”Todellinen työmies” Sahara Peyote sai palkintonsa Kymenlaakso-ajossa – Jaajon varsa hyvä kakkonen

Julkaistu:

Toto75
Sahara Peyote niittasi American Heron 3-vuotiaiden lämminveristen suurkilpailun voittotaistossa.
– Tämä on todellinen työmies, joka ansaitsisi jonkun isonkin voiton, sanoi valmentaja Markku Nieminen Sahara Peyotesta syyskuussa ennen 3-vuotiaiden ikäluokan suurkatsastuksen Kriteriumin karsintoja.

Kriteriumin finaalista ei vielä tullut menestystä, mutta lauantaina viimein tärppäsi. Sahara Peyote kurotti 45 000 euron arvoiseen voittoon Kouvolassa ravatussa Kymenlaakso-ajossa.

– Pikkuisen ovat voitot kiertäneet, joten kiva että tuli onnistuminenkin. Sahara Peyote ei ole maailman komein hevonen, mutta se ei floppaa koskaan. Minulla on vakaa usko, että ruuna voi vielä petrata ensi vuonna, Nieminen sanoi lauantaina.

Niemisen hevoset ovat dominoineet syksyn 3-vuotislähdöissä. Kriteriumista lokakuussa tuli kaksoisvoitto Raskolnikov Fridon ja Stonecapes Sparrow’n voimin. Kasvattajakruunut ovat vielä ajamatta.

Parkanolaisen Fincumet Group oy:n omistama Sahara Peyote starttasi Kymenlaakso-ajoon 20 metrin takamatkalta. Se hyökkäsi kiriin neljännestä parista ulkoa viimeisen takasuoran alussa. Voitto tuli tiukassa taistossa joukkoa johtanutta American Heroa vastaan.

– Meidän juoksu meni hyvin ja kärjen kova aloitus auttoi takahevosia. Sahara Peyote on tehnyt monta hyvää juoksua. Nyt loppuvuodesta tuli viimein suurkilpailuvoittokin, ohjastaja Ari Moilanen kommentoi.

Moilanen antoi tunnustusta myös American Herolle ja sen ohjastaja-valmentajalle Pekka Korvelle, joka täyttää maanantaina 70 vuotta.

– Pekasta on aina vaikea päästä ohi, mutta tänään meillä oli hevonen aavistuksen parempi.

Voittajan kilometriaika kosteissa olosuhteissa oli 15,5/2120 metriä. Kouvolan kavioura kesti lauantain tihkusateen kunnialla.

[video]
[/video]

Jaajo Linnonmaan, Janne Korven ja kumppaneiden kimpassa omistama American Hero oli sitkeä kakkonen kärkipaikalta ja tienasi 22 500 euroa.

– Ei saatu oikein puhaltaa matkalla. Aika kovan juoksun hevonen teki, Pekka Korpi sanoi TotoTV:ssä.

Vektoria nosti T75-pottia

T75-rivin kärkeen saatiin iso yllätys, kun pelihevoset epäonnistuivat joukolla etenkin laukkojen vuoksi.

– Tällä ei ole niitä ongelmia. Ravi käy ja kyseessä nopea hevonen, voittaja Vektorian ohjastaja Arto Laaksonen sanoi.

Terhi Vanhalan valmentama Vektoria sai 40 metrin takamatkasta huolimatta nappireissun kärkiryhmässä. Tamma hyödynsi sen loppusuoran mittaisella kirillä.

Lämminveristen V-divisioonassa juostiin tammojen kesken. Yllätyksettömän juoksun vei kärkipaikalta suuri ennakkosuosikki Brazen Leonore. Ari Moilanen ajoi Piia Sjöblomin valmennettavaa.

– Sanoin jo ennakkoon että kova pitää sen vastustajan olla, joka tamman tänään lyö. Niin hyvä se on ollut harjoituksissa, iloinen treenari tuuletti myös omistamansa ja kasvattamansa hevosen T75-voittoa.

Keulapaikka oli valttia myös suomenhevosten II-divisioonassa. Ahti Antti-Roiko ajoi voittoon Pasi Impolan valmentaman Koverin.

– Kun päästiin keulaan niin paljon oli voitettu, vaikka painetta tulikin koko ajan. Tempo oli vähän nykivää ja aina se tällaisella kelillä tuntuu, Antti-Roiko sanoi.

Lämminveristen II-divarissa kilpailtiin 1600 metrillä. Tuulennopea Rambo Rivner tsemppasi ykköseksi keulapaikalta ennen Staro Moschinoa.

Voitto oli Matias Salon valmentamalle Rambo Rivnerille vasta kauden toinen. Yrityksiä on takana 18.

– Hevonen on nyt ihan huippukunnossa ja voittaa vielä jatkossakin, ohjastaja Tommi Kylliäinen vakuutti.

Kouvolassa ravattiin myös viimeiset Kavioliigan osakilpailut ennen kauden ensimmäisiä Grand Prix -lähtöjä. Niiden tapahtumista voit lukea täältä.

Oikea T75-rivi

T75-1: 12 Vektoria

T75-2: 5 Brazen Leonore

T75-3: 3 Koveri

T75-4: 2 Josveis

T75-5: 6 Zultanio

T75-6: 10 Sahara Peyote

T75-7: 4 Rambo Rivner

Seitsemän oikein tuloksille: 3358,50 euroa

Kuusi oikein: 20,87 e

Viisi oikein: 2,52 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt