Lähdön viivästyminen koitui T64-yllättäjän onneksi – ”Meille tuli vähän ongelmia”

Julkaistu:

Toto64
O.P. Roc iski kärkeen sisäradan suojista. Eeti oli vahvin pitkällä kirillä.
Vedonlyöjät pohtivat kuumeisesti pitkin alkuviikkoa, juokseeko keskiviikon Salamakypärät All Stars -lähdössä kullanarvoisella keulapaikalla Hannu Torvisen ajama Santo Grial vai pikkuveli Jukka Torvisen BWT Danger. Jälkimmäinen starttasi lopulta jättipotin ryydittämän T64-kierroksen pankkina.

Psyykkailut saattoi kuitenkin heittää nopeasti romukoppaan, kun BWT Danger otti lähtölaukan ja menetti pelin. Santo Grial vei joukkoa, mutta sai tunnustaa sisäradan suojista iskeneen yllättäjä O.P. Rocin paremmakseen ihan lopussa.

Matias Salon valmentamaa voittajaa ohjastanut Jonny Länsimäki paljasti lähdön jälkeen, että ykköstila oli monen sattuman summa. Tapahtumaketju alkoi, kun lähtöön myös osallistuneen Lady Nightingalen varustusta entrattiin h-hetkellä pitkään.

– Meille tuli vähän ongelmia, kun lähtö viivästyi ja O.P. Roc alkoi käydä kuumana. Loppukurvissa mahduttiin juuri ja juuri kääntämään toiselle radalle. Jos hevonen ei olisi ollut näin paineissaan, siihen olisi ollut vaikea mahtua, Länsimäki paljasti lähdön jälkeen voittajan rattailla.Voitokas Eeti otti tämän vuoden ensimmäisen ykköstilansa illan kovimmasta suomenhevosten lähdöstä. Ori nautiskeli keskijoukoissa toisella radalla, kun suosikkikolmikon muut hevoset Elias Juonetar ja Vuvuzela joivat limujaan pitkässä 23-vauhtisessa kiihdytyksessä. Elias Juonetar painui väkisin keulaan ja teki lopussakin kaikkensa, mutta ei mahtanut mitään tasaisemmin voimansa jakaneelle Eetille viime metreillä.

– Niin kaukana olivat alussa, ettei tahtonut keulahevosta näkyä. Terhon (Rautiainen) hevonen vastaili sitkeästi, mutta Eeti puri kuolainta ja puristi tarvittavat sentit.

Voitto oli 9-vuotiaalle Eetille uran 17:s. Ori on kilpaillut viime ajat melko katkonaisesti, mutta jos se välttyy murheilta jatkossa ja saa kilpailla säännöllisesti terveenä, aineksia on rodun huipulle saakka.

Lämminveristen kovin lähtö voitettiin keulapaikalta. Olli Koivunen ja Juiceman saivat sisäradalta nappistartin, minkä jälkeen valjakko ei ollut yllätettävissä.

– Olin jopa vähän skeptinen ennakkoon, että pystytäänkö pitämään muut ulkopuolella kiihdytyksessä. Loppupeleissä siinä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa, Koivunen sanoi.

Kuski kertoi myös, että Juiceman oli tällä kertaa hieman laiska matkalla, mutta syttyi kun vetolaput nykäistiin silmille .

Rallin Muistolle vihdoin voitto

Kolmen kilometrin matkat kuuluvat Vermon vakiotarjontaan. Keskiviikkona kilpaa ravasivat suomenhevoset. Teemu Okkolinin Suloviima vei joukkoa pitkään, mutta ruuna sortui perisyntiinsä laukkaan maalisuoran alussa. Se avasi tien voittoon kovakuntoiselle Rallin Muistolle, joka kirkasti neljän kakkostilan putken viimein voitoksi.

– Aika reipasta ajoivat kärjessä ensimmäiset kaksi kierrosta ja meillä oli vähän vaikeuksia seurata mukana. Viimeiselle kierrokselle kun lähdettiin, alettiin pikku hiljaa saavuttaa. Loppusuoralla hevonen tuli aika varmasti ohi, ohjastaja Esa Holopainen kertoi.

Holopainen ei osannut sanoa, kuinka lopussa olisi käynyt ilman Suloviiman laukkaa. Rallin Muistoa valmentaa Seppo Suuronen.

Enintään 12 000 euroa ansanneiden lämminveristen kilvassa alussa hosuneet valjakot väsyivät aikaisin ja takapareissa lymyilleet juhlivat kirissä. Lopun kurotti parhaiten Tapio Perttusen Might Be Romeo.

Raskaat olosuhteet ja pitkä 2620 metrin matka oli yhtälö, joka erotteli jyvät akanoista tehokkaasti.

– Vaikka oltiin viimeisenä matkalla, juoksu meni kuin elokuvissa kun kärki ajoi alusta asti kilpaa, Perttunen maiskutteli.

T64-kohteena nähtiin myös alle 3000 euroa tienanneiden aloittelevien lämminveristen koitos. Nämä hevoset eivät ole ravien seuraajille vielä tuttuja, mutta ainakin voittaja Don Leggio on nimi, joka kannattaa painaa mieleen. Ori joutui tekemään töitä jo kiihdytyksessä keulapaikkaa puolustaessaan, mutta karkasi silti helposti muista loppusuoralla. Santtu Raitala ajoi Pasi Tikkalan valmennettavaa. Ohjastaja arveli, että voimia jäi varastoonkin.

Oikea T64-rivi

T64-1: 8 Eeti

T64-2: 1 Don Leggio

T64-3: 3 O.P. Roc

T64-4: 9 Rallin Muisto

T64-5: 11 Might Be Romeo

T64-6: 1 Juiceman

Kuusi oikein tuloksille: 564,59 euroa

Viisi oikein: 4,47 e

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt