Siitosuralle vetäytyneellä supertammalla monta uutta tallikaveria – yksi jahtaa voittoa Vermossa

Julkaistu:

toto64
Voittoa tiukasti keskiviikkona hakevan Loveya Fashionin rööreissä oli limaa viime Vermon vierailulla.
Vaikka ravijulkkikseksi viime vuonna kohonnut Ranch Kelly vetäytyi loppukesällä kilpakentiltä siitostammaksi, sen ei ole tarvinnut kärsiä yksinäisyydestä.

Mäntyharjun mamman tallissa on useita uusia asuinkumppaneita.

Ensin sinne muutti varsomislomansa jälkeen 6-vuotias Loveya Fashion, jonka omistaja halusi Ranch Kellyn tähtiin nostaneen Anne Luttisen käsiin.

Seuraavaksi tuhkimotamman luo saapui melkein koko hevosperhe.

Luttinen kertoo, että hän osti juhannuksen jälkeen syntyneen tammavarsan Estelle Travianin. Pikkuvarsan mukana Ranch Kellyn luo muutti myös sen emä Callela Benefit.

Luttisen omistukseen viisi jälkeläistä synnyttänyt emätamma ei kuitenkaan siirtynyt.

Siskopuoli roolimalliksi

Yksi syy, joka houkutti Luttista hankkimaan varsan, on sen suku. Estelle Travianin isä on erinomaiseksi periyttäjäksi osoittautunut Maharajah.

Ranch Kellyn toukokuussa syntyvän varsan isä on sattumoisin sama ruotsalainen muotiori.

Estelle Travian voi seuraavina vuosina kenties olla sopiva roolimallikin Pikku-Kellylle.


Luttinen kertoo, että ultraäänitutkimus ei ole vielä paljastanut Ranch Kellyn esikoisvarsan sukupuolta.

– Ei eläinlääkäri sitä minulle kertonut. Sanoi vain, ettei varsan sukupuolesta saa vielä selvää, Luttinen nauraa.

– Toivottavasti asia selviää viimeistään keväällä. Kelly voi ainakin oikein hyvin.

Vaikka Ranch Kelly on tiineenä, liikuntaa se ei ole lopettanut. Monta vuotta aktiivisesti urheilleelta hevoselta ei omistajan mukaan voi lopettaa lenkkeilyä yhtä äkkiä kokonaan.

– Kellyllä on ajettu aina, kun se on sitä halunnut. Ihan pirteästi se yhä juoksentelee.

Nuorena äidiksi

Pirteä tamma Luttisen mukana on myös keskiviikkona Vermon kilpareissulla. Hänen valmentamansa Loveya Fashion on lähtönsä selvä suosikki ja monien Toto64-pelaajien luottohevonen.

Nuoresta iästään huolimatta USA:ssa syntynyt Loveya Fashion synnytti jo viime vuonna Ruotsiin rekisteröidyn tammavarsan. Varsan isä yhdysvaltalainen siitosjätti Muscle Hill.

Loveya Fashion kilpaili vuoden 2017 keväällä erittäin lupaavasti Pekka Korven valmennuksessa, kunnes omistaja astutti sen yllättäen kesken kaiken.


Loveya Fashion ei kuitenkaan jäänyt pysyvästi siitosuralle. No Limit Stablen omistama lahjakkuus palasi kilparadoille syyskuussa Luttisen valmennuksessa.

– Tunsin omistajat ennestään. He halusivat tuoda Loveya Fashionin valmennukseeni ja se sopi minulle. Ei siinä mitään sen kummempaa ollut, Luttinen sanoo.

Tamma voitti heti ensi yrittämällä Luttisen väreissä Lahdessa, vaikka sen edellisestä kilpailusta oli vierähtänyt yli kaksi vuotta.

Menohalut palasivat

Toinen startti Vermossa päättyi kakkossijaan. Vaikka tamman eritys takamatkalta oli mukiinmenevä ja aika kova, parhaimmillaan se ei valmentajansa mukaan ollut.

– Loveya Fashion teki kelpo juoksun, mutta se ei kyllä ollut yhtään oma itsensä. Tammalta oli veto pois, valmentaja kertoo.

Luttisen epäilykset paljastuivat todeksi kilpailun jälkeen.

– Hevonen tähystettiin klinikalla, ja sen keuhkoputkessa näkyi limaa. Se sai lääkekuurin ja parantua rauhassa.

Luttisen mukaan tervehtyneen Loveya Fashionin otteista paistaa jälleen iloisuus.

– Tammalla on ollut taas kovasti menohaluja, kun sillä on ajettu kotona. Radalla emme ole käyneet testaamassa.

Vaikka hevosella on asiat reilassa, eikä sen vastus huimaa päätä Vermon tammalähdössä, Luttinen kehottaa pelaajia suhtautumaan siihen varauksella.

– Luulen, että tamma vaatii startin parantaakseen. En kyllä suosittele sitä varmaksi näistä lähtökohdista, sillä hommia piti vetää välillä vähän alas.

– Ajetaan tämä Vermon lähtö ja katsotaan sen jälkeen Loveya Fashionin tilannetta uudelleen. En kuitenkaan sano, ettei näin hyvä hevonen voisi pärjätäkin keskiviikkona, jos on oma itsensä, Luttinen tuumailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt