Häikäisevä Vermon-voittaja tähtää Ranskaan

Julkaistu:

Toto64
Olli Koivunen ajoi T64-voitot Estelle Nordiquella ja Driverlanella.
Jättipottirahan maustama keskiviikon Toto64-rivi alkoi Estelle Nordiquen ylivoimaisella kirivoitolla. Vahva tamma teki ratkaisuhetkillä työt kolmannella radalla ilman selkää, mutta oli silti vailla vastusta loppusuoralla.

Suoritus teki vaikutuksen ohjastaja Olli Koivuseen.

– Hevonen oli superhyvä! Oli helppo ajaa, ei tarvinnut kuin nauttia vauhdista.

Erik Skutnabbin valmentaman Estelle Nordiquen taustajoukkoihin kuuluva Brita Flander kertoi lähdön jälkeen, että 5-vuotiaan tamman tavoitteena ovat syntymämaa Ranskan rahakkaat kaviourat.

– Sitä varten hevosella pitäisi olla noin 30 000 euroa kasassa. Tamma on erittäin pystyvä ja sen ongelmat tuntuvat nyt selätetyiltä, Flander iloitsi.

Keskiviikon 3000 euron arvoisen ykköstilan jälkeen Estelle Nordiquen voittosumma on noin 12 500 euroa.

[video]
[/video]

Olli Koivunen ajoi toisen T64-voiton lahjakkaalla Driverlanella. Nelivuotias huippulahjakkuus ei ole hävinnyt ehjää juoksua Harri Koivusen talliin kesällä siirryttyään. Voitto oli sille kauden kahdeksas ja tuli tyylillä, joka lupaa voittokulun jatkuvan jopa pitkään.

– Matkavauhti oli aika rauhallista, niin ajattelin ajaa kärjen rinnalle. Hevonen tuntui todella hyvävoimaiselta vielä loppusuorallakin. Nämä ovat hyviä startteja hevoselle ja vievät eteenpäin, kun ei tule väsy. Erittäin mielenkiintoinen hevonen, edellytyksiä on vaikka mihin, ohjastaja kehaisi.

Koivusella oli voittosauma myös illan kovimmassa T64-lähdössä kolmella kilometrillä Jugadorin rattailla, mutta keulassa hölkännyt Sahara Sandstorm ei ollut yllätettävissä vauhdin kiihtyessä lopussa. Timo Korvenheimon valmennettavan ajoi voittoon Henri Bollström.

– Ihmeen hiljaa sai ajaa ensimmäiset kaksi rinkiä, joten piti alkaa lyömään pökköä pesään kirikierroksella. Sahara Sandstorm ei kuitenkaan elä vauhdilla vaan voimillaan, niin piti tehdä takahevosten tehtävä mahdollisimman vaikeaksi.

V-divisioonan lähdössä Crazeman järjesti pikkuyllätyksen. Mika Taittonen ajoi Tapio Lehtorannan valmennettavan ylivoimavoittoon vastaavalla taktiikalla kuin Estelle Nordique edellä.

– Tallikurvissa toiselle kierrokselle lähdettäessä tuntui ettei ruunassa ole oikein vetoa, mutta kun nykäisin hevoselta korvat auki, lähdettiin menemään eteenpäin. Tämä on ihan hyvä hevonen, joka teki keväällä hyviä juoksuja, mutta sairastui sitten. Meni pitkään että saatiin se taas mallilleen.

Timo Tuomisen ohjastama ja valmentama Virin Vihtori kurotti kirissä Toto64-kohteiden suurimmaksi yllättäjäksi. Vahva hevonen selkeästi viihtyy talvisilla radoilla ja pakkaskeleillä, kun vauhdit hidastuvat. Myös keskiviikon lähdön keskipitkä 2660 metrin kilpailumatka oli sille mieleen.

– Voitto oli yllätys minullekin, vaikka hevonen on kyllä ollut kunnossa ja parissa viime juoksussa on ollut epäonnea juoksunkulkujen suhteen. Tänään kaikki onnistui, oli kovavauhtinen lähtö ja me hyvissä selissä, Tuominen kertasi voittajahaastattelussa.

Kokelasohjastajien Salamakypärät-lähdössä juhlivat Olli-Pekka Holopainen ja Hudson Web. Valjakko irtosi selvään voittoon keulapaikalta, vaikka jo alkumatkan aikana oli pidetty hyvää vauhtia.

– Hevonen tuntui koko matkan tosi hyvältä ja jo lämmityksen jälkeen oli hyvät fiilikset, 27-vuotias nouseva ohjastajalupaus kehui.

Ennen finaalia kilpailusarjan voitossa ovat tiukimmin kiinni Holopainen ja Niki Finnström.

Oikea T64-rivi

T64-1: 4 Estelle Nordique

T64-2: 9 Crazeman

T64-3: 8 Virin Vihtori

T64-4: 9 Driverlane

T64-5: 7 Hudson Web

T64-6: 3 Sahara Sandstorm

Kuusi oikein tuloksille: 1338,39 euroa

Viisi oikein: 14,62 euroa

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt