Pioneeriselostajan tuska loppui yllätyspuheluun – pian pihassa seisoi uusi lemmikki

Julkaistu:

toto64
Juha Jokinen saa taas harrastaa raviurheilua täysin palkein. Seuraava etappi on Vermossa keskiviikkona.
Raviurheilun äänityöläisten kokeneimpaan kaartiin kuuluva ja joidenkin selostajien esikuva Juha Jokinen joutui välillä tuskailemaan pitkään.

Tämä ei johtunut samettiäänisellä miehellä töiden loppumisesta, vaan oikean hevosharrastuksen kangertelusta.

Terveysmurheet ovat pitäneet Jokisen valmentaman suomenhevosen useita vuosia pois kaviourilta.

Samaan aikaan hänen kolmen voiton putken välillä ravannut lämminverisensä loukkaantui niin, että sen kanssa piti nostaa kädet kokonaan pystyyn.

Jyväkyläläisen palo kilpailuihin oli kova, mutta hevosta ei heti tahtonut löytyä.

Lokakuinen puhelu tutusta numerosta muutti viihdoin kaiken. Luurin toisessa päässä ollut raviurheilun monitoimimies Tapio Hoikka vinkkasi ystävälleen sopivaa ravuria.

– Tappi soitti viime syksynä Oulun raveista, että siellä juossut BWT Bayern olisi myytävänä. Kaupat syntyivät puhelun jälkeen viidessä minuutissa, joten ei siinä pitkään nokka tuhissut, Jokinen muistelee.


Toivehevonen

Muutamilla eri valmentajilla lupaavien varsavuosiensa jälkeen kiertänyt BWT Bayern sopi täydellisesti Jokisen tarpeisiin. Ruunan terveys ja kunto sallivat treenaamisen ja kilpailemisen saman tien.

Jokinen valjasti kaksi vuotta pölyttyneet kilpakärrynsä jo pari viikkoa myöhemmin uuden hevosensa perään.

Hän pääsi taas raveissa oikeisiin töihin kilpailijoiden joukkoon eikä pelkästään selostuskoppeihin.

– Minulle kilpahevosen pitäminen on aina ollut muiden töiden lisäksi raviharrastuksessani ylimääräinen suola. Se tuo sopivasti lisäjännitystä. Etsin syksyllä tosissani hevosta, ja sellainen löytyi, Jokinen kertoo iloisena.

BWT Bayernin ja Jokisen ensimmäinen yhteinen kilpailu lokakuun lopulla toi vesiperän. Maan ykköskuskiksi nousseen Santtu Raitalan ajama ruuna laukkasi hylkäykseen.


Tuloksettoman ensi-illan jälkeen kolmikolla on kulkenut paremmin. BWT Bayern on ravannut kakkos-, kolmos- ja viitossijan.

Ruunan positiiviset juoksut ovat enteilleet, että tulossa on vielä myös jokaisen hevosharrastajan suuri haave: ravivoitto.

Tallikaveri kipakkana

Seuraava mahdollisuus unelman täyttymiseen Jokisella on tämän viikon keskiviikkona Vermon raveissa. Hän ei kuitenkaan itse usko voittoon.

Valmentaja kertoo, että BWT Bayern koki kovia ohjastamansa Lappeenrannan startin jälkeen.

– Eläkeläishevosemme Maxwell Magic potkaisi ruunan takakintereen paksuksi, kun ne temmelsivät tarhassa.

20-vuotias Maxwell Magic on ollut eläkkeellä jo seitsemän vuotta. Jokinen ajoi ruunalla aikoinaan paljon kilpaa eikä ole raaskinut luopua suosikkihevosestaan.


– Maxwell Magic on meille hyvin tärkeä. Se innosti vaimonikin harrastamaan raveja. Pidämme ruunaa niin kauan kuin se voi hyvin, Jokinen lupaa.

Voi hyvin kuvitella, että tallin vanhus sai myös kipakan potkunsa anteeksi.

BWT Bayern joutui olemaan jalkavian takia kaksi viikkoa tyystin levossa.

Voitto yllättäisi

Haaveri ei ole ainoa syy, joka arveluttaa 1,5 kuukauden paussilta Vermossa tositoimiin palaavan BWT Bayernin valmentajaa.

– Viime aikoina huonot kelit ovat myös häirinneet treenaamista. Tiet ovat olleet betonia, eikä ruuna ole aiemmin tullut näin vähällä ajolla starttiin.

– Ennen yhtä Tampereen lähtöä valmistautuminen oli tosin myös aika vähäistä, mutta hevonen oli silti hyvä. BWT Bayern on yllättänyt joka startissaan positiivisesti, Jokinen tunnustaa.

Pioneeriselostajalla on vahva epäilys, mikä hevonen kuittaa keskiviikkona 3 000 euron pääpalkinnon.

– En usko BWT Bayernin pystyvän lyömään suosikki Fountain Dynamitea. Sijat 2-5 ovat sen sijaan mahdollisia, jos hevoseni on omalla tasollaan, ja sen juoksu onnistuu, Jokinen olettaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt