Mascate Match ei erehtynyt Uudenmaan upeimmassa

Neljän kilometrin rasitukset jaksoi taas kerran parhaiten Star Martini.

Mascate Matchin kausi päättyi suurkilpailuvoittoon. (arkistokuva)

18.12.2019 21:11

Ravikauden viimeisessä suurkilpailussa, Uudenmaan upeimmassa ei nähty yllätystä. Jättisuosikki Mascate Match otti omansa keulapaikalta ja tienasi 15 000 euroa rutiinisuorituksella.

Tehtävä vaikutti jo ennakkoon suupalalta supertähdelle, sillä tamma sai 20 metriä etumatkaa oreihin ja ruuniin 3-vuotiaiden lämminveristen tasoitusajossa. Se klaarasi volttilähdön ongelmitta ja eteni nopeasti kärkeen. Suursuosikkia kunnioitettiin ja alkuvauhti oli hyvin rauhallista.

Tempo alkoi kiihtyä pikku hiljaa. Loppusuoralle käännyttäessä Mascate Match oli jo karistanut uhkaajat kannoiltaan.

– Missään vaiheessa ei ollut ongelmia. Ajoin korvat kiinni maaliin asti. 100 metriä jäljellä tamma alkoi vain katsella maisemia ja annoin sen rullailla omalla painollaan loppuun, ohjastaja Antti Teivainen sanoi.

Teivainen kuuluu Mascate Matchin noin tuhatpäiseen omistajajoukkoon eli Raviliiga HIFK:hon.

Takajoukoissa noteerattiin Always Readyn huima lähtölaukan paikkaus, joka kantoi kakkostilalle. Arctic Emma oli kolmas Mascate Matchin peesistä.

Pekka Korven valmentaman Mascate Matchin kausi päättyi numeroihin 16 starttia, 13 voittoa ja noin 370 000 euroa. Ei hassummin 3-vuotiaalta tammalta!

Vertailun vuoksi: 2000-luvun edellisen vastaavanlaisen tähtitamman Passionate Kempin 3-vuotiskausi tuotti vain muutaman tonnin enemmän. Sen uran voittosumma pysähtyi neljä vuotta myöhemmin vajaaseen 1,7 miljoonaan euroon.

[video][/video]

Vermon ravikauden päättäneen illan toinen tapaus oli lämminveristen neljä kilometriä. Ylipitkällä matkalla kisataan Suomen raveissa vain muutaman kerran vuodessa. Keskiviikkona vahvin oli Star Martini, jälleen. Se voitti saman joulukuisen miniklassikon myös kahtena edellisvuonna.

Star Martini malttoi lymyillä pitkään takajoukoissa ja lähti nousuun kirikierroksen käynnistyessä. Se tavoitti joukkoa vetäneen Elliot Webin loppukurvissa ja karkasi loppusuoralla kauas muiden ulottuvilta.

– Koitettiin tarkkailla ensimmäiset 3000 metriä toisten takana ja katsella mitä muut tekevät. Välillä oltiin jo suhteellisen kaukana kärkinelikosta, mutta 800 metriä ennen maalia hevonen kiri niin hyvällä sykkeellä, että aloin uskoa voittoon, Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa ruunaa ohjastanut Santtu Raitala kommentoi.

Sama kaksikko vei voiton jo T64-rivin avauskohteessa, kun Ronaldo Malibu kiri herkästi ylivoimavoittoon. Raitala tarjosi Mäki-Tulokkaan treenattavalle maukkaan juoksun keulassa juosseen suosikki Stonecapes Picasson takana ja hevonen hoiti loput.

– Tosi hyvä maku jäi hevosesta, kuten edelliskilpailuissakin. Ruuna voitti tosi helposti, Raitala kommentoi.

Valtakunnallisen ajajaliigan kärkitaisto on keskiviikon ravien jälkeen lukemissa 270–258 pihtiputaalaisen hyväksi Hannu Torvista vastaan. Jäljellä on 11 kilpailupäivää.

Torvinen vei Vermon rataliigan 54 voitolla ja katkaisi Ari Moilasen voittokulun pääradalla.

Pekka Korpi ajoi T64-voiton Tapio Lehtorannan valmentamalla Crazemanilla. Lahjakas 4-vuotias ei välittänyt reippaasta matkavauhdista kärkipaikalla.

– Jouduttiin ajamaan alku reippaasti ja ruuna jäi hiukan painamaan ohjille. Riski hevonen kesti kuitenkin hyvin. Crazemanilla on luokkaa, Korpi kehui.

Helppoihin T64-voittoihin keulajuoksuilla karkasivat myös Antti Teivaisen ohjastama Tuuskanen ja Jarmo Saarelan kuskaama Capo.

Oikea T64-rivi

T64-1: 9 Ronaldo Malibu

T64-2: 3 Tuuskanen

T64-3: 7 Crazeman

T64-4: 11 Star Martini

T64-5: 3 Capo

T64-6: 2 Mascate Match

Kuusi oikein tuloksille: 21,10 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?