Riemuvoitto Suomeen 5-vuotiaiden lämminveristen EM:stä – Stonecapes Quiela piti kovanaamat takanaan

Julkaistu:

EM-ravit
Packalenin perheen silmäterä tienasi arvovoitosta 50 000 euroa.
Stonecapes Queila starttasi 5-vuotiaiden lämminveristen joukon vähärahaisimpana, mutta se ei näkynyt missään Vermossa lauantaina. Tamma on 5-vuotiaiden lämminveristen uusi Euroopan mestari. Hevonen teki elämänsä juoksun kärkipaikalta.

– Sanoinkuvaamatonta! Että tamma voittaa tällaisen lähdön, Villiamin ja kaikki muut..., valmentaja Christa Packalenin puoliso Niki Finnström hehkutti TotoTV:ssä lähdön jälkeen.

– Yleensä katson kaikki lähdöt loppuun, mutta nyt en pystynyt. Sanattomaksi vetää, en pysty sanomaan mitään järkevää, valmentaja Packalen puolestaan tunnelmoi kyynel silmäkulmassa.

Christan äiti Susanna Packalen on hevosen omistaja. Myös hän oli ymmärrettävästi liikuttunut kisan jälkeen, vaikka on kokenut ravien parissa vuosien varrella paljon.

– Mahtavaa työtä nuo tekevät hevosten kanssa. Itse en pystyisi samaan. Tämä on suurin voitto meille, omistaja tunnelmoi.

Ja millä tyylillä voitto tuli. Stonecapes Queila ei saanut pidettyä alussa keulapaikkaa, mutta peri sen ensimmäisessä kaarteessa, kun tanskalainen Commit Boom Bay laukkasi edeltä.

– Sen jälkeen ei käynyt mielessä antaa paikkaa pois, kun hevonen meni kärjessä tosi hyvän tuntuisesti. Vaikka vauhti oli kovaa, tamma meni väljästi ja oli miellyttävän tuntuinen ajaa. Ajattelin, että koitetaan ajaa rohkeasti tällainen kerran elämässä -paikka, ohjastaja Hannu Torvinen sanoi.

Pelätty Villiam, Timo Nurmoksen valmentama viime syksyn UET-voittaja, kiersi rinnalle toisessa kaarteessa. Stonecapes Queila kuitenkin kiskaisi kolmannen puolikkaan 10-vauhtia ja yllättäen Villiam ei pystynyt vastaamaan lainkaan.

Eikä pystynyt kukaan muukaan. Stonecapes Queila oli ylivoimainen ja voitti niin sanotusti pystyyn. Saksalainen Portland kiri kovaa kakkoseksi ja Hotshot Luca toi pronssitilan Suomeen.

Hannu Torvisen mukaan kaikki ei ollut edes pelissä ratkaisuhetkillä.

– Hevosen varustuksessa on käännettävät silmälaput, joihin se vastaa normaalisti hyvin. Mutta tänään tamma heittikin korvat pystyyn loppusuoralla eikä juossut tosissaan!Stonecapes Queila starttasi kisaan vain 55 000 euron voittosummalla, joten se lähes tuplasi tilinsä lauantaina. Voittoaika oli 11,9a/2120 metriä. Tamma on kilpaillut 32 kertaa ja voittanut niistä 12.

– Alusta asti on tiedetty että hevonen on pystyvä, mutta oli yllätys, että se voitti näin kovan lähdön tänään. Oltiin ajateltu, että vasta ensi vuosi olisi tamman vuosi, taustatiimiään vuolaasti kiitellyt Christa Packalen sanoi.

Eniten jossiteltavaa taisi jäädä Iikka Nurmosen ohjastamalle Le Gros Billille, joka laukkasi loppukaarteessa kesken lupaavasti alkaneen kirin.

– Viimeisen mutkaan tultiin tosi kovaa. Kun lähdin korjaamaan toiselta radalta takaisin kolmannelle, rytmi hukkui ja hevonen laukkasi lopulta väkisin. Tosi paljon oli voimia vielä, Nurmonen vahvisti TotoTV:ssä, mutta ei lähtenyt arvioimaan mikä sijoitus harha-askeliin paloi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt