H.V. Tuuri oli jälleen pitelemätön Pariisissa

Julkaistu:

Pariisin kylmäveriottelu
H.V. Tuuri tienasi voitoistaan yhteensä 16 200 euroa.
Myös Pariisin kylmäveriottelun toinen osakilpailu, Prix Pay Des Nordiques, päättyi riemukkaisiin suomalaistunnelmiin torstaina. Ensimmäisessä osakilpailussa vielä yllättäjänä juhlinut H.V. Tuuri oli pelattu jo suursuosikiksi ja Ossi Nurmosen treenattava olikin kaiken luottamuksen arvoinen.

Tällä kertaa H.V. Tuuria ajanut paikallinen ohjastajasuuruus Eric Raffin tarjosi oriille nappireissun toisessa ulkona ja ensimmäisen osakilpailun tapaan kiriinlähdön koittaessa Vincennesin radalla liikkui vain yksi hevonen. H.V. Tuuri eteni hetkessä keulaan loppukurviin mentäessä ja jatkoi varmaan voittoon ennen norjalaisia Magnums Othelloa ja Brenne Bankeria.

Muista suomalaisista Jetsu ja Vinksa jätettiin hännille, Kukan Tutu puolestaan hylättiin laukan takia.

H.V. Tuurin voittoaika oli komea 22,5a ja se tienasi palkintorahaa 8100 euroa, joka oli myös ensimmäisen osakilpailun ykköspalkinto. Hevosen omistaa raumalainen Talli Tuurilla Mennään ja sitä hoitaa Tiina Turunen.

H.V. Tuuri toisti samalla Josveisin tempun kahden vuoden takaa voittamalla molemmat Pariisin kylmäveriottelun osakisat. Viime vuonna sitä ei järjestetty. Ensimmäinen kylmäveriottelu ravattiin Pariisissa vuonna 2002.

Kylmäveriottelun jatkosta ei ole tietoa. Tänä vuonna ruotsalaiset eivät päässeet mukaan puutteellisten rokotusten takia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt