Suomalaishevoset ovat nyt hurjassa kurssissa! Jo toinen sai kutsun Elitloppetiin

Julkaistu:

Elitloppet
Kaksi kolmesta ensimmäisestä toukokuun lopun vauhtijuhlaan kutsutusta hevosesta on suomalaisia.
Suomen parhaat lämminveriravurit ovat nyt kaikkien huulilla kansainvälisesti. Kolmesta ensimmäisestä Elitloppetiin kutsutusta hevosesta kaksi on meikäläisiä.

Järjestäjät julkistivat sunnuntaina, että Pia Huusarin valmentama Chief Orlando pääsee mukaan.

Kutsua osattiin odottaa, sillä Chief Orlando hurjasteli keskiviikkona Solvallassa pikamatkan kovaan kilometriaikaan 09,8a. Ohjastuksesta vastasi ruotsalainen komeetta Rikard N. Skoglund, joka ajanee Chief Orlandoa myös Elitloppetissa.

Ori siirtyi Huusarin valmennukseen viime marraskuussa.

– Olen koko ajan pitänyt Chief Orlandoa hienona hevosena, mutta keskiviikkona se oli erityisen vakuuttava eikä silti erityisen väsynyt lähdön jälkeen, Huusari kertoi Elitloppetin verkkosivuilla.
Chief Orlando oli mukana Solvallan vauhtiviikonlopussa Tukholmassa jo vuosi sitten. Tuolloin se taisteli hienosti kakkoseksi Sweden cupin finaalissa.

– Hevonen näytti luokkansa jo viime vuonna ja on nyt valmis nousemaan seuraavalle tasolle, Solvallan urheilupäällikkö Anders Malmrot kommentoi.
Chief Orlando on Hippoksen tietokannan mukaan vielä Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistuksessa, mutta kimppahevosen omistajien määrä on kasvanut viime päivinä.

Kolme miljoonaa kruunua voittajalle

Koska Elitloppet-ravien ajaminen oli koronatilanteen vuoksi pitkään auki, kutsuja oli ennen sunnuntaita jaettu vasta kaksi.

Ensimmäisenä kutsuttiin italialainen Criterium de Vitessen voittaja Vivid Wise As jo maaliskuussa. Toisena himoitun pinkin piletin sai tuore Paralympiaravien finaalivoittaja Elian Web lauantaina.
Yhteensä toukokuun viimeisen sunnuntain superkisaan kelpuutetaan 16 hevosta. Yhtään ruotsalaista ei ole vielä kutsuttu.

Ainakin suomalaiset yllättäisi, jos myös Next Direction ei mahtuisi mukaan. Iikka Nurmosen suojatti oli todella vakuuttava voittaessaan kultadivisioonan Uumajassa viime viikolla.

31. toukokuuta ajettavan finaalin voittaja kuittaa kolme miljoonaa kruunua eli reilut 290 000 euroa.

Suomalaishevonen ei ole vielä koskaan voittanut vuodesta 1952 ajettua maailman arvostetuinta sprintterikisaa.

Kaksi voittoa sunnuntairaveista

Solvallassa myös ravattiin sunnuntaina. Suomalaisvalmentajien hevoset ottivat kaksi voittoa 75-pelin kohteissa.

Mika Forssin valmennukseen siirtynyt Surprise Rose häikäisi johtavan rinnalta ja voitti tallipäällikön ajamana murskatyyliin.

Pia Huusarin tallin Rhapsody Point hallitsi lähtöään kärkipaikalta ja voitti Ruotsin pääradalla jo toisen kerran parin viikon sisään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt