Ajajaliigan kärkimies vauhdissa Vermossa – onko tässä Mika Forssin manttelinperijä Suomen ohjastajamarkkinoilla?

Julkaistu:

Toto64
Santtu Raitala ajoi kaksi T64-voittoa Vermossa keskiviikkona ja teki eroa ajajaliigan kärjessä.
Mika Forss on hallinnut kotimaisia ohjastajamarkkinoita läpi 2010-luvun. Nykyään hän menestyy myös valmentajana. Valiant Dream on ollut jo otsikoissa ja keskiviikkona oli Immersive Workoutin vuoro juhlia. 4-vuotias tamma voitti johtavan rinnalta selvällä marginaalilla ja pysäytti kellot kilometriaikaan 15,4/2100 metriä, mikä on kova noteeraus uran vasta kolmannessa kilpailussa.

Forssin mukaan niin sanottu kuolemanpaikka kärjen rinnalla ei hirvittänyt millään lailla. Siitä sai pitää juoksun tempon tasaisen reippaana.

– Tiesin, että hevonen on nyt parempi, kuin viime kilvasta oli vain viikko. Katsotaan, kilpaileeko tamma vielä kerran Suomessa, vai jatkaako se Ruotsin puolella, Forss sanoi.

Jos ja kun Forss, 51, ajaa jatkossa entistä enemmän Ruotsissa, yksi hänen todennäköisimmistä manttelinperijöistään kotimaisena kärkikuskina on Santtu Raitala, 27.

Ajajaliigan kärkeen nousseen pihtiputaalaisen ensimmäinen voittoajokki keskiviikkona oli Teräsmiesliigan pikkuyllättäjä Hocuspocus Avenger, joka tulee Anniina Lindforsin tallista. Raitala taikoi tamman viime hetkillä vapaille kirivesille aikaisin väsyneen keulahevosen takaa.

– Hevonen oli taas tosi hyvä tänään ja voitti helposti. Huputkin jäivät vetämättä korvista, taktiikkanero vähätteli omaa osuuttaan.

Toinen voitto tuli illan kovimmasta suomenhevoslähdöstä. Raitala tarjosi Vaellukselle makean juoksun toisella radalla kärjen tuntumassa, minkä jälkeen loppusuoran mittainen kiri oli pelkkää herkuttelua. Timo Vääränen valmentaa oria.

Kovalla voittoprosentilla kilpailevassa Vaelluksessa on Raitalan mukaan ainesta rodun huipulle.

– Vaelluksella on hyvä juoksutekniikka ja tosi kova luokka sisällä. Hienoa nähdä, että se alkaa palata taas tasolle jolle kuuluu.

Raitala taistelee tämän vuoden ohjastajaliigan voitosta erityisesti Hannu Torvisen kanssa. Kun Torvinen jäi keskiviikkona voitoitta, kaksikon keskinäiset saldot ovat lukemissa 203–200.

T65-peli eteni suosikkien merkeissä myös toisessa ja kolmannessa kohteessa. Sekä Syneri että Borgmester saivat nauttia parijonossa toisella radalla siitä, että kärki veti liian kovaa ja kangistui aikaisin.

Rivin päätti Hill Yes, joka johti kisaa ensi metreistä alkaen. Siru Juutisen valmentaman vauhdikkaan jenkkiruunan terveystilanne on kohentunut ja tulosta tulee. Kärkipaikka lohkesi jopa helposti nopeiden avaajien sisäpuolelta.

– En viitsinyt hirveästi ladata, ettei hevonen jää painamaan, Utala vakuutti ja sanoi voiton olleen helpompi mitä kovaa kirineen Bombardin uhitteluista saattoi kuvitella.

Vermon kavioura oli todella nopeassa syyskunnossa viikonlopun EM-ravien alla. Illan yhteensä 10 voittajasta peräti seitsemälle merkittiin uusi ennätysaika.

Oikea T64-rivi

T64-1: 2 Immersive Workout

T64-2: 11 Syneri

T64-3: 9 Borgmester

T64-4: 4 Hocuspocus Avenger

T64-5: 10 Vaellus

T64-6: 4 Hill Yes

Kuusi oikein tuloksille: 198 euroa

Viisi oikein: 3,61 e

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt