Huipputamma säikäytti – ”Kun pudotti askelilleen, niin sitten lähdettiin”

Julkaistu:

Toto64
Hetviina oli tammojen etevin. Vermossa nähtiin myös yksi vuoden isoimmista yllätyksistä.
Suomenhevosten tammalähtö alkoi yllättävissä merkeissä, kun vastoin ennakkospekulaatioita Vennelmon Varma avasi keulaan, eikä sillä ollut aikomustakaan luopua niistä. Kohteen ennakkosuosikki Elias Juonetar jäi taivaltamaan johtavan rinnalle ja sen pahimmaksi uhkaajaksi uumoiltu Hetviina pääsi takarivistä huolimatta namupaikalle toiseen ulos.

Lähtö sai uutta ilmettä voimatamma Tutun Impin lähtiessä varhain kolmannelle ja Antti Tupamäki pääsi kääntämään Hetviinan sen peesiin 600 metriä ennen maalia. Loppusuoran alussa kärkiparin eväät olivat syöty ja voittokamppailuun irtosivat ulkoratoja jyränneet Tutun Impi ja Hetviina.

Hetviina näytti olevan jo kirimässä varmasti ohi kunnes meinasi seota askelissaan laukan puolelle. Askelvirheen selvitettyään tamma kiri päätösmetreillä niukasti ohi vahvan juoksun tehneen Tutun Impin.

–  Juoksu meni just niin hyvin kuin aattelin. En tietenkään ajatellut, että sieltä tullaan kolmatta niin aikaisin, enkä viitsinyt vielä kierros jäljellä mihinkään lähteä, mutta ainahan siinä porukka vähän repeää kun Tutun Impi tulee. Aina siinä on oma pelkonsa tuleeko kiritiloja, mutta tämä on paremmin 500 metrin kuin kilometrin kirin hevonen, Tupamäki kommentoi juoksun taktisia kuvioita.

Loppusuoran haparoinnista Tupamäki otti syyt kontolleen.

–  Kävi jo laukan partaalla tuossa loppusuoran alussa, kun annoin pienen merkin. Olisi pitänyt vaan antaa tulla omaa vauhtiaan niin olisi voittanut helpomminkin, mutta rupesin ahnehtimaan. Sitten kun pudotti askelilleen, niin sitten taas lähdettiin, Tupamäki sanoi.

Toto64-kohteiden toisessa suomenhevoslähdössä Hujake voitti murskaavasti 25,5-vauhtisen lopetuksen päätteeksi eikä lahjakkuus ole viiden startin jälkeen vielä parempaansa kohdannut.

–  Aika väljän tuntuisesti se meni, mutta vaikea sanoa jäikö varoja, Hujaketta ajanut Jani Ruotsalainen kommentoi kovaa lopetusta.

Thai Profit kauden viidenteen voittoon

Lämminveristen ykkössarjassa jo etukäteen lähdökiihdytyksellä oli suuri rooli ja spekulaatiot kävivät kuumana pääseekö Thai Profit ohi sisäradan Ricoconesta. Minkäänlaista taistelua ei lopulta syntynyt, vaan Santtu Raitala kannusti Thai Profitin ensimetreillä keulaan, josta ruuna hallitsi varmoin ottein hiljaisen matkavauhdin jälkeen 11-lopetuksessa.

Johtavan rinnalla taivaltanut Pascha Tilly oli sitkeä toinen ja Ricocone johtavan takaa kolmas.

–  Piti sitä etukäteen miettiä. Jos ei olisi ladattu, niin takuuvarmasti olisi päästy toiseen sisälle. Tämä on kuitenkin suorittanut hyvin keulasta ja ajattelin, että on todennäköinen mahdollisuus päästä siitä (Ricocone) ohi. Tämä oli ensimmäisillä metreillä tänään ihan räjähtävän nopea. Oli oikein hienoja hevosia mukana lähdössä ja piti matkalla miettiä, miten saadaan mahdollisimman paljon voimia säästettyä maalisuoralla, että pystytään kamppailemaan niitä vastaan, Raitala sanoi.

Ensimmäinen Vermon voitto jättiyllättäjällä

Pelaajille varsinaista shokkihoitoa tarjosi kolmannen kohteen Stoneisle Quincy. Hannu Kelokasken ajokki yllätti jo lähtökiihdytyksessä täräyttämällä seiskaradasta huolimatta keulaan. Kovasta avauksesta huolimatta vain 0,58 prosenttia pelattu tamma karkasi loppusuoralla ylivoimaiseen voittoon ja kuski sai keskittyä tuuletteluun.

–  Oli jo ennakkoon sellaiset ajatukset, että annan mennä vähän matkaa kovempaa (alussa), mutta eihän sitä voinut varmaksi tietää pääseekö keulaan asti. Hevonen oli pirteä jo lämmityksessä ja oli hyvät odotukset. Oli selvää, että keulasta ajetaan kun ei Tapsakaan (Perttunen) tullut siihen vauhtia vaatimaan. Tosi hienot fiilikset, ensimmäinen Vermon voitto, Kelokaski iloitsi.

Kelokaski myös omistaa ja valmentaa Stoneisle Quincya. Harvakseltaan kilpaa ajava Kelokaski oli viimeksi voittanut ohjastajana vuonna 2008.

Toto64-kohteiden muut voittajat olivat vahvan juoksun johtavan rinnalta tehnyt Nothing Else ja keulasta muut takanaan pitänyt Knocking Match.

Illan suurimmat setelit jaettiin jo ennen T64-kohteita Kolmivuotistähdessä. Siinä 3500 euron ykkösrahat vei nimiinsä laukasta huolimatta Believer, joka tuli niukasti ohi Iivo Niskasen ja kumppaneiden omistamasta Goldiivo Hossista.

Oikea T64-rivi, Vermo 11.3

T64-1: 10 Hetviina

T64-2: 2 Knocking Match

T64-3: 7 Stoneisle Quincy

T64-4: 1 Nothing Else

T64-5: 2 Thai Profit

T64-6: 15 Hujake

Kuusi oikein tuloksille: 2836,44 euroa

Viisi oikein: 4,24 euroa

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt