Mikä esitys! Tappioton Ecurie D oli omaa luokkaansa 3-vuotiaiden EM-lähdössä

Julkaistu:

EM-ravit
Tanskassa syntynyt ja ruotsalaisten omistama ori vei 60000 euron ykköspalkinnon vaikeimman kautta pahan lähtölaukan jälkeen.
3-vuotiaiden lämminveristen Euroopan mestaruus ratkottiin Vermossa vain kuuden hevosen kesken, mutta kisasta ei silti puuttunut dramatiikkaa. Tapahtumat alkoivat heti kiihdytyksessä, kun sekä tappioton ruotsalainen Ecurie D että pelätty norjalainen Custom Colt laukkasivat lähtöön.

Ecurie D jäi lähtölaukassa yli 50 metriä kärjestä ja tavoitti muut vasta toisessa kaarteessa. Kirikierroksen käynnistyessä sen juoksupaikka oli kolmantena toisella radalla.

Norjalainen Golden Dream M.E. sai viedä joukkoa pitkään rauhassa. Se näytti pitkään voittajalta, mutta ei mahtanut lopulta ylivoimalle mitään. Hurjasti laukan jälkeen kulkenut Ecurie D oli yksinkertaisesti liian kova ja vyöryi 10-vauhtisessa lopetuksessa väkisin ohi. Se sai otteen keulahevosesta noin 50 metriä ennen maalia.

Ecurie D:tä valmentaa norjalainen Frode Hamre ja sitä ohjasti tuore 7000 voiton mies, ruotsalainen Björn Goop. Myös omistajatalli Globe Light tulee Ruotsista. Voittaja noteerasi kilometriajan 13,5a/2120 metriä.

– Hevonen oli tänään liian pirteä eikä meinannut pysyä nahoissaan. Yleensä ori on rauhallinen, mutta tänään se oli ylilatautunut. Jäimme paljon laukassa, mutta Ecurie D haluaa voittaa ja sillä on hieno juoksupää, Goop ihasteli.

Ecurie D on voittanut nyt kaikki seitsemän kilpailuaan. Sen uran voittosumma on lauantain jälkeen noin 125 000 euroa.

Muiden suosikkien alkuvaikeuksien jälkeen kisa näytti pedatulta Suomen Kriterium-voittajalle Raskolnikov Fridolle, mutta se ei ollut lauantaina ihan yhtä terävä kuin viikko sitten ja putosi voittotaistosta, vaikka sai hyvän juoksun lähellä kärkeä. Sijoitus oli kuitenkin kunniakas kolmas.

Muista suomalaisista Ferus Galax riitti suojajuoksulla neljänneksi. First Class Lady puolestaan nousi puolimatkassa johtavan takaa keulan rinnalle, mutta se piisasi vain viidenneksi eli viimeiseksi hyväksytyn juoksun tehneistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt