Vermosta tutun hevosen 1-vuotiaasta veljestä pulitettiin 1 000 000 dollaria – ei ollut edes kallein - Ravit - Ilta-Sanomat

Vermosta tutun hevosen 1-vuotiaasta veljestä pulitettiin 1 000 000 dollaria – ei ollut edes kallein

Lexingtonissa ei oltu köyhiä eikä kipeitä.

Finlandia-ajon vuonna 2016 voittanut Propulsion on toisen huutokaupassa myydyn miljoonavarsan täysveli.

2.10.2019 15:52

Asiakkaat eivät kitsastelleet ravureiden varsahuutokaupassa Lexingtonissa tiistaina. Vanha hintaennätys 825 000 dollaria huudettiin suohon useamman varsan voimalla.

Travrondenin mukaan entinen ennätys maksettiin Yhdysvalloissa kahdeksan vuotta sitten Detour Hanoverista, josta ei kehittynyt menestysravuria.

Vermon Finlandia-ajossa voiton ja kakkossijan ravanneen ruotsalaistähden Propulsionin täysveli Damien oli Lexingtonin huutokaupan miljoonavarsoista toinen.

Propulsionin valmentaja Daniel Redén huusi 1-vuotiaan Damienin miljoonalla dollarilla ruotsalaisille omistajille.

– Damienin ostaminen oli syyni tulla tänne huutokauppaan. Aikomus oli saada se Ruotsiin, ja siinä onnistuttiin, vaikka hinta oli todella korkea. Nyt pitää miettiä vähän kaikkea, mutta toivottavasti varsa tulee tilalleni valmennukseen, koska Propulsionkin on siellä, Redén kommentoi ustatrottingnewsille huippuostostaan.

”Joka sentin arvoinen”

Redénin huuto ei ollut edes myyntitilaisuuden kovin. Tänä vuonna hurjia juoksuja USA:ssa tehneen 3-vuotiaan Greenshoen täysveljen Maverickin hinta nousi 1,1 miljoonaan dollariin eli miljoonaan euroon.

– Maverick on kaikin tavoin täydellinen varsa. Luulen sen olevan myös joka senttinsä arvoinen, ostaja Brad Grant uskoi.

Vaikka ravurivarsoista maksettiin ennätyshintoja, ne ovat vielä kaukana kalliimpien laukkahevosten arvosta.

Esimerkiksi vuoden 2000 Kentucky Derby -voittaja Fusaichi Pegasus vaihtoi kilpailun jälkeen omistajaa 70 miljoonan dollarin hinnalla.

Myös arvokkaimpien laukkavarsojen hinnat ovat moninkertaisia tiistaina myytyihin ravurivarsoihin verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?