Porin raveissa hurja kolari – kaksi ohjastajaa ambulanssilla sairaalaan

Julkaistu: , Päivitetty:

ravit
Vakava kolari keskeytti Porin Toto75-ravit lauantaina.
Porin raveissa koettiin lauantaina hurjaa dramatiikkaa, kun seitsemännessä lähdössä kaksi valjakkoa kolaroi ja lensi kuskeineen radan pintaan.

Kaksi ohjastajaa vietiin ambulanssilla Porin keskussairaalaan.

TotoTV:n kommentaattori Lauri Hyvönen uskoi, että rytäkässä olleet hevoset selvisivät vähemmällä kuin niiden ohjastajat Antti Ala-Rantala ja Juha-Pekka Ahonen.

Ohjastajat odottivat ensiapuhenkilökunnan ympäröiminä melko pitkään ambulanssikyytiä kolaripaikalla takasuoralla.

– Miehillä oli pahemmat paikat kuin heidän hevosillaan. Siellä valiteltiin kipuja käsissä ja jaloissa, mutta tietääkseni ohjastajat ovat tajuissaan. Tilanne on vakavan tuntuinen, Hyvönen kommentoi tapausta tuoreeltaan TotoTV-lähetyksessä.

Hyvönen kertoi, että Ahonen oli valittanut olkapäätään. Molemmat ohjastajat vietiin tajuissaan ambulanssilla sairaalaan.

– Akuuttia hätää heillä ei ole. Ainekset olivat kyllä paljon, paljon pahempaankin, Hyvönen sanoi myöhemmin.

Kuski jäi hevosen alle

Porissa ohjastanut Juha Länsimäki selvitti myös haaveria. Hän ryntäsi varikkoalueelta tarjoamaan apua sen osapuolille.

– Ala-Rantala jäi Jylläyksen alle ja valitti olkapäätään ja lapaluitaan voimakkaasti. Paareille hän kuitenkin pystyi nousemaan itse, Länsimäki kertoi.

– Ahonen lensi korkealle ilmaan, ja hänelle kävi ehkä huonommin. Ainekset pahempaan olivat olemassa, mutta suojelusenkelit olivat mukana. Jyllätyksen jalassa oli iso reikä, ja siitä pulppusi aika paljon verta.

Kolarilähdössä mukana ollut ja haaverin läheltä nähnyt Ari Moilanen selvitti tilannetta TotoTV:ssä.

– Yhtäkkiä Eikfaksenia ajanut Ala-Rantala huusi, että varokaa, varokaa. Siinä sitten väistettiin tilannetta. En tiedä tarkalleen, mikä Ala-Rantalan hevoselle tuli, Moilanen sanoi.

Radalla epäiltiin, että Eikfaksenin hengitys olisi hetkellisesti salpaantunut, mikä olisi johtanut sen kaatumiseen. Taempaa tullut Jyllätys ei ehtinyt väistää.

Jyllätyksen valjaat ja kärryt riisuttiin, ja se talutettiin radalta tallialueelle. Kolarin osapuolet eivät voineet luonnollisesti osallistua, kun keskeytetty lähtö ajettiin myöhemmin uudelleen.

Hevosurheilu oli tavoittanut Ala-Rantalan lauantai-iltana sairaalasta. Ohjastaja kertoi lehdelle, että häneltä murtui viisi kylkiluuta ja solisluu. Ala-Rantala joutui jäämään sairaalan teho-osastolle yön yli tarkkailuun.

Juttu täydennetty klo 20.06: Lisätty tiedot Antti Ala-Rantalan tilasta.