Moon Bridge ravasi suomalaisille omistajille suurvoiton Kanadassa

Julkaistu:

Ravit
2-vuotias ori Moon Bridge ravasi omistajilleen lähes 80 000 euroa.
Janne Korven, Esa Lahtisen ja Jussi Hietalahden 2-vuotias ori Moon Bridge voitti lauantaina Ontario Sires Stakes Super -finaalin Woodbine Mohawk Parkissa Kanadassa.

Åke Svanstedtin valmentama Moon Bridge kuittasi voitosta 112 500 Kanadan dollaria (noin 77 000 euroa).

Moon Bridge aloitti kolmantena sisäradalla. Takasuoran puolivälissä se nousi johtaneen Port Perryn tuntumaan. Varsat kamppailivat tosissaan loppusuoralla, ja ihan viime metreillä sitkeä Moon Bridge sai otteen Port Perrystä. Voittoaika oli 12,0.

– Hieno ja miellyttävä orivarsa, joka on kuukauden huoltotauon jälkeen terävöitynyt entisestään, kuski Dexter Dunn kiitteli.

– Kun tämä varsa oli viikon vanha, soitin kummipoika Janne Korvelle ja sanoin, että tämän voisimme pitää kilpahevosena”, toinen kasvattaja Esa Lahtinen kertoi voittajahaastattelussa.

Kemppi Stablesin ja Suojalampi Stablen kasvattama She Rocks Kemp kiri hurjasti takapareista kolmanneksi 2-vuotiaiden tammojen finaalissa. Susanne Kerwoodin valmentama Jula Shes Magic voitti Jody Jamiesonin ajamana ajalla 11,8. She Rocks Kemp juoksi 12,0.

MM-lähdön voitto Italiaan

Italialaisori Zacon Gio juoksi ylivoimaisen voiton Internatiol Trot -kisassa Yonkersin radalla New Yorkissa lauantai-iltana. Holger Ehlertin valmentama ja Roberto Veccionen ajama 4-vuotias tienasi puoli miljoonaa dollaria ajalla 11,7a/2011 metriä.

Yonkers International Trot, jota sanotaan myös MM-lähdöksi, alkoi ja päättyi dramaattisesti. Alkuun laukkasi ranskalaisvieras Bahia Quesnot, ja Erik Adielsson epäonnistui yrittäessään tavoittaa keulapaikkaa Uza Josselynillä.

Yannick Gingrasin ajama Atlanta piti johdon, mutta se väsyi loppukaarteessa. Myös Uza Josselyn kangistui kärkisijoilta. Vecchione nosti Zacon Gion ahtaasti kirikaistalle, ja sitä vastaan tehtiin protesti, joka hylättiin. Näin Zacon Gio otti vuoden yhdeksännen voiton yhdeksännessä startissa, jota varten se oli lennätetty Atlantin yli New Yorkiin muiden eurooppalaishevosen kanssa.

Svanstedt pääsi tanskalaisella Slide So Easyllä loppusuoran alussa kirimään Zacon Gioa kiinni. Se ei kuitenkaan onnistunut, ja valjakon oli tyytyminen kakkossijaan. Kolmas oli Kanadan Marion Marauder.

Zacon Gio aiheutti Vermossa UET Grand Prixin voittaneelle Face Time Bourbonille tappion Gran Premio d’Europassa Italian Modenassa 19. toukokuuta. Molemmat menivät silloin 11,2a/2080m.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Zacon Gion kasvattaja on italialaistalli Bivans SRL, joka omistaa Face Time Bourbonin ja sen kanssa Vermossa kilpailleen Follow Youn.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt