Suomen Hippos selvitti viranomaisilta ravien jatkamisen edellytyksiä: ”Saimme kaipaamamme vastaukset”

Julkaistu:

Ravit
Hippos tietää nyt, millä edellytyksillä kotimaisen ravikilpailutoiminnan voisi mahdollisesti käynnistää uudelleen aikanaan.
Suomen Hippos päätti viime viikolla itsenäisesti ravitoiminnan keskeyttämisestä 18. maaliskuuta alkaen ja 13. huhtikuuta saakka. Päätös syntyi pian sen jälkeen kun valtioneuvosto oli ilmoittanut ihmisten kokoontumista rajoitettavaksi maksimissaan 10 henkilöön koronavirusepidemian vuoksi. Sitä ennen raveja ehdittiin ajaa vajaan viikon ajan ilman yleisöä.

– Meillä oli selkeä linja siitä, että toimimme tiukasti maan johdon ohjeistuksen mukaan. Tuo päätös syntyi siksi aika nopeasti sillä hetkellä, toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sanoo.

Eilen maanantaina keskusjärjestö toimitti aluehallintovirastoon ja sisäministeriöön selvityspyynnön siitä, millä edellytyksillä kilpailutoimintaa voisi suunnitella käynnistettäväksi uudelleen. Tiistaina selvitys oli Mäkisen hyppysissä.

– Haluan epäselvyyksien välttämiseksi ensiksi selventää, että emme siis ole kysyneet, voimmeko aloittaa kilpailutoiminnan uudestaan. Olemme pyytäneet selvityksen, mitkä ne edellytykset ovat sitten joskus kun sitä voisi harkita. Se on asia, joka meillä pitää olla tiedossa, jotta voimme suunnitella toimintaamme.

Aluehallintoviraston ja sisäministeriön selvitykseen Mäkinen ei ottanut muuta kantaa kuin että se on tullut perille ja sitä käsitellään Hippoksen hallituksen kokouksessa perjantaina.

– Saimme kaipaamamme vastaukset, mutta en halua ottaa niihin julkisesti kantaa ennen kuin hallituksemme on käsitellyt asiaa. Hallitus keskustelee perjantaina, mitä nämä vastaukset käytännössä meille tarkoittavat ja tarjoavatko ne mahdollisuuksia vai eivät. Tiedotamme asioista varmasti hallituksen kokouksen jälkeen, Mäkinen painottaa.

Ruotsissa ravien kilpailutoiminta on jatkunut tiukkojen rajoitusten avittamana ilman katkoksia.