Finlandia-viikonloppuna pyrkimys ravata Vermossa – superkisan kohtalo yhä auki

Julkaistu:

ravit
Vermon ravirata pyrkii pitämään kiinni Finlandia-ajosta ja Pohjoismaiden yhteisestä V75-kierroksesta.
Kun koronavirus alkoi koetella myös raviurheilua, maan päärata Vermo teki pikaisen päätöksen.

Vaikka raveja sai järjestää vielä maaliskuun alkupuolella ilman yleisöä, Vermosta ilmoitettiin, että radan toukokuiselle superkilpailulla Finlandia-ajolle aletaan jo etsiä uutta päivää loppukesältä.
Viime keskiviikkona ravit laitettiin kokonaan tauolle Suomessa. Ruotsi on Euroopan suurista ravimaista enää ainoa, missä kilpailutoiminta pyörii. Katsojia siellä ei raveihin kuitenkaan päästetä.

Suomessa ravit ovat tauolla ainakin huhtikuun 13. päivään asti.
Vielä kansainväliselle Finlandia-ajolle ei ole löytynyt uutta ajankohtaa.

– Meillä on kova tahto järjestää Finlandia-ajo tänä vuonnakin, mutta helppo sille ei ole löytää paikkaa. Loppukesän kilpailukalenteri on todella ahdas Suomessa ja muuallakin, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi päivittelee.

Yksipäiväiset tavoitteena

Jotta Finlandia-ajo ajettaisiin parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan jonkun viikon lauantai-iltapäivänä, se vaatisi toisen paikkakunnan ravien väistymistä sen tieltä.

Jos raviurheilu pyörii taas normaalisti kesällä, Finlandia-ajon tunkeminen muiden ravien päälle ei kuitenkaan liene mahdollista.


Tämän vuoden kaikki ravipäivät eri ratojen kesken jaettiin jo viime syksynä.

– Eiköhän meillä joku ratkaisu löydetä. Yksi mahdollisuus on ajaa Finlandia-ajo jossain vaiheessa iltaraveissa perjantai- tai lauantaipäivänä, Lähdeniemi aprikoi.

Finlandia-ravit piti järjestää tänä keväänä normaalista poiketen kaksipäiväisenä viikonlopputapahtumana 9.-10.5.

– Mikäli Suomessa voidaan jo toukokuussa järjestää raveja vaikka ilman yleisöä, aiomme pitää sunnuntaikilpailut 10.5. Silloin Vermossa on määrä olla yhteispohjoismainen V75-kierros, jonka divisioonalähdöistä hevosille on paikkoja jaossa Elitloppet-ravien finaalikierrokselle. Lauantairaveja ei tuona viikonloppuna meillä ajettaisi.

Vilkkaassa treenikäytössä

Vaikka Vermossa ei kilpailla tällä hetkellä, ravurit kiertävät rataa Lähdeniemen mukaan päivisin normaaliin tapaan.

– Ratavalmentajiemme ja lähialueen hevosia näkyy hiitillä ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Rataamme pidetään koko ajan harjoittelukunnossa.


Vermossa alkaa toukokuun lopulla kuukauden kestävä rataremontti. Koronasta johtuvan ravitauon puolesta se olisi voitu tehdä nyt aiemminkin. Siihen ei kuitenkaan ryhdytä.

– Remontin aikaistamisesta sopiminen ei olisi ihan yksinkertaista urakoitsijan kanssa, eikä siitä kyllä olisi mitään hyötyäkään, koska Vermossa ei olisi muutenkaan kuukauteen raveja alkukesällä, Lähdeniemi perustelee.

Keittiö lämpimäksi

Vermo ilmoitti tällä viikolla, että se lomauttaa koko henkilöstönsä osa-aikaisesti tai kokonaan. Lisäksi samaan aikaan päättyneiden yt-neuvotteluiden seurauksena rata irtisanoi viisi työntekijää.
Monella muullakin raviradalla on ryhdytty lomautuksin. Mutta on niillä myös pyritty ideoimaan toimintoja, joista olisi ihmisille hyötyä vaikeana aikana.

Muun muassa Forssan Pilvenmäen keittiössä ruvetaan kokkamaan lähiruokaa.
Lähdeniemi ja toimitusjohtaja Heikki Häyhä eivät ole vielä sovitelleet kokkihattuja päähänsä.

– Pilvenmäen idea on hyvä, ja samaa voidaan pohtia meilläkin. Vermossa on myös suosittu tallikahvio, jossa alueemme työläiset ovat jatkaneet ruokailemista entiseen tahtiin, Lähdeniemi mainitsee.

Raviratojen käyttöideoiden keksiminen muuhun kuin ravien järjestämiseen pandemian aikana ei ole Lähdeniemen mukaan helppoa.

– Kaikki uudet ajatuksemme tahtovat aina kaatua yleisörajoituksiin, kilpailupäällikkö huokaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt