Suomalaishevoselta paloi valmentajan mielestä tuhti rahapotti kuumentumiseen: ”Olisi ollut muuten sijoilla 2-5”

Julkaistu:

uet gp
Lewis Alen kausi jatkuu Ruotsissa, mutta Ranskan huippulähtö meni uuteen puntariin.
Graceful Swampin lisäksi myöskään toinen suomalaistoivo Lewis Ale ei pystynyt täyttämään odotuksia Vermon huippukisassa UET GP:ssä lauantaina.

Tuomas Korvenojan suojatti menetti johtopaikkansa voittaja Face Time Bourbonille viimeisellä takasuoralla ja hiipui lopulta kymmenien metrien päähän kahdeksanneksi.

Lewis Alen ponnettomuuteen ei ole löytynyt terveydellisiä syitä kuten Graceful Swampilla.
– Ori tähystettiin heti juoksun jälkeen Vermon klinikalla, eikä sen hengitysteissä näkynyt mitään normaalia poikkeavaa. Sillä ajettiin tänään kevyttä hölkkää ja sillä oli kaikki hyvin, Korvenoja kertoo maanantaina.

Ohjastaja Mika Forss kommentoi tuoreeltaan juoksun jälkeen, että pitkäksi venähtänyt hevosten esittely söi ensimmäisenä siihen tulleelta Lewis Alelta voimia.
Korvenoja asettuu Forssin kannalle.

– Lewis Alen esittelystä kesti starttiin 12 minuuttia. Se rupesi ylipitkän esittelyn takia jännittämään ja käymään kuumana. Sen takia ori varmasti puutui niin aikaisin, Korvenoja uskoo.

– Toiset hevoset eivät välitä tuollaisista pitkistä esittelyistä, kun taas jotkut alkavat stressata lähtöä odotellessaan. Yleisölle ne ovat varmasti hienoja, mutta hevosten puolesta en kyllä kannata niitä. 5-6 minuuttia on ihan sopiva väli esittelystä starttiin, ja se on ymmärretty ulkomailla. Toivottavasti otettiin opiksi.

Röyhkeys kannatti

Numerolla neljä kilpaillut ranskalaisvoittaja ei kunnioittanut Vermon esittelykäytäntöä.

Kun muut kilpailijat saapuivat vuorotellen yleisön eteen loimet niskassaan, Face Time Bourbon esittäytyi ilman loimea lauman viimeisenä. Näin sen tarvitsi viettää kaviouralla minuuttitolkulla vähemmän aikaa ennen starttihetkeä kuin olisi pitänyt.

– Ranskalaiset ovat mestareita näissä asioissa. He eivät ota mitään riskejä, jotka voisivat heikentää heidän hevostensa suorituksia, Korvenoja sanoo.

– Face Time Bourbonin valmentajalla Sebastien Guaratolla on Bold Eaglesta kokemusta, kuinka lähdön odottelu voi vaikuttaa hevosiin. Minä en ymmärtänyt tehdä lauantaina samalla tavalla kuin hän.

Breeders Crown seuraavaksi

Korvenoja uskoo, että toivejuoksun saaneelta Lewis Alelta paloi kärkipään sijoitus ylikierrosten takia.

– Oletimme oriin vielä vähän parantavan karsintajuoksustaan. Face Time Bourbon on makean kova hevonen, jolle Lewis Ale ei olisi voinut mitään ilman kuumentumistakaan, mutta se olisi ollut muuten varmaankin sijoilla 2-5, Korvenoja otaksuu.

Kakkossijan arvo UET GP:ssä oli 100 000 ja viitossijankin vielä 15 000 euroa.

Lewis Alen seuraavaan kilpailuun Vermon taipumisella ei ole merkitystä.

– UET oli ja meni, ja nyt katsotaan eteenpäin. Solvallassa tämän kuun 27. päivänä juostava Breeders Crownin välierä on hevosen seuraava startti.

Korvenoja on maininnut, että myös Pariisin suuri 4-vuotiskisa Prix de Continental saattaisi kuulua hänen tähtensä loppuvuoden ohjelmaan.

Viime viikonlopun jälkeen hän ei ole siitä enää lainkaan varma.

– Täytyy harkita Continentalia ihan uudelleen, koska siihen tähtäävä Face Time Bourbon oli niin mahtava Vermossa. Myös Yonkersissa lauantaina MM-lähdön voittanut Zacon Gio on tosi kova 4-vuotias, Korvenoja puntaroi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt