Syövästä työkuntoon toipunut Antti Teivainen palasi voittajakehään – ”Ruvetaan ajelemaan tosissaan kilpaa”

Julkaistu:

Toto64
Antti Teivainen ja Pekka Korpi olivat juhlitut sankarit Vermossa.
Antti Teivainen oli ohjastanut ennen illan T64-raveja kaviourilta huimat 7870 voittoa. Kaikkia niistä huippukuski ei voi millään enää muistaa, mutta keskiviikkona tullut voitto numero 7871 painuu varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Se oli Teivaiselle ensimmäinen sitten loppukesän pysäyttävän syöpädiagnoosin ja sitä seuranneen sairausloman.

– Aina voittaminen tuntuu kivalta. Ajohommiin on taas palattu ja päivä kerrallaan mennään eteenpäin.

Teivainen kertoi, että paranemisennusteet ovat hyvät.

– Kontrolleja on vielä jäljellä, mutta ne ovat aikanaan. Tällä hetkellä eletään ihan normaalia elämää ja ollaan työn touhussa.

Nurmijärveläinen ehti ajaa sairauslomansa jälkeen jo kaksi kilpailua Turun Metsämäessä maanantaina. Niistä ei vielä tullut menestystä.

– Pikku hiljaa lähtee taas hommat käyntiin ja ruvetaan ajelemaan tosissaan kilpaa.

Teivainen kiitti raviväkeä ja kannattajiaan myötäelämisestä. Yhteydenottoja on tullut niin Suomesta kuin maailmalta.

– On tullut tosi paljon kannustusta, viestejä ja soittoja. Olen ollut hyvin otettu siitä.

Keskiviikon voittoajokki oli varsana hurjia vauhtivaroja esitellyt Heporix. Sekin palasi kehiin tauolta. Mika Mäkelä valmentaa 5-vuotiasta oria.

– Helppo voitto oli ja Heporix vielä maalissakin voimissaan. Erittäin kiva hevonen ajaa, Teivainen kehui.

[video]
[/video]


Toinenkin Korpi juhli Vermossa

Suomen kaikkien aikojen raviurheilija Pekka Korpi oli keskiviikon kohtelias juhlakalu. Vieraat veivät parhaat palat molemmista maestron 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi ajetuista juhlalähdöistä.

Ensimmäisessä juhlakilvassa kerman kuori silti Korpi, valmentaja Hannu Korpi. Pirkkalan palomiehen laittelema Grainfield Aiden vei joukkoa alusta loppuun Jarkko Ristimäen ohjastamana.

– En edes uskaltanut lähteä ihan niin lujaa kuin ruuna olisi pystynyt, ajattelin että otetaan varman päälle. Puolessa välissä loppusuoraa ajattelin että päästän Hannu-Pekan (Korpi) kokeilemaan meidän selästä. Rehti peli, Ristimäki kertasi juoksun alkua ja loppua.

Jälkimmäisessä juhlalähdössä Pekan poika Janne Korpi vei ykköstilan Hudson Webin rattailla. Valjakko piti vauhtinsa parhaiten levottomassa 2600 metrin lähdössä, jossa loppu tultiin hiljaa. Voittajaa valmentaa Emma Väre.

– Alkuvauhti oli nykivää ja aavistelinkin, että kärkihevosille tulee väsy jossain vaiheessa. Ajattelin että ajan toisen kierroksen johtavan rinnalta, mutta Pekan hevonen alkoi vastaamaan. Onneksi sen taakse tuli rako, mihin päästiin laskemaan. Sen jälkeen oli helppoa, Korven tallin Ruotsin-yksiköstä nykyään vastaava ex-lumilautailija kertoi.

Terho Rautiainen ajoi Eero Laitisen valmentaman Kihiseen voittajaksi illan kovimmassa suomenhevoslähdössä. Parhaiten haastoi rinnalla vauhtia vaatinut Pauhis.

– Pauhis oli etupuolella 100 metriä ennen maalia, mutta ori tuli vielä uudestaan, Rautiainen kommentoi.

Valmentaja Laitisen mukaan raikas syyskeli on yksi syistä Kihiseen voittovireen takana. Orin hengitys ei pelaa parhaalla mahdollisella tavalla kesäkuumilla.

Mika Taittonen on yksi ravisyksyn menestyjistä. Keskiviikkona tuli T64-voitto oman tallin Truedream A.F:n rattailla.

– Hevonen voitti varmasti, mutta viimeisessä kurvissa oli ravin kanssa pieniä ongelmia. Ruuna ei ollut ihan letkeimmillään, selkää pitää hoitaa lisää.

T64-rivin päätti kierroksen pelatuin hevonen Credit To Love. Se temppuili ensin voltissa ja aiheutti lähdönuusinnan, mutta hyväksytyssä startissa kiihdytys sujui ongelmitta.

Vahva ruuna sai alussa lisämetrejä kolmannella radalla, mutta kesti sen kunnialla ja oli lopulta keulapaikalta vailla vastusta. Jukka Torvinen ajoi Sanna Kuusimäen valmennettavaa, jolle ykköstila oli jo vuoden kahdeksas.

– Aika varmasti ruuna vastaili loppusuoralla. Tänään joutui kyllä töitäkin jo tekemään, hevonen oli vähän innokas matkalla ja tuli ylimääräisiä spurtteja. Sen takia piti ajaa loppukurvi varman päälle, ettei tule mitään hölmöä hyppyä, ohjastaja sanoi.

Oikea T64-rivi

T64-1: 5 Kihisee

T64-2: 1 Grainfield Aiden

T64-3: 2 Heporix

T64-4: 3 Truedream A.F.

T64-5: 4 Hudson Web

T64-6: 10 Credit To Love

Kuusi oikein tuloksille: 87,65 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt