Suomen UET-toivo hakee kauden avausvoittoa – kova kilpailutahti vain eduksi haastajalle?

Julkaistu:

Toto64
UET-katsastus on Vermon T64-ravien urheilullinen helmi keskiviikkona.
Euroopan raviliitosta (Union Europeenne du Trot) nimensä saanut UET Grand Prix on nelivuotiaiden lämminveristen syksyn suurin kansainvälinen kilpailu. Niin sanottuun Eurooppa-Derbyyn tähtäävät Suomesta ainakin Graceful Swamp ja Lewis Ale. Kisan ennakkosuosikit tulevat Ranskasta ja Ruotsista.

Keskiviikon UET-katsastuksessa Vermossa edellä mainitusta suomalaiskaksikosta starttaa vain Lewis Ale. Tuomas Korvenojan valmentaman orin viime syksy huipentui Kriteriumin ykköstilaan, mutta koko tämä kausi on sujunut yllättäen voitoitta. Vaikka ohjissa vahvistaa nyt Mika Forss, helpolla Lewis Alen saldo ei välttämättä komistu tälläkään kertaa. Orimattilassa valmentava Timo Korvenheimo tuo viivalle kolmikon Jolly Roy–Sahara Sandstorm–Cocktail Princess.

Trion selvästi ansioitunein hevonen on rutinoitunut suurkilpailumenestyjä Jolly Roy, mutta valmentaja luottaa yhtä lailla Sahara Sandstormiin. Hän ei suostu rankkaamaan näitä hevosia paremmuusjärjestykseen keskiviikon kilpailun lähtöpaikoilta.

– Sahara Sandstormin kunto on oikein huipussa. Se olisi voinut menestyä jo Derbyn karsinnassa, mutta valitettavasti tuolloin löysä kavioura oli tätä hevosta vastaan. Viime kilpailuissaan ruuna on ollut huippuhyvä. Se voitti Turussa sunnuntainakin oikein helposti, Korvenheimo iloitsee.

Sahara Sandstormille ehtii kertyä vain kaksi välipäivää viime kilpailusta. Valmentaja ei ole asiasta huolissaan.

– Kesällä ruuna meni vastaavanlaisella starttivälillä jälkimmäisessä kisassa Suomen ennätyksen, joten voi jopa olla, että se parantaa vaan. Varsinkin, kun sunnuntaina ei tarvinnut laittaa kaikkea peliin.

Jolly Royn viime kisat ovat Derbyn karsinta ja finaali. Karsinnan kakkostilaa seurasi finaalin hylkäystuomio. Hevonen laukkasi ahtaassa tilanteessa ensimmäisessä kaarteessa eikä saanut sen jälkeen kunnolla ravirytmistä kiinni. Se taittoi vielä matkaa letkan hännillä, mutta kuulutettiin hylätyksi viimeisen takasuoran auetessa.

– Iikan (ohjastaja Nurmonen) mukaan ori olisi voinut taistella vielä viidennestä kuudennesta sijasta ilman hylkytuomiota, Korvenheimo kertoo.

UET GP:n karsinnat ajetaan syyskuun lopulla Pariisissa ja Tukholmassa. 200 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaa finaalia isännöi tänä vuonna Vermo EM-raviensa huipentumana lokakuun puolivälissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt