Pippurinen tamma toimi jäniksenä ja vei vielä voiton – ”Olin ihan matkustaja”

Julkaistu:

Toto64
Naisvalmentajien hevoset juhlivat Vermon T64-kohteissa.
Harva uskoi Anniina Lindforsin valmentaman Daisy Nashin voittoon keskiviikon T64-lähdön puolimatkassa, kun hevonen veti joukkoa kymmenien metrien erolla pääjoukkoon. Se kiskoi alun 12-tempossa ja koko ensimmäisen kierroksenkin 14,5-vauhtia, mikä on kylmää kyytiä alle 8000 euroa tienanneelle lämminveritammalle kostealla radalla tammikuussa.

Ei uskonut ohjastaja Seppo Markkulakaan, mutta Daisy Nash yllätti kaikki ja voitti ylivoimaisesti. Stoneisle Queridan kirihaaste näytti pelottavalta vielä loppukurvissa, mutta lopulta sen torjumisessa ei ollut ongelmia.

– Vähän huolestunut olin, että kenttä kääntyy. Mutta hevosessa on hyvä luokka ja se jaksoi vielä loppuun asti, Markkula kehui.

Kuski ei osannut sanoa, miksi Daisy Nash on tällä hetkellä kuin tulta ja tappuraa.

– En tiedä, miksi tamma ei rauhoittunut lainkaan. Olin ihan matkustaja. Vähän koitin hillitä, mutta liikaakaan ei voi pitää.

[video]
[/video]

Amatöörivalmentajien lähdössä Annamari Vesalan Fountain Dynamite piti pintansa T64-pelaajien pankkina. Hevonen joutui aloittamaan 10-vauhdilla keulaan päästääkseen, mutta rauhoittui pitkän kiihdytyksen jälkeen nopeasti ohjastaja Iikka Nurmosen haluamaan tempoon.

– Lopussa jäi varaakin. Kostealla kelillä ravi ei ole ihan niin sulavaa kuin voisi ja hevonen otti loppukurvissa vaihtoaskelia, minkä vuoksi en ajanut riskin päälle karkuun muilta lopussa, Nurmonen paljasti.

Keulapaikalta oli paras myös Rarity Red aloittelevien lämminveristen lähdössä. Kokematon hevonen toimi tällä kertaa hyvin lähtöauton siivekkeen takana ja toi valmentaja Emma Väreelle syntymäpäivälahjan voiton muodossa. Ykköstila oli ruunalle kolmas peräkkäinen.

– Vauhti alkoi kiihtyä takasuoralla aika reilusti ja hevonen joutui laittamaan itsensä likoon tsemppaamalla maaliin saakka. Tuskin se silti ihan kaikkeaan joutui antamaan, ohjastaja Hannu Torvinen arvioi.

Keulavoittajien putki jatkui T64-rivin toisen suuren ennakkosuosikin Amazing Warriorin toimesta. Ruuna sai vetää joukkoa rauhassa ja irtosi kevyesti muista loppusuoralla. Ari Moilanen ajoi Seppo Mäntykankaan valmennettavaa.

– Helppoa oli sen jälkeen kun keulapaikalle päästiin. Ohjat oli täydet maaliin asti ja hevonen voitti tänäänkin vaivatta, Moilanen vahvisti.

Vihtiläinen ohjasti voiton myös Seppo Suurosen valmentamalla Vuvuzelalla. Lisää ravivarmuutta saanut tamma hyödynsi vastustajien lukuisat laukat ja oli vailla uhkaajia kirissä.

– Hevonen oli erikoisen rauhallinen tänään ja epävarmuutta ei ollut lainkaan. Jos tammalla on jatkossakin yhtä hyvin malttia kuin tänään, se nousee vielä pitkälle, Moilanen ennusti.

Pelisuosikkien voittokulun T64-pelissä katkaisi Rowhill’s Killer, joka oli lähtönsä toiseksi pelatuin. Santtu Raitala ajoi Hanna Pasasen valmennettavan ykköseksi johtavan rinnalta.

Raitala tuumi, että hevoselle jäi voitosta huolimatta voimia talteenkin.

– Hevonen on vielä vähän lapsellinen ja nosti muut ohitettuaan korvan pystyyn. Oikeinkin paljon jäi varaa.

Reservit olisi pitänyt ottaa käyttöön, jos pelisuosikki Confidence Man ei olisi laukannut hyvistä iskuasemista 800 metriä ennen maalia. Pelaajien suosikki pinkoi lopun niin vinhasti, että olisi ollut vaikea voitettava ravin maittaessa.

Oikea Toto64-rivi

T64-1: 2 Fountain Dynamite

T64-2: 5 Rarity Red

T64-3: 1 Daisy Nash

T64-4: 8 Amazing Warrior

T64-5: 1 Rowhill’s Killer

T64-6: 15 Vuvuzela

Kuusi oikein tuloksille: 12,67 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt