansioihin.

Jos ensi viikon kilpailumatka Solvallaan toteutuu, kuten todennäköiseltä näyttää, Lexus Dream voi saada seurakseen jopa neljä tallikaveria.

– Bastianille, Donna Leonoralle ja Callela Edithille olisi myös sopivat sarjat tarjolla. Samoin talvella meille tulleelle Don Williamsille, mutta sen voi olla vaikea päästä mukaan.

Nieminen ei ole kaavaillut suojateilleen yhtä kilpailupäivää pidempää turneeta.

Kun Suomen ravit ovat olleet tauolla, vuoden valmentajaksi 2019 valittu Nieminen on ollut yksi niistä, joiden on huhuttu siirtävän hevosiaan Ruotsiin kilpailemaan.

– Olen kuullut samat huhut, mutta niissä ei ole perää. Olisi hölmöä tehdä sellainen liike juuri nyt kesää vasten. Kaikki hevoset tulevat saman tien takaisin kotiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt