Väkivahva Joseph Boko näytti vauhtiakin löytyvän – ”Tämä on ihan oikea hevonen”

Julkaistu:

Toto64
Hannu Torvinen tasoitti tilanteen ajajaliigan kärjessä.
Syksyn kotimaiset ravikilpailut kärsivät jatkuvasta hevospulasta. Vermon keskiviikon nimilähtöön Kolmivuotistähteen starttasi poisjääntien jälkeen vain kuusi hevosta. Verenvähyys ei kuitenkaan vähentänyt voittaja Joseph Bokon voiton arvoa. Markku Niemisen valmentama ruuna otti omansa todella tyylikkäästi johtavan rinnalta.

Ohjastaja Mika Forss ajoi alun maltillisesti ja tyytyi suosiolla juoksupaikkaan toisella radalla ilman vetoapua. Siitä hän hivutti ajokkinsa keulassa juosseen ja siitä karkumatkaa yrittäneen Qvidja’s Aapon kupeelle vasta loppusuoralla.

– Ei yritettykään avata kovaa. Koitettiin ajaa omaa ajoa ja pärjätä sitä kautta. Tämä on ihan oikea hevonen. Nyt kun se alkaa aikuistua ja malttaa paremmin, lähtöönkin ehditään vielä satsata.

Ruotsissa syntynyt Joseph Boko on opittu tuntemaan erityisesti vahvana hevosena. Ohjastajan mukaan siltä löytyy muitakin hyviä ominaisuuksia.

– Ruuna myös pääsee yllättävän kovaa, vahvuus ei ole ainoa valtti. Tiesin, että vaikka jätetään ratkaisu loppuun, hevosen pitäisi ehtiä muiden edelle jos se on normaali.

Tamperelaisen kimppatallin Now Or Never Stablen omistama Joseph Boko tienasi keskiviikon voitosta 3 500 euroa. Voittaja ravasi kilometriajan 15,3a/2120 metriä.

[video]
[/video]

Myös lämminveristen matala rahasarja voitettiin johtavan rinnalta. Juho Ihamuotilan valmentama Masterstroke Aria kesti hienosti Hannu Korven ajaman Guilty Pleasuren tiukan kirihaasteen. Guilty Pleasure kävi jo edellä loppukaarteessa, mutta Masterstroke Aria piti vauhtinsa paremmin perille.

– Oli tiukka tilanne loppukurvissa, mutta saatiin puolustettua asemat. Loppusuoralla tuntui, että meillä oli vielä paljonkin voimia jäljellä, mutta hevonen luuli kärjessä että homma oli jo siinä. Hienosti se kuitenkin vastasi, voittajaa kuskannut Hannu Torvinen kommentoi.

Ohjastajaliigan voitosta kamppaileva Torvinen ajoi keskiviikkona yhteensä kolme voittoa ja tasoitti tilanteen Santtu Raitalaa vastaan lukemiin 220–220. Torvisen muut voittoajokit ravasivat T64-pelin ulkopuolisissa lähdöissä.

Teräsmiesliigan lähtöön starttasi vain yhdeksän hevosta, mutta väriä tästäkään lähdöstä ei puuttunut. Suurta ennakkosuosikkia Pascha Tillyä ei kunnioitettu ja se jäi kiertämään kolmatta rataa puolimatkasta alkaen. Tilanteen näytti hyödyntävän parhaiten keulassa juossut The Rector, mutta se laukkasi voittajan oloisena reilut 300 metriä ennen maalia. Tämä avasi vapaan kiriladun sisäradalla vaanineelle Por Nie Rockille, joka kirmasi loppusuoralla iloisesti ykköseksi.

– Hevonen on vähän hidas lähtijä ja jäätiin sisälle. Tiet olivat aika laillakin tukossa matkan aikana. Lopussa meillä oli enemmän tuuria kun taitoa, kun Torvisen Jukan hevonen laukkasi edestä, Markku Niemisen valmentaman Por Nie Rockin ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Moilanen ajoi toisenkin T64-voiton. Voitokas Nedda Miller tiesi maalin paikan ja pinnisti kalkkiviivoilla ohi johtaneen Midsummer Ladyn. Voittajaa valmentaa Ulla Korhonen.

– Tuntui ettei millään päästä ohi, mutta hevonen kurotti hienosti vähän ennen maalia. Loppukurvi oli tänäänkin aika vaikea Nedda Millerille, mutta on tamma ravannut sen joskus huonomminkin kuin tänään.

Suomenhevosten kohdetta hallitsi Jouko Tarvaisen Pärttyl keulapaikalta. Myös sillä oli voitossa ripaus tuuriakin mukana.

– Luulin jo että Merran Jyske tulee takaa ohi, mutta onneksi Viliviima laukkasi välissä ja Pärttyl lähti vastaamaan sille, Tarvainen tunnusti.

Pelihevosten merkeissä edenneen T64-rivin päätti illan suurin ennakkosuosikki Better Boss. Vauhtikestävä ruuna piti keulassa tasaisen reipasta tempoa eikä ollut yllätettävissä loppusuoralla, kun vauhti kiihtyi peräti 1.10-lukemiin.

– Tosi helposti tuli, ei tarvinnut käskeä lopussa, ohjastaja-valmentaja Iikka Nurmonen kommentoi.

Nurmonen kertoi myös, että hirmukuntoisella hevosella saatetaan lähteä pian Ruotsiin kilpailemaan.

Oikea T64-rivi

T64-1: 3 Joseph Boko

T64-2: 4 Masterstroke Aria

T64-3: 4 Por Nie Rock

T64-4: 3 Pärttyl

T64-5: 11 Nedda Miller

T64-6: 4 Better Boss

Kuusi oikein tuloksille: 23,91 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt