Tähtiravurin voittojuoksu puhutti – ohjastajalla ja kommentaattorilla eri näkemykset

Julkaistu:

toto64
Nelivuotistähden Lewis Alen kenraaliharjoitus UET GP:tä varten jätti voitosta huolimatta kysymysmerkkejä jälkeensä.
Vermon keskiviikkoravien päälähtö oli 4-vuotiaiden lämminveristen UET GP:n katsastus. Voiton vei odotetusti ensi viikon lauantaina Tukholman karsintalähtöön matkaava Lewis Ale, muttei ilman spekulaatioita.

Suursuosikkina startanneelta hevoselta nähtiin vain rutiinisuoritus, jossa haastajat pääsivät lopussa yllättävän lähelle lähinnä hölkkätahtia vetää saanutta oritta.

Cocktail Princess spurttasi pirteästi toiseksi, ja kolmas oli Lewis Alen taakse pussiin jymähtänyt Joyride Luxi.

Lewis Alea ajoi Mika Forss, koska valmentaja Tuomas Korvenoja on karsintapäivänä ajokiellossa, jonka sai samalla hevosella Derby-finaalissa. Näin hän hankki oriiseen tuntumaa ennen tärkeää juoksua.

Ohjastajan mielestä voitto oli paljon helpompi kuin sivuun näytti.

– Lewis Ale lähti ja lopetti kovaa. Sillä ajettiin tänään vain hiitti seuraavaa kilpailua varten ja sille jäi paljon voimia talteen. En kääntänyt keppiä eteenpäin, ja molemmat laputkin jäivät hevoselta vetämättä. Olin siihen tosi tyytyväinen, Forss painotti.

– Koska hevonen oli lämmityksessä turhankin paineissaan, pyrin alussa siihen, ettei se lähtisi koheltamaan. Ori olikin kilpailussa rauhallisempi.

Ravistudiossa kommentaattorina ollut ammattivalmentaja Anssi Nurminen ei yhtynyt Forssin näkemyksiin. Häntä suosikin esitys ei vakuuttanut lainkaan.

Nurmisen mielestä esimerkiksi Joyride Luxi olisi pyyhkäissyt heittämällä ohi Lewis Alesta, jos olisi saanut lopussa vapaan kiriväylän.

Shokkiyllätys alkuun

Toto64-kierros alkoi jymy-yllätyksellä. Suosikki Mark More näytti pötkivän keulajuoksulla selvään voittoon, mutta alkoi loppumetreillä yllättäen hidastella, ja tarkan piilojuoksun sisäradalla saanut All Ready Match spurttasi Kari Rosimon ajamana sen edelle.

Rosimon ajokin peliprosentti oli ainoastaan 0,5. Voitto oli yllätys myös ohjastajalle.

– En lähtenyt hakemaan kuin rahasijaa. Koska hevoselle ei ollut tullut voittoja tänä vuonna, tarkoitus oli päästä vain sisäradalle. Nätti reissu oli tavoitteena ja siinä onnistuttiin. All Ready Match tuntui maalisuoran alussa hyvältä, ja siltä irtosikin tosi terävä kiri, Rosimo sanoi Harri Koivusen tallin ruunasta.

Kovasti otteitaan syksyllä petrannut Stonecapes Rain kuittasi Mark Moren tappion Christa Packalenin tallille. Kehityskykyinen 4-vuotias ruuna ei masentunut kuolemanpaikkajuoksusta, vaan vastasi loppumetreillä sisukkaasti näyttävän pitkän kirin tehneelle Melinda Sesille.

– Juoksupaikkamme ei ollut millään muotoa toiveissa, mutta koska hevonen oli tuntunut tosi hyvältä viime starteissa, sekään ei niin hirvittänyt. Ruuna on rentoutunut kovasti, ja se teki tänäänkin valtavan hienon suorituksen, ohjastaja Hannu Torvinen kehui.

Hiihtäjien ravuri jälleen

Ari Moilanen ajoi kaksi T64-voittoa. Niistä ensimmäinen tuli oman perheen Tohtorilla, jonka juoksu onnistui erinomaisesti parijonossa.

Toisen kerran Moilasen ajovärit loistivat Riikka Eskonniemen valmentaman Fuscus H.L.:n rattailla. Ruuna ravasi ensimmäisen Suomen voittonsa todella näyttävällä keulasoololla, johon suursuosikki Loveya Fashion ei pystynyt vastaamaan takamatkalta.

Toto64-kierros päättyi Iivo Niskasen ja muiden huippuhiihtäjien omistaman kimppahevosen Bismarck Comeryn näytösjuoksuun.

Piikkipaikalla ravannut Olli Koivusen ajokki pötki maalisuoralla kevyesti omille teilleen. Personal Trainer taisteli toiselta radalta ilman vetoapua vahvasti muun joukon parhaaksi.

Voitto oli tänä vuonna kilpailemisen aloittaneelle 4-vuotiaalle Bismarck Comerylle jo kymmenes.

Ennen Toto64-kohteita ravattiin 5-vuotiaiden suomenhevosten lähtö, johon osallistui vain viisi kilpailijaa. Vaikka ikäluokan kärkimenijä Landen Paukku on jo tauolla, juoksussa pidettiin kunnon tempoa.

Ylivoimaisen voiton vei Landen Paukkua selvästi parhaiten tänä vuona kirittänyt Vixeli, joka haki oman paikkansa kärjestä kierros ennen maalia. Tapio Perttusen suojatin aika oli 24,6/2100a.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 18.9.

Toto64-1: 4 All Ready Match

Toto64-2: 8 Tohtori

Toto64-3: 8 Stonecapes Rain

Toto64-4: 7 Fuscus H.L.

Toto64-5: 3 Lewis Ale

Toto64-6: 4 Bismarck Comery

Kuusi oikein voitto-osuus 8919,33 euroa. Viisi oikein 33,63 ja neljä oikein 2,17 euroa.

Juttua muokattu klo 10.36: Korjattu tietoa Tuomas Korvenojan ajokiellosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt